Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το Facebook διπλασίασε τα έσοδα του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters το Facebook διπλασίασε τα έσοδα του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, φτάνοντας τα 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμη πηγή η οποία αποκάλυψε επίσης πως τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν, για το πρώτο εξάμηνο, τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Το Facebook δεν ανακοινώνει επισήμως τα οικονομικά του αποτελέσματα.

Η ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία του ανάμεσα στους διαφημιστές και τα 750 εκατομμύρια χρήστες του Facebook φαίνεται πως ασκούν συνεχώς μεγαλύτερες πιέσεις στις άλλες εταιρείες του χώρου.

"Πραγματικά αντιμετωπίζουμε το Facebook σαν το επερχόμενο "λειτουργικό σύστημα" για την προβολή διαφημίσεων στο διαδίκτυο", δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blinq Media, μία εταιρεία με διαφημίσεις στο Facebook.

H ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της διαδικτυακής αναζήτησης, η Google, παρουσίασε τον Ιούνιο το δικό της κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Google+ το οποίο συγκέντρωσε μέσα σε δύο μήνες 10 εκατομμύρια χρήστες. Η Google προσπαθεί να αυξήσει την συμμετοχή των χρηστών προσφέροντας παιχνίδια όπως το Angy Birds και το Zynga Poker. Κάποιοι ειδικοί και αναλυτές εκτιμούν πως το Google+ είναι στον σωστό δρόμο για να καταφέρει να αποσπάσει από το Facebook ένα μερίδιο χρηστών.

Το Facebook κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2010 σημείωσε κέρδη 335 εκατομμυρίων δολαρίων και έσοδα ύψους 1.2 δις δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφα της Goldman Sachs που είδαν το φως της δημοσιότητας πέρσι. Σύμφωνα με την εταιρεία comScore το Facebook έχει καταφέρει να προσελκύσει το 1/3 των εμφανίσεων διαφημίσεων (advertisement impressions) στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τον μήνα Ιούνιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου