Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Windows 8: Προσθήκη του ribbon στον Windows Explorer

H Microsoft συνεχίζει την δημοσίευση άρθρων σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 λίγο πριν τα πλήρη αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού τον επόμενο μήνα στο συνέδριο Build που απευθύνεται σε προγραμματιστές.

Με σημερινό δημοσίευμα στο επίσημο blog των Windows 8, η Microsoft κάνει μια ιστορική αναδρομή στον Windows Explorer και στην εξέλιξη του σε κάθε έκδοση του λειτουργικού, καταλήγοντας στα επερχόμενα Windows 8. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η ενσωμάτωση του Ribbon, μιας μπάρας δηλαδή στο πάνω μέρος του παραθύρου η οποία περιέχει τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες για τη διαχείριση αρχείων και καταλόγων για άμεση πρόσβαση. Με βάση στατιστικά της εταιρείας, οι χρήστες χρησιμοποιούν στη συντριπτική πλειοψηφία τις λειτουργίες της αντιγραφής, επισύναψης, ιδιοτήτων, διαγραφής και αποκοπής, οι οποίες πλέον βρίσκονται ως ξεχωριστά κουμπιά στην ειδική μπάρα η οποία είναι αντίστοιχη με αυτή που βλέπουμε στο Office 2007 και Office 2010. 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Επιλέγοντας την καρτέλα Share, η μπάρα εμφανίζει διαφορετικές επιλογές για τον εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου που έχετε επιλέξει από πριν και αποστολής του μέσω e-mail. Μέσω του View γίνεται γρήγορη ρύθμιση του τρόπου εμφάνισης περιεχομένου μέσα σε φακέλους με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του Navigation, Preview και Details Panel. 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα
Δημοσιευμένη Εικόνα

Σημαντική είναι και η επιστροφή του κουμπιού UP το οποίο σας επιστρέφει στην προηγούμενη οθόνη σας πηγαίνει ένα επίπεδο πάνω στη διαχείριση αρχείων ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο video και να διαβάσετε στο πλήρες άρθρο που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου