Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του Motorola Xoom 2

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας του droid-life κάνει λόγο για πρώτες διαρροές πληροφοριών και φωτογραφιών του Motorola Xoom 2 με την κωδική ονομασία MZ617.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι αν και οι πληροφορίες είναι περιορισμένες ο διάδοχος του Xoom διαθέτει θύρα HDMI, μία ακόμη θύρα microUSB στο κάτω μέρος του tablet, μερικά κουμπιά στο πίσω μέρος του και υποδοχή για κάρτα SIM. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για υποδοχή κάρτας μνήμης SD.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Περιγράφοντας τις εικόνες διακρίνεται μια εμπρόσθια κάμερα για video κλήσεις, μία κάμερα HD στο πίσω μέρος και οθόνη 10.1'' ιντσών. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τον επεξεργαστή αλλά πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν σε μία τετραπύρηνη λύση.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Το Facebook διπλασίασε τα έσοδα του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters το Facebook διπλασίασε τα έσοδα του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, φτάνοντας τα 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμη πηγή η οποία αποκάλυψε επίσης πως τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν, για το πρώτο εξάμηνο, τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Το Facebook δεν ανακοινώνει επισήμως τα οικονομικά του αποτελέσματα.

Η ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία του ανάμεσα στους διαφημιστές και τα 750 εκατομμύρια χρήστες του Facebook φαίνεται πως ασκούν συνεχώς μεγαλύτερες πιέσεις στις άλλες εταιρείες του χώρου.

"Πραγματικά αντιμετωπίζουμε το Facebook σαν το επερχόμενο "λειτουργικό σύστημα" για την προβολή διαφημίσεων στο διαδίκτυο", δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blinq Media, μία εταιρεία με διαφημίσεις στο Facebook.

H ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της διαδικτυακής αναζήτησης, η Google, παρουσίασε τον Ιούνιο το δικό της κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Google+ το οποίο συγκέντρωσε μέσα σε δύο μήνες 10 εκατομμύρια χρήστες. Η Google προσπαθεί να αυξήσει την συμμετοχή των χρηστών προσφέροντας παιχνίδια όπως το Angy Birds και το Zynga Poker. Κάποιοι ειδικοί και αναλυτές εκτιμούν πως το Google+ είναι στον σωστό δρόμο για να καταφέρει να αποσπάσει από το Facebook ένα μερίδιο χρηστών.

Το Facebook κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2010 σημείωσε κέρδη 335 εκατομμυρίων δολαρίων και έσοδα ύψους 1.2 δις δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφα της Goldman Sachs που είδαν το φως της δημοσιότητας πέρσι. Σύμφωνα με την εταιρεία comScore το Facebook έχει καταφέρει να προσελκύσει το 1/3 των εμφανίσεων διαφημίσεων (advertisement impressions) στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τον μήνα Ιούνιο. 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα το Facebook έχει ...φωνή

Το radiojar έφερε την επανάσταση στο ιντερνετικό ραδιόφωνο. Ο πρώτος διαδραστικός ραδιοφωνικός σταθμός είναι γεγονός. Πληκτρολογώντας radiojar.com στην αναζήτηση του facebook, έχεις πρόσβαση στην τελειότερη μουσική κονσόλα στο στούντιο του radiojar από το σπίτι σου, την δουλειά σου, τις διακοπές σου..



Πρόκειται για ένα παιχνίδι/application που παρέχει όλα τα εργαλεία στους χρήστες του facebook για να γίνουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί για 15 λεπτά προγράμματος στον αέρα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους, οι χρήστες μπορούν να μιξάρουν τις αγαπημένες τους μουσικές και να μιλήσουν ζωντανά στους ακροατές τους χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του radiojar, αντί να κάνουν post. 

Η σπουδαία καινοτομία του radiojar είναι ότι, για πρώτη φορά, ο ίδιος ο ακροατής ενός ραδιοφωνικού σταθμού μπορεί να κάνει την δική του live εκπομπή.

The Radiojar Team
Το dream-team που συνεργάστηκε για τη δημιουργία του radiojar αποτελείται από νέους, Έλληνες «αρχιτέκτονες» των υπολογιστών και του διαδικτύου.

Τις δυνάμεις τους ένωσαν το πάθος για το διαδίκτυο, η κοινή διάθεση για καινοτομία και το πείσμα για ελληνικό «επιχειρείν». Στα decks, λοιπόν, ο Στάθης Κουτσογεώργος, στη σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό των συστημάτων, ο Σπύρος Πιλαφάς στον βασικό προγραμματισμό, ο Γιώργος Τερεζάκης στο web design, ο Φώτης Πολίτης στα εντυπωσιακά γραφικά, η Μαρίζα Μεταξά στην υλοποίηση των διεπαφών, ο Γιάννης Δεναξάς στην τεχνική έρευνα και η ομάδα μεγαλώνει. 

Radiojar-jam, the new age 
Το radiojar είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια ιδέα και από ένα ακόμα site στο ίντερνετ. Εδώ, μπορείς να μιξάρεις την εκπομπή σου ζωντανά (live streaming) χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις ή να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα και ταυτόχρονα δίνει δυνατότητες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα επαγγελματικό πρόγραμμα μίξης μουσικής.

Το radiojar έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει μια κοινότητα χιλιάδων χρηστών, εραστών της μουσικής και του ραδιοφώνου, που σχηματίζουν ουρές περιμένοντας τη σειρά τους για να παίξουν και, κάποιες φορές, δίνοντας και μάχη γι' αυτό! Εντωμεταξύ, απολαμβάνουν τις εκπομπές των φίλων και των εν δυνάμει ανταγωνιστών τους και παρεμβαίνουν με τα σχόλιά τους.

Το radiojar-jams είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τo web radio, τη μουσική αλλά και την επικοινωνία. 

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Sony Personal 3D Viewer HMZ-T1 : Οι 750' ίντσες που χωράνε στην τσάντα σας

Η περιήγηση μας στην έκθεση IFA 2011 συνεχίζεται, και στον εκθεσιακό χώρο της Sony, συναντήσαμε κάτι διαφορετικό από τα άλλα.

Το Personal 3D Viewer HMZ-T1 είναι ένα σύστημα ειδικών «γυαλιών» το οποίο προσαρμόζεται στο κεφάλι σας σαν κράνος και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα. Αποτελούμενο από 2 οθόνες OLED των 0.7 ιντσών η καθεμία και με ακουστικά που δίνουν πολυφωνικό σύστημα ήχου 5.1, δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε μπροστά από οθόνη 750' ιντσών και βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία είτε στην κλασσική μορφή είτε ακόμα και σε 3D, υποστηρίζοντας τη σχετική τεχνολογία. Μέσω της θύρας HDMI 1.4 μπορεί να συνδεθεί με μια μεγάλη γκάμα συσκευών όπως το Xbox 360, PlayStation 3, DVD Players, βιντεοκάμερες και φορητούς υπολογιστές και να αναπαράγει την ίδια ψευδαίσθηση της πολύ μεγάλης οθόνης.

Posted Image

Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1010439.JPG Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1010440.JPG
 

Στην δοκιμή μας είχαμε την ευκαιρία να φορέσουμε το Personal 3D Viewer και να δούμε ένα σχετικό βίντεο με τις δυνατότητες του. Οι εντυπώσεις μας είναι μοιρασμένες αφού κατά καιρούς χάνεται λίγο η ψευδαίσθηση της κινηματογραφικής οθόνης ενώ άλλες στιγμές καταβάλαμε προσπάθεια να "εκπαιδεύσουμε" την αντίληψη που προσλαμβάνουν τα μάτια μας για να διατηρήσουμε την ψευδαίσθηση.

Το Personal 3D Viewer θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο στην Ιαπωνία ενώ ενδέχεται να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους και στην Ευρώπη με τιμή που θα κυμαίνεται από 600 έως 800 ευρώ.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν τρεις «πειρατές» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών


Τρεις (3) δικογραφίες σχηματίσθηκαν σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 32, 35 και 37 ετών, στις πόλεις της Καρδίτσας και της Λαμίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανώνυμη εταιρία παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών, σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας, εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα οι ανωτέρω διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 723 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.
Σε έρευνες που διεξήχθησαν, προ 12ημέρου, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες και τα καταστήματα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, των προαναφερομένων ατόμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δέκα (10) δορυφορικοί δέκτες
  • Δύο (2) φορητοί Η/Υ 
  • Επτά (7) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • Επτά (7) φορητά αποθηκευτικά μέσα ( usb sticks )
  • Μία (1) συσκευή μόντεμ-ρούτερ
  • Τρεις (3) αναγνώστες καρτών ( card readers )
  • Έξι (6) κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών
  • Δύο (2) κεντρικές μονάδες Η/Υ, η μία εκ των οποίων λειτουργούσε αποκλειστικά ως server με συνδεδεμένους επάνω της εννέα (9) καρταναγνώστες
  • Δεκαεπτά (17) σελίδες με στοιχεία από το πελατολόγιο ενός εκ των συλληφθέντων (ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα επικοινωνίας, χρηματικά ποσά) και
  • Λοιπό υλικό που αποδεικνύει την επικοινωνία με τους χρήστες και την αποδοχή πληρωμών μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας.
Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ’ ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των (978.000) ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως ΦΠΑ και ποσοστό από υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.
Οι τρεις (3) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές, παραπέμφθηκαν σε τακτικούς ανακριτές και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης όσο αφορά το φορολογικό σκέλος.

Χάθηκε σε μπαρ ένα ακόμα iPhone επόμενης γενιάς στο Σαν Φρανσίσκο

Σύμφωνα με το Cnet, εργαζόμενος της Apple έχασε ακυκλοφόρητο μοντέλο iPhone σε μπαρ, για μια ακόμα φορά. Η απώλεια σημειώθηκε στα τέλη Ιουλίου στην περιοχή Mission του Σαν Φρανσίσκο. Το επεισόδιο μοιάζει με πιστή επανάληψη της απώλειας του iPhone 4 σε μπαρ λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει επισήμως ενώ πάλι πρωταγωνιστής ήταν κάποιος αφηρημένος υπάλληλος της εταιρείας. Τότε το πρωτότυπο του iPhone 4 αγοράστηκε από το γνωστό τεχνολογικό site έναντι 5000 δολαρίων, προκαλώντας την αντίδραση της Apple και την εμπλοκή των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Ως φαίνεται, η φετινή απώλεια της Apple είχε λιγότερο εντυπωσιακή εξέλιξη αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συσκευή χάθηκε σε ένα μεξικανικό μπαρ/εστιατόριο και πουλήθηκε στο Craiglist έναντι μόλις 200 δολαρίων. Παραμένουν άγνωστες οι λεπτομέρειες των προδιαγραφών της συσκευής, η έκδοση του iOS που διέθετε καθώς και η εξωτερική του εμφάνιση.

Αν και η Apple δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια για το iPhone 5 οι ατελείωτες (ως συνήθως) φήμες αναφέρουν πως η παρουσίαση του θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου. Άλλες φήμες από την Ταϊβάν μιλούν ακόμα για τον Σεπτέμβριο.

Φυσικότατα η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Cnet ενώ η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποια αναφορά κλοπής ή απώλειας κινητού τηλεφώνου. Επίσης το Craiglist δεν ανταποκρίθηκε στην σχετική ερώτηση του Cnet.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cnet μία ή δύο μέρες μετά την απώλεια του iPhone στο μεξικανικό μπαρ Cava 22 - το οποίο είναι γνωστό και ως "tequila lounge" - εκπρόσωπος της Apple επικοινώνησαν με την αστυνομία της πόλης, λέγοντας πως η συσκευή έχειανεκτίμητη αξία και πως η εταιρεία επείγεται για την ασφαλή επιστροφή της. Στην συνέχεια η εταιρεία κατάφερε να εντοπίσει ηλεκτρονικά την συσκευή σε δυόροφη οικία στην περιοχή Bernal Heights του Σαν Φρανσίσκο.

Όταν η αστυνομία επισκέφτηκε από κοινού με τους εκπροσώπους της Apple το συγκεκριμένο σπίτι συνομίλησαν με έναν νεαρό 20 ετώνο οποίος παραδέχθηκε πως το βράδυ της απώλειας της συσκευής ήταν παρών στο μπαρ Cava 22, αλλά αρνήθηκε οτιδήποτε σχετικό με την ίδια την συσκευή. Ο νεαρός επέτρεψε στην αστυνομία να ερευνήσουν το σπίτι του, αλλά η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα. Οι εκπρόσωποι της Apple, πριν εγκαταλείψουν το σπίτι, προσέφεραν στον νεαρό χρήματα αλλά αυτός εξακολούθησε να αρνείται πως γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό.

Από την πλευρά του ο Jose Valle, ιδιοκτήτης του μπαρ Cava 22, δηλώνει πως ούτε η αστυνομία αλλά ούτε και η Apple έχει επισήμως έρθει σε επαφή μαζί του. Όμως θυμάται καλά πως περίπου πριν ένα μήνα κάποιος τηλεφωνούσε επίμονα στο μπαρ ρωτώντας για μία χαμένη συσκευή iPhone, ζητώντας μάλιστα από τον ιδιοκτήτη του μπαρ να επικοινωνήσει μαζί του σε περίπτωση που το τηλέφωνο βρεθεί.

"Φαντάζομαι πως πρέπει να κάνω τα ποτά μου λιγότερο δυνατά", δηλώνει ο Jose Valle.

Μετά το περιστατικό της περσινής απώλειας του iPhone 4 η Apple έχει λάβει πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας των πρωτότυπων συσκευών της από απώλεια ή διαρροή. Τα ακυκλοφόρητα iPhone επόμενης γενιάς στέλνονται στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κλειδωμένα και σφραγισμένα κουτιά ώστε οι εταιρείες να ελέγχουν την συμβατότητα των συσκευών με το δίκτυο τους μόνο μέσα στα εργαστήρια.

Η δικαστική υπόθεση του χαμένου iPhone 4 είναι ακόμα σε εξέλιξη αφού δύο άτομα κατηγορούνται για την παράνομη πώληση της πρωτότυπης συσκευής στο Gizmodo. Η δίωξη των δύο ατόμων είναι αυτεπάγγελτη αφού η πώληση και η αποδοχή εγνωσμένης ξένης ιδιοκτησίας θεωρείται παράνομη. 

Η Google προσθέτει offline υποστήριξη σε Gmail, Calendar και Docs

Δημοσιευμένη ΕικόναΣτην ενεργοποίηση της δυνατότητας offline χρήσης των βασικότερων εφαρμογών της προχώρησε η Google, σε μια κίνηση που είχε ήδη προαναγγείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Έτσι, το Gmail, το Calendar και το Google Docs θα μπορούν πλέον να τρέξουν ακόμη κι όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση internet.

Μάλιστα, το Gmail Offline είναι ήδη διαθέσιμο με τη μορφή επέκτασης για τον Chrome. Πρόκειται για μια εφαρμογή που βασίζεται στην αντίστοιχη online εφαρμογή του Gmail για tablets και επιτρέπει στον χρήστη να συνεχίσει να δουλεύει στο e-mail του ακόμη κι όταν η σύνδεση χαθεί, με ένα απλό κλικ.



Όσο για τα Google Calendar και Docs, η υποστήριξη offline λειτουργίας θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται σταδιακά και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε όλους. Σε αυτή την πρώτη φάση ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να απαντά σε αιτήματα συναντήσεων και να βλέπει τα έγγραφά του χωρίς να είναι συνδεδεμένος. Η δυνατότητα offline επεξεργασίας εγγράφων είναι κάτι που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί, αναμένεται ωστόσο να κάνει κι αυτή την εμφάνισή της κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Προς το παρόν η υποστήριξη των νέων χαρακτηριστικών αφορά μόνο τον Chrome, με τη Google να πετά το μπαλάκι στους άλλους browsers λέγοντας πως θα πρέπει προηγουμένως να υποστηρίξουν ορισμένες προηγμένες λειτουργίες που αυτή τη στιγμή συναντώνται μόνο στον browser της, όπως η δυνατότητα εκτέλεσης σελίδων στο παρασκήνιο (background pages). 

Υπενθυμίζουμε πως η Google έδινε και παλιότερα τη δυνατότητα offline υποστήριξης μέσω του Gears, το οποίο όμως αργότερα απέσυρε.