Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ρεκόρ όλων των εποχών για την Apple

H Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για το 2011, το οποίο τελείωσε για την εταιρεία στις 25 Ιουνίου. Το ότι θα ήταν καλό ήταν σίγουρο για τους αναλυτές. Το ότι ωστόσο θα ήταν το καλύτερο στην ιστορία της εταιρείας ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις.

Συνολικά η Apple μπόρεσε να κάνει τζίρο μέσα στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2011 πάνω από 28,57 δις δολάρια – περισσότερα από ποτέ. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα καθαρό κέρδος περίπου 7,31 δις δολάρια ή σε 7,79 δολάρια ανά μετοχή.

Το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ο τζίρος ανήλθε στα 15,7 δις δολάρια και το καθαρό κέρδος στα 3,25 δις δολάρια. Και για πρώτη φορά περισσότερο από το 60% του κύκλου εργασιών έγινε εκτός ΗΠΑ.

Αιτία για το νέο ρεκόρ είναι οι πολύ καλές πωλήσεις σε όλες τις περιοχές. Συγκεκριμένα η Apple κατάφερε να πουλήσει 3,95 εκ. Macs, 14% περισσότερους σε σχέση με πέρσι. Αλλά και παραπάνω από τα διπλάσια iPhones (142%).

Πολύ καλά τα πήγαν και οι πωλήσεις του iPad με 9,25 εκατομμύρια πωληθέντες συσκευές παρά τα προβλήματα διαθεσιμότητας, κάτι που αντιστοιχεί σε μια αύξηση κατά 183%. 

Μόνο οι πωλήσεις του iPod υποχώρησαν κατά 20% - αλλά ανήλθαν στο εντυπωσιακό νούμερο των 7,54 εκατομμυρίων πωλήσεων.

Η Apple δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τις πωλήσεις που έκανε μέσω του iTunes και του App Store.
























Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κυκλοφόρησε η εφαρμογή του Google+ για το iPhone

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες στο App Store η ειδική εφαρμογή του Google+ για το iPhone, όπως ακριβώς μας είχε υποσχεθεί η Google πριν από μερικές εβδομάδες.

Δημοσιευμένη Εικόνα Δημοσιευμένη Εικόνα

Το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής μοιάζει αρκετά με το αντίστοιχο της εφαμοργής για Android το οποίο περιλαμβάνει την εμφάνιση της ροής δημοσιεύσεων των ατόμων που έχουμε στους κύκλους μας όπως επίσης και τη δυνατότητα διαμοιρασμού σε συγκεκριμένους κύκλους κατ' επιλογήν.

Δυστυχώς η εφαρμογή υποστηρίζει αποκλειστικά τους χρήστες iPhone, αφήνοντας τους κατόχους iPad και iPod σε αναμονή για λίγο καιρό ακόμη.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Εάν είσασταν από τους πρώτους που κατεβάσαν την εφαρμογή καλό θα ήταν να ελέγξετε την έκδοσή της, καθώς λανθασμένα ανέβηκε στο App Store η δοκιμαστική έκδοση της η οποία δεν λειτουργεί σωστά. Η σωστή έκδοση είναι η 1.0.1.1809 και σύμφωνα με τις δοκιμές μας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στους χρήστες της δοκιμαστικής έκδοσης του iOS 5.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κινητά και gadgets ευθύνονται για το 25% των ατυχημάτων στους δρόμους

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του GHSA (Governors Highway Safety Association), το 25% των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων στις ΗΠΑ οφείλεται στην απόσπαση της προσοχής των οδηγών από κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η GHSA είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα ερευνητών η οποία εργάζεται για τη βελτίωση της ασφάλειας των συνθηκών οδήγησης. Για τη συγκεκριμένη μελέτη ερευνήθηκαν πάνω από 350 επιστημονικές εργασίες που εκδόθηκαν από το 2000 και έπειτα.

Η διευθύντρια της ομάδας, Barbara Harsha αναφέρει ότι σε ότι σχετίζεται με τη απόσπαση της προσοχής των οδηγών στην οδήγηση, υπάρχουν αρκετά πράγματα ακόμη που θα πρέπει να μελετηθούν για να παραχθούν πλήρη συμπεράσματα. Θα πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες μελέτες που θα εξετάζουν όχι μόνο το πρόβλημα αλλά θα επικεντρώνονται και στην αποτελεσματική καταπολέμησή του.

Μέσα από τη συγκεκριμένη μελέτη τονίζεται ότι είναι απαραίτητο σε κάθε ατύχημα που προέρχεται από απόσπαση της προσοχής του οδηγού να αναφέρεται η αιτία αυτή στην έκθεση του ατυχήματος, έτσι ώστε να προσαρμοστούνε καλύτερα οι αντίστοιχοι νόμοι. Προτείνεται επίσης η προσθήκη μηχανισμών χαμηλού κόστους στις λωρίδες των δρόμων που θα ειδοποιούν τους μοτοσυκλετιστές όταν τις παραβιάζουν. 

Ένα από τα τελευταία μέτρα που αναφέρονται για τη δραστική μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους είναι η καθολική απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων ακόμα και των handsfree.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος κατασκεύασε κάμερα ενός δις pixel

Ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της μεγαλύτερης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής που θα χρησιμοποιηθεί για αποστολή στο διάστημα και ονομάζεται GAIA. Διαθέτει κάμερα ενός δισεκατομμυρίων pixels και θα βοηθήσει στη 3D χαρτογράφηση του γαλαξία στον οποίο ανοίκει και η Γη.

To GAIA πρόκειται να φωτογραφήσει χιλιάδες εκατομμύρια αστέρια και εκατοντάδες χιλιάδες άλλα ουράνια σώματα. Ο ΕΟΔ αναφέρει ότι ο φακός είναι τόσο ακριβής, καθώς αν τραβούσε μία λήψη από τη Γη θα μπορούσε κανείς να μετρήσει τη μικρογραφία ενός ανθρώπου στη σελήνη.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η επιχείρηση της χαρτογράφησης του γαλαξία μας θα ξεκινήσει το 2013 και μαζί με όλες τις μετρήσεις που θα διεξαχθούν, θα παραχθούν νέες αυστηρές δοκιμασίες για τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν. 

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η Amazon εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της στο σύννεφο ενόψει του iCloud

Πριν από λίγους μήνες η Amazon παρουσίασε τις υπηρεσίες Cloud Drive και Cloud Player, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν τη μουσική και τα δεδομένα τους στους servers της εταιρείας έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή διαθέτει πρόσβαση στο Internet. Ύστερα από την ανακοίνωση του iCloud από την Apple, το οποίο μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα με $25 δολάρια να ανεβάζει κανείς όλα τα μουσικά κομμάτια του στο σύννεφο είτε είναι αγορασμένα είτε όχι, η Amazon εμπλουτίζει τις υπηρεσίες της με νέες δυνατότητες.

Οι χρήστες που θα πληρώσουν $20 δολάρια για 20GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud, θα λαμβάνουν αυτόματα απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για τα μουσικά τους κομμάτια σε μορφή MP3 και AAC εξοικονομώντας έτσι περισσότερο ελεύθερο χώρο στον εικονικό δίσκο για τα υπόλοιπα δεδομένα των χρηστών. Η προσφορά αυτή θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το επόμενο κομμάτι της ανακοίνωσης της Amazon αφορά τα μουσικά κομμάτια που έχουν αγοραστεί μέσω του Amazon MP3 Store τα οποία δε θα επιβαρύνουν τον αποθηκευτικό χώρο των χρηστών καθώς δε θα προσμετρούνται σε αυτόν. Η δυνατότητα αυτή αφορά μουσικά κομμάτια που έχουν αγοραστεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε για πληρωμές που έλαβαν χώρα πριν το ντεμπούτο των υπηρεσιών cloud της εταιρείας.

Επίσης η Amazon ανακοίνωσε την επίσημη υποστήριξη του cloud player από το iPad, έτσι ώστε οι κάτοχοι της συσκευής να ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια απροβλημάτιστα από τον μουσικό player του Cloud Drive που είναι ειδικά παραμετροποιημένος για τη συσκευή τους.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κυκλοφόρησε το Wordpress 3.2

Η τελική έκδοση του Wordpress 3.2 είναι γεγονός και παρόλο που οι αλλαγές που φέρνει δεν είναι τόσο ριζικές όσο η 3.1, εμφανίζουν ωστόσο σίγουρα ενδιαφέρον. 

Το περιβάλλον διαχείρισης έχει ανανεωθεί σημαντικά έχοντας δώσει έμφαση στην απλότητα και την ταχύτητα του CMS, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι η λειτουργία του «απερίσπαστου γραψίματος», όπου η περιοχή επεξεργασίας ενός άρθρου μεγεθύνεται ώστε να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη, κρύβοντας κάθε περιττό στοιχείο.

Επίσης, το προεπιλεγμένο θέμα Twenty Ten αναβαθμίζεται και γίνεται Τwenty Eleven ενώ έχουν αλλάξει οι ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος: πλέον η PHP 5.2.4 και η ΜySQL 5.0 αποτελούν το κατώτατο όριο για την εγκατάσταση του CMS, το οποίο παύει και επίσημα να υποστηρίζει τον Internet Explorer 6. 

Τέλος, αξίζει για την ιστορία να σημειωθεί πως το Wordpress 3.2 είναι αφιερωμένο στον συνθέτη και πιανίστα George Gershwin. 

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ανανεωμένοι όροι χρήσης για το Dropbox με έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων

Ύστερα από το τελευταίο κενό ασφαλείας που αντιμετώπισε η υπηρεσία του Dropbox πριν λίγες ημέρες, η ομάδα ανάπτυξής του ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της ορισμένες αναθεωρήσεις και αλλαγές των όρων χρήσης που αφορούν τη βελτίωση της υπηρεσίας.

Αρχικά υπενθυμίζεται ότι το Dropbox χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στις υπηρεσίες του, παρ' όλα αυτά οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εάν το επιθυμούν να χρησιμοποιούν και τρίτες λύσεις όπως το TrueCrypt. Επίσης, η εφαρμογή της ίδιας της υπηρεσίας για φορητές συσκευές αναβαθμίστηκε έτσι ώστε να κρυπτογραφούνται τα μεταδεδομένα όποτε αυτό υποστηρίζεται.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τον αριθμό των αντιγράφων των αρχείων των χρηστών που λαμβάνονται αυτόματα από το Dropbox. Πιο συγκεκριμένα, όταν οι χρήστες ανεβάζουν ακριβώς ίδια αρχεία που έχουν ήδη ανεβεί από άλλους χρήστες, δεν κρατείται διπλό αντίγραφό στους servers του Dropbox αλλά όλοι μοιράζονται τα ίδια δεδομένα. Για το λόγο αυτό παρατηρούμε πολλές φορές ότι τα αρχεία μας ανεβαίνουν πολύ γρήγορα στην υπηρεσία.

Επίσης ξεκαθαρίζεται ακριβώς το τι είδους δεδομένα συλλέγονται κατά τη χρήση της υπηρεσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αποθηκεύεται η χώρα του χρήστη, το λειτουργικό του σύστημα, το ID των συσκευών του κά. Διευκρινίζεται ότι τα δεδομένα που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας χρήσης με την υπηρεσία του Dropbox.

Ολόκληρα τα κείμενα των ανανεωμένων κανονισμών του Dropbox θα τα βρείτε στο παρακάτω link.

Site: blog.dropbox.com 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Sony VAIO Z Series: λεπτό και πανάλαφρο

Vaio Z.jpgΖυγίζοντας λίγο παραπάνω από ένα κιλό, το νέο notebook VAIO Z Series από τη Sony δημιουργήθηκε για τους επαγγελματίες που βρίσκονται εν κινήσει συχνά και απαιτούν απόλυτες επιδόσεις σε συνδυασμό με τη μέγιστη φορητότητα.


Το VAIO Z συνδυάζει το εξαιρετικό στιλ με ποιοτικό υλικό από ανθρακονήματα, χωρίς να κάνει καμία παραχώρηση στις προδιαγραφές και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας. Στο γραφείο ή στο δρόμο, αυτό το κορυφαίο στην κλάση του business-notebook βοηθά τους απαιτητικούς χρήστες να εργάζονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χάρη στην απόλυτη «εν κινήσει» δύναμη του. 

Το ολοκαίνουργιο VAIO Z ανεβάζει το πρωτοποριακό στιλ της Sony σε νέα επίπεδα, με σώμα ‘full flat’ και καπάκι οθόνης από ανθεκτικό, υπερελαφρύ ανθρακόνημα. Με βάρος λιγότερο από 1,2 κιλά και πάχος μόλις 16,65 χλστ., το νέο VAIO Z είναι ο ιδανικός σύντροφος για επαγγελματίες που βρίσκονται εν κινήσει και απαιτούν μεγαλύτερη δύναμη και λιγότερο βάρος στις αποσκευές τους.

Η χρηστικότητά του εν κινήσει βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με τον οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου, τη μεγάλη περιοχή επαφής της παλάμης και το νέο, εργονομικό touchpad χωρίς πλήκτρα. Η οθόνη VAIO Display Premium των 33,2 εκ. (13.1”), με ανάλυση 1600Χ900, διαθέτει αντι-ανακλαστική επίστρωση, η οποία αποκόπτει την ανάκλαση από το φως που πέφτει απευθείας στην οθόνη και διασφαλίζει την αναπαραγωγή ζωντανών χρωμάτων.

Από το πιο εξελιγμένο notebook VAIO μέχρι σήμερα, δε θα περιμένατε τίποτα λιγότερο από κορυφαίες επιδόσεις. Η τελευταία γενιά επεξεργαστών σταθερού βολτάζ Intel Core i7 συνδυάζεται αρμονικά με την ταχύτατη μνήμη DDR3 SDRAM και το δίσκο στερεάς κατάστασης SSD RAID των 256 GB και ανταπεξέρχονται με χαρακτηριστική ευκολία, ακόμη και στο μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.

Ακόμη περισσότερη φινέτσα προσθέτει η λειτουργία Quick Boot, που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο όταν βιάζεστε, φορτώνοντας τα Genuine Windows 7 Professional έως και 50% πιο γρήγορα από τα συμβατικά notebook της αγοράς. Το ενσωματωμένο σύστημα VAIO everywair, σε επιλεγμένα μοντέλα, σας προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 3G WWAN, μέσω του δικού σας παρόχου ευρυζωνικής σύνδεσης.

Βάση Power Media Dock
Η δύναμη του VAIO Z Series εκτοξεύτηκε σε νέα ύψη με την εκπληκτική μονάδα Power Media Dock2 την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε προαιρετικά. Αυτή η μονάδα επέκτασης αποτελείται από ένα κομμάτι και συνδέεται με το VAIO μέσω ενός οπτικού καλωδίου. Ο ειδικός σύνδεσμος μπορεί να συνδέσει τις απλές συσκευές USB με το VAIO όταν δεν είναι docked.

Χάρη στην υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (Input/Output) που βασίζεται στην αρχιτεκτονική των κυκλωμάτων του με το κωδικό όνομα ‘Light Peak’, το Power Media Dock βελτιώνει θεαματικά την απόδοση των γραφικών, ενώ προσφέρει μια σειρά επιπλέον επιλογών για συνδέσεις. Διαθέτει οδηγό οπτικού δίσκου για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα στον επαγγελματικό τομέα και απολαυστική HD ψυχαγωγία. Η μονάδα συνοδεύεται από τη δική της ειδικά σχεδιασμένη, κομψή βάση στήριξης. 

Με την προσθήκη του Power Media Dock, το VAIO Z μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και τέσσερις οθόνες (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του notebook) μέσω εξόδων HDMI και/ή VGA.

Με αυτή τη δυνατότητα, το VAIO Z καθίσταται μια ελκυστική επιλογή για επαγγελματίες που ασχολούνται με το design, τα οικονομικά ή τις θετικές επιστήμες, και χρειάζεται να δουλεύουν σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα. Η νέας γενιάς κάρτα γραφικών AMD Radeon HD με 1 GB VRAM, διαχειρίζεται χωρίς πρόβλημα απαιτητικές εφαρμογές γραφικών, από 3D CAD μέχρι και παιχνίδια.

Όταν η μονάδα βρίσκεται συνδεδεμένη, οι επιλογές συνδεσιμότητας πολλαπλασιάζονται με τις επιπλέον θύρες USB και τις εξόδους VGA και HDMI. Το Power Media Dock διαθέτει, επίσης, θέση για οδηγό οπτικού δίσκου, η οποία μπορεί να δεχθεί οδηγό Blu-ray Disc ή SuperMulti combo. Τα παιχνίδια και οι ταινίες από DVD ή από Blu-ray Disc ακούγονται, τόσο καλά, όσο καλά προβάλλονται, χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα Dolby Home Theater v4. 

Μπαταρία τύπου sheet
Το VAIO Z έχει υιοθετήσει το επαναστατικό concept ‘sheet battery’, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα φετινά μοντέλα της σειράς VAIO S. Η εσωτερική μπαταρία πολυμερών λιθίου δίνει ενέργεια μέχρι και για 7 ώρες εργασίας2. Συμπληρώνεται από μία δεύτερη, επίπεδη και λεπτή μπαταρία πολυμερών λιθίου, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε προαιρετικά.

Η μπαταρία αυτή, τύπου “extended sheet”, μπορεί να φορτιστεί ανεξάρτητα από το PC και να προσαρμοστεί χωρίς να αφαιρεθεί η εσωτερική μπαταρία. Η δεύτερη μπαταρία προσαρμόζεται επίσης χωρίς να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το PC, εκτοξεύοντας το χρόνο εργασίας εν κινήσει μέχρι και στις 14 ώρες2, για να δουλεύετε μέρα-νύχτα, ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά από πρίζα παροχής ρεύματος.

Το VAIO Z προσφέρει μια ακόμα πιο πλούσια εμπειρία επικοινωνίας, αν έρχεστε σε επαφή με τους συνεργάτες σας μέσω τηλεδιάσκεψης ή web chat. Η HD web camera με τεχνολογία Exmor εξασφαλίζει απόδοση βίντεο πλούσια σε λεπτομέρειες, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Υπάρχει μια πλήρης γκάμα αυθεντικών αξεσουάρ Sony, σχεδιασμένα να ταιριάζουν στο στιλ και να συμπληρώνουν την εμφάνιση αλλά και την απόδοση του δικού σας VAIO. Πολλές ακόμη επιλογές στην διαμόρφωση του VAIO Z –περιλαμβανομένης και οθόνης LCD Full HD (1920 Χ 1080)– είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για αγορές online από το Sony Store.

Τα νέα υπέρ-φορητά notebook υψηλών επιδόσεων VAIO Z Series του 2011 θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από τα τέλη Ιουλίου 2011 (η ακριβής ημερομηνία διάθεσης διαφέρει από χώρα σε χώρα).