Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Χάθηκε σε μπαρ ένα ακόμα iPhone επόμενης γενιάς στο Σαν Φρανσίσκο

Σύμφωνα με το Cnet, εργαζόμενος της Apple έχασε ακυκλοφόρητο μοντέλο iPhone σε μπαρ, για μια ακόμα φορά. Η απώλεια σημειώθηκε στα τέλη Ιουλίου στην περιοχή Mission του Σαν Φρανσίσκο. Το επεισόδιο μοιάζει με πιστή επανάληψη της απώλειας του iPhone 4 σε μπαρ λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει επισήμως ενώ πάλι πρωταγωνιστής ήταν κάποιος αφηρημένος υπάλληλος της εταιρείας. Τότε το πρωτότυπο του iPhone 4 αγοράστηκε από το γνωστό τεχνολογικό site έναντι 5000 δολαρίων, προκαλώντας την αντίδραση της Apple και την εμπλοκή των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Ως φαίνεται, η φετινή απώλεια της Apple είχε λιγότερο εντυπωσιακή εξέλιξη αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συσκευή χάθηκε σε ένα μεξικανικό μπαρ/εστιατόριο και πουλήθηκε στο Craiglist έναντι μόλις 200 δολαρίων. Παραμένουν άγνωστες οι λεπτομέρειες των προδιαγραφών της συσκευής, η έκδοση του iOS που διέθετε καθώς και η εξωτερική του εμφάνιση.

Αν και η Apple δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια για το iPhone 5 οι ατελείωτες (ως συνήθως) φήμες αναφέρουν πως η παρουσίαση του θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου. Άλλες φήμες από την Ταϊβάν μιλούν ακόμα για τον Σεπτέμβριο.

Φυσικότατα η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Cnet ενώ η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποια αναφορά κλοπής ή απώλειας κινητού τηλεφώνου. Επίσης το Craiglist δεν ανταποκρίθηκε στην σχετική ερώτηση του Cnet.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cnet μία ή δύο μέρες μετά την απώλεια του iPhone στο μεξικανικό μπαρ Cava 22 - το οποίο είναι γνωστό και ως "tequila lounge" - εκπρόσωπος της Apple επικοινώνησαν με την αστυνομία της πόλης, λέγοντας πως η συσκευή έχειανεκτίμητη αξία και πως η εταιρεία επείγεται για την ασφαλή επιστροφή της. Στην συνέχεια η εταιρεία κατάφερε να εντοπίσει ηλεκτρονικά την συσκευή σε δυόροφη οικία στην περιοχή Bernal Heights του Σαν Φρανσίσκο.

Όταν η αστυνομία επισκέφτηκε από κοινού με τους εκπροσώπους της Apple το συγκεκριμένο σπίτι συνομίλησαν με έναν νεαρό 20 ετώνο οποίος παραδέχθηκε πως το βράδυ της απώλειας της συσκευής ήταν παρών στο μπαρ Cava 22, αλλά αρνήθηκε οτιδήποτε σχετικό με την ίδια την συσκευή. Ο νεαρός επέτρεψε στην αστυνομία να ερευνήσουν το σπίτι του, αλλά η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα. Οι εκπρόσωποι της Apple, πριν εγκαταλείψουν το σπίτι, προσέφεραν στον νεαρό χρήματα αλλά αυτός εξακολούθησε να αρνείται πως γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό.

Από την πλευρά του ο Jose Valle, ιδιοκτήτης του μπαρ Cava 22, δηλώνει πως ούτε η αστυνομία αλλά ούτε και η Apple έχει επισήμως έρθει σε επαφή μαζί του. Όμως θυμάται καλά πως περίπου πριν ένα μήνα κάποιος τηλεφωνούσε επίμονα στο μπαρ ρωτώντας για μία χαμένη συσκευή iPhone, ζητώντας μάλιστα από τον ιδιοκτήτη του μπαρ να επικοινωνήσει μαζί του σε περίπτωση που το τηλέφωνο βρεθεί.

"Φαντάζομαι πως πρέπει να κάνω τα ποτά μου λιγότερο δυνατά", δηλώνει ο Jose Valle.

Μετά το περιστατικό της περσινής απώλειας του iPhone 4 η Apple έχει λάβει πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας των πρωτότυπων συσκευών της από απώλεια ή διαρροή. Τα ακυκλοφόρητα iPhone επόμενης γενιάς στέλνονται στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κλειδωμένα και σφραγισμένα κουτιά ώστε οι εταιρείες να ελέγχουν την συμβατότητα των συσκευών με το δίκτυο τους μόνο μέσα στα εργαστήρια.

Η δικαστική υπόθεση του χαμένου iPhone 4 είναι ακόμα σε εξέλιξη αφού δύο άτομα κατηγορούνται για την παράνομη πώληση της πρωτότυπης συσκευής στο Gizmodo. Η δίωξη των δύο ατόμων είναι αυτεπάγγελτη αφού η πώληση και η αποδοχή εγνωσμένης ξένης ιδιοκτησίας θεωρείται παράνομη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου