Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σε αποκλειστικότητα από την Vodafone το HTC ChaCha

Η Vodafone παρουσιάζει αποκλειστικά το HTC ChaCha, το νέο Smartphone για να γνωρίσετε το φανταστικό κόσμο του Μobile Internet αλλά και να μη χάνετε επαφή με τους φίλους σας από όλα τα social networks, όπου και αν βρίσκεστε

Το νέο HTC ChaCha διαθέτει ένα ενσωματωμένο ξεχωριστό πλήκτρο “f” στο κάτω μέρος της συσκευής για άμεση πρόσβαση στο facebook με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου, καθώς και μία σειρά από facebook widgets, όπως τα friend stream widget και το chat widget που κάνουν την εμπειρία του facebook από το κινητό ανεπανάληπτη.

Μάλιστα χάρη στο facebook chat widget μπορείτε να ομαδοποιήσετε όλους τους φίλους σας, όπως εσείς θέλετε και να βλέπετε ανά πάσα στιγμή πότε εκείνοι είναι συνδεδεμένοι.

Το νέο Smartphone της HTC διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY, αλλά και οθόνη αφής, ένας συνδυασμός που παρέχει και ευκολία αλλά και απίστευτη ταχύτητα στον χρήστη. Έτσι, είτε πρόκειται για email, είτε για facebook post είτε για συνομιλία, γράψτε τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ! 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σειράς προϊόντων Android 2.3 (Gingerbread) το HTC ChaCha εγκαινιάζει το νέο περιβάλλον χρήσης HTC Sense 2.1a, το οποίο προσαρμόζεται και σε οριζόντια διάταξη. Διαθέτει οθόνη αφής 2,6 ιντσών με ανάλυση 480 x 320 και δυνατότητα «pinch-to-zoom», μπροστινή κάμερα ανάλυσης VGA και κύρια κάμερα 5MP προσαρμοσμένη στην οθόνης αφής νέας σχεδίασης. 

Το HTC ChaCha θα διατίθεται στην ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Vodafone από τις αρχές Ιουλίου. Η τιμή της συσκευής θα είναι 299€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α), ενώ οι συνδρομητές της Vodafone θα μπορούν να την αποκτήσουν φθηνότερα με νέα σύνδεση ή ανανέωση στα προγράμματα Vodafone Unlimited.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Google+ : Η απάντηση στο Facebook (videos)

Η φημολογούμενη απάντηση της Google στο Facebook με την παρουσίαση ενός νέου κοινωνικού δικτύου, γίνεται σήμερα πραγματικότητα με τη Google να παρουσιάζει πριν λίγη ώρα το Google+. 

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το Google+ δεν είναι απλά ένα κοινωνικό δίκτυο αλλά η εξέλιξη της ίδιας της Google αφού πλέον οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και η αλληλεπίδραση μαζί τους με διάφορους τρόπους, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Internet.


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η Google πετάει το γάντι στη Microsoft, μια μέρα πριν την κυκλοφορία του Office 365

Μια μέρα πριν την προγραμματισμένη επίσημη κυκλοφορία του Office 365, της online σουίτας γραφείου της Microsoft, η Google αποφάσισε να ακολουθήσει επιθετική τακτική, δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση με τον μάλλον δηκτικό τίτλο «365 λόγοι για να προτιμήσετε το Google Apps». Εκεί αναφέρονται 4 βασικοί τομείς στους οποίους οι εφαρμογές της Google υπερτερούν – τουλάχιστον κατά την ίδια – έναντι του Office 365. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Google, το Google Apps είναι καταλληλότερο για χρήση σε συνεργατικά περιβάλλοντα τη στιγμή που το Office 365 ενδείκνυται περισσότερο για μεμονωμένα άτομα, ενώ είναι πιο φτηνό αλλά και πιο κατανοητό ως προς τα πακέτα τιμών του σε σχέση με την πολύπλοκη κοστολόγηση της σουίτας της Microsoft. 

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει πως το Office 365 «είναι φτιαγμένο για τη Microsoft», που σημαίνει πως είναι βελτιστοποιημένο για χρήση σε PC που τρέχουν Windows. Αντίθετα, το Google Apps λειτουργεί εξίσου καλά ανεξαρτήτως συσκευής και λειτουργικού συστήματος. 

Τέλος, και σε συνάρτηση με το παραπάνω, το Google Apps είναι αμιγώς δικτυακή (cloud) υπηρεσία που τρέχει απευθείας σε έναν browser χωρίς να προαπαιτείται η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής. Αυτό είναι κάτι που εγγυάται μεγαλύτερη ασφάλεια και εκμηδενίζει το κόστος συντήρησης. 

Ασφαλώς η ανακοίνωση της Google δεν καλύπτει τους …365 λόγους που υπόσχεται ο τίτλος της και μένει να δούμε αν η Microsoft θα σηκώσει το γάντι και θα απαντήσει σε ανάλογο ύφος, πριν ή κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Office 365. 

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το Blu-ray κλείνει 5 χρόνια στην αγορά

Την τιμητική τους έχουν αυτή την εβδομάδα οι δίσκοι Blu-ray καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την πρώτη εμφάνισή τους στην αγορά των οπτικών δίσκων.

Η τεχνολογία του Blu-ray δεν είναι και τόσο καινούργια καθώς ανακαλύφθηκε πριν από 10 χρόνια περίπου. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας φτάσει στο σημερινό τους επίπεδο, οι δίσκοι Blu-ray αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν διαρκώς διάφορα εμπόδια. Αξιοσημείωτη είναι η νίκη του έναντι του ανταγωνιστικού προτύπου HD DVD πριν από μερικά χρόνια. Τα πιο πρόσφατα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η τάση των καταναλωτών να στρέφονται κυρίως σε ψηφιακά format πολυμέσων ή streaming περιεχομένου και όχι σε φυσικές συσκευές αποθήκευσης όπως είναι οι δίσκοι Blu-ray και DVD.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του 20th Century Fox εξετάζεται το ενδεχόμενο πώλησης πολυμέσων σε Blu-ray δίσκους, οι οποίοι θα συνοδεύουν και το ψηφιακό αντίγραφό τους. Οι άνθρωποι των κινηματογραφικών στούντιο κατανοούν την επιθυμία των καταναλωτών να έχουν μία ταινία τόσο σε ψηφιακή μορφή όσο και σε ένα φυσικό μέσο για λόγους μελλοντικής αποθήκευσης στη συλλογή τους.

Επίσης τονίζεται από τους ίδιους ότι είναι πιο δίκαιο για τους καταναλωτές να πληρώνουν μία φορά για μια ταινία και να μπορούνε να την δούνε οπουδήποτε.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ψηφιοποίηση ολόκληρης της συλλογής της ξεκινά η Εθνική Βιβλιοθήκη

Το έργο της ψηφιοποίησης του συνόλου της συλλογής της αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η Εθνική Βιβλιοθήκη, μετά τη συνάντηση που είχε το νέο εφορευτικό συμβούλιό της με την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Στόχος, σύμφωνα με την υπουργό είναι το «να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα "φλασάκι”», ενώ η ίδια προανήγγειλε και την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη, για την υλοποίηση του οποίου έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις:

  • Την ψηφιοποίηση όλου του υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
  • Τη δημιουργία κατάλληλης ψηφιακής υποδομής για τη συλλογή και διατήρηση του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται στην Ελλάδα.
  • Τη δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Καταλόγου και «έξυπνης» μηχανής αναζήτησης του υλικού.
  • Την κατασκευή Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών.

Νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Διαθέσιμη η έκδοση 5.0 του Mozilla Firefox

firefox.pngΗ Mozilla ανακοίνωσε σήμερα επίσημα τη διάθεση της έκδοσης 5 του Firefox browser. Ο Firefox 5.0 αποτελεί το πρώτο προϊόν του νέου μοντέλου ανάπτυξης το οποίο υϊοθέτησε η Mozilla, παρόμοιο με αυτό που ακολουθεί και η Google για τον Chrome browser και το οποίο προβλέπει λιγότερα νέα χαρακτηριστικά για την κάθε νέα έκδοση αλλά παράλληλα πιο συχνές εκδόσεις, καθώς και προσαύξηση του αριθμού έκδοσης κατά μεγαλύτερο βήμα.

Η νέα έκδοση, όπως προαναφέρθηκε, δεν περιλαμβάνει αντίστοιχο αριθμό νέων χαρακτηριστικών με αυτόν που είδαμε κατά τη μετάβαση από την έκδοση 3.6 στην 4.0. Εκτός από τις συνήθεις διορθώσεις σε σφάλματα και κενά ασφαλείας, οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι ακόλουθες:

Προσθήκη υποστήριξης για CSS animations
Αλλαγή θέσης στη ρύθμιση του χαρακτηριστικού "Do-Not-Track" ώστε να το εντοπίζουν πιο εύκολα οι χρήστες
Βελτίωση στον χειρισμό των αδρανών συνδέσεων HTTP για αύξηση της απόδοσης
Βελτιώσεις σε canvas, Javascript, διαχείριση μνήμης και δικτυακές επιδόσεις
Βελτιώσεις στην υποστήριξη των προτύπων HTML5, XHR, MathML, SMIL και canvas
Βελτιωμένος ορθογραφικός έλεγχος για ορισμένες γλώσσες
Πιο στενή ενσωμάτωση στο περιβάλλον εργασίας των χρηστών Linux
Το περιεχόμενο τύπου WebGL πλέον απαγορεύεται να φορτώνει υφές (textures) από διαφορετικά domains
Στις καρτέλες που βρίσκονται στο παρασκήνιο, περιορίστηκαν οι μεταβλητές setTimeout και setInterval στα 1000 χιλιοστά του δευτερολέπτου για τη βελτίωση της απόδοσης
Η έκδοση για Android περιλαμβάνει πλέον το "Do Not Track", καθιστώντας τον Firefox τον πρώτο browser που υποστηρίζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε πολλαπλές πλατφόρμες

Επίσης, η Mozilla ανακοίνωσε τη διάθεση δύο νέων σχετικών εργαλείων για developers, τα Add-on SDK και Add-on Builder Beta. Το πρώτο είναι ένα σύνολο από APIs μαζί με ένα εργαλείο γραμμής εντολών που βοηθούν στην ανάπτυξη πρόσθετων για τον Firefox. Το δεύτερο και πιο εντυπωσιακό είναι ένα online εργαλείο ανάπτυξης πρόσθετων το οποίο παρέχει περιβάλλον για τη συγγραφή κώδικα καθώς και τη ζωντανή δοκιμή των υπό ανάπτυξη πρόσθετων.

Οι χρήστες της προηγούμενης έκδοσης έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την αυτόματη ενημέρωση του browser τους στην έκδοση 5.0, ενώ όσοι δεν έχουν εγκατεστημένο τον Firefox μπορούν να προμηθευτούν το αρχείο εγκατάστασης από τον επίσημο ιστότοπο της Mozilla.

πηγή

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Καταδίκη πειρατών συνδρομητικής τηλεόρασης σε Ελλάδα και Κύπρο


Οι συλλήψεις και οι καταδίκες άρχισαν για τα καλά στο τομέα της παράνομης παροχής τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών καναλιών.
Πλέον, οι συλλήψεις οδηγούν σε καταδίκες και τα μέτρα ενάντια στην πειρατεία γίνονται πιο σκληρά. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κάνει εφόδους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και έχει συλλάβει πειρατές οι οποίοι μεταπωλούσαν το σήμα της Nova.
Συγκεκριμένα σε 15 μήνες με αναστολή καταδικάστηκαν 2 νεαροί στη Σύρο που παράνομα πωλούσαν το τηλεοπτικό σήμα της Νova και υποχρεώθηκαν σύμφωνα με το zougla.gr 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Εκτός από την Ελλάδα οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και στην Κύπρο. Σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive.com η αστυνομία εξάρθωσε κύκλωμα παράνομης μεταπώλησης τηλεοπτικού σήματος των συνδρομητικών καναλιών  British SKY, BFBS. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η αστυνομία πλέον έχει βάλει στόχο να κερδίσει τον πόλεμο κατά της πειρατείας κερδίζοντας μία μία τη μάχη εναντίον των κερδοσκόπων μεταπωλητών τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών καναλιών.
Σύμφωνα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος οι προσπάθειες θα ενταθούν και προγραμματίζονται και άλλοι έφοδοι στις εγκαταστάσεις μεταπωλητών του συνδρομητικού σήματος. 

Διαθέσιμο το νέο Τablet της MSI

H MSI κυκλοφόρησε το WindPad 110W. Στο εσωτερικό του φιλοξενείται ένας επεξεργαστής της AMD αρχιτεκτονικής Brazos με δύο πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας στο 1GHz.2GB μνήμη, μια Radeon HD 6250, 32 ή 64GB μνήμη Flash συμπληρώνουν τον εξοπλισμό του.

Η μνήμη του μπορεί να διευρυνθεί μέσω του SD slot. H IPS οθόνη αφής του Tablet προσφέρει διαγώνιο 10,1 ίντσες και ανάλυση 1280x800pixels. Mini HDMI, USB 2.0, Bluetooth 3.0 EDR όπως και το Wi-Fi είναι διαθέσιμα. Το βάρος του MSI Windpad 110W ανέρχεται στα 850 γραμμάρια. Η MSI δίνει αυτονομία 7 με 8 ώρες.

Το MSI WindPad 110W με τα Windows 7 μπαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά σε τιμή τα 500 ευρώ. Μια ταυτόσημη, όσον αφορά στον hardware, έκδοση με το Android 3.0 κυκλοφορεί στην αγορά ως WindPad 110A στα 400 ευρώ. 

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

To Facebook ετοιμάζει εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών για το iPhone

facebook (1).pngΣύμφωνα με εικόνες και έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα το TechCrunch, το Facebook φαίνεται πως ετοιμάζει εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών για iPhone. Η εφαρμογή φημολογείται ότι φέρει την κωδική ονομασία “Hovertown” ή “WithPeople” και ο συντάκτης του δημοσιεύματος θεωρεί πως θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που έχουμε ήδη συναντήσει σε άλλες αντίστοιχες δημοφιλείς εφαρμογές όπως είναι το Ιnstagram, το Path και το Color. 

Το κατά πόσο η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει ως αυτόνομο App ή θα έρθει ενσωματωμένη στην επίσημη εφαρμογή του Facebook (ή και τα δύο) είναι κάτι που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί με σιγουριά.

Αν πάντως συνυπολογίσουμε την πρόσφατη δυνατότητα διαμοιρασμού εικόνων που εγκαινίασε το Twitter, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε πόσο σημαντική θεωρούν τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα την δραστηριοποίηση στον συγκεκριμένο τομέα – σε έναν χώρο όπου τον δρόμο άνοιξε πριν από μερικούς μόνο μήνες το Instagram. 

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ: Ιnternet με οπτική ίνα και 1Gbps ταχύτητα στα $70/μήνα

Ο πάροχος τηλεφωνικών υπηρεσιών και Internet Sonic.net στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανακοίνωσή του προανήγγειλε ένα νέο πακέτο σύνδεσης στο Internet μέσω οπτικής ίνας και ταχύτητας στο 1Gbps. Η τιμή του νέου πακέτου ανέρχεται στα $69.99 δολάρια το μήνα. Πρόκεται για μία άκρως δελεαστική προσφορά για τους πελάτες της εταιρείας η οποία περιλαμβάνει και τηλεφωνία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το πακέτο ταχύτητας της 1.5Mbps κοστολογείται στα $40 δολάρια. Πλέον με λιγότερο από το διπλάσιο κόστος η προσφερόμενη ταχύτητα είναι 600 φορές πιο γρήγορη.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonic.net, η υπηρεσία αρχικά θα λειτουργεί δοκιμαστικά και θα καλύπτει τις ανάγκες 700 οικιακών πελατών.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Έλληνας ερευνητής της ΙΒΜ κατασκεύασε το πρώτο ολοκληρωμένο κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο

Για μια ακόμη φορά οι ικανότητες ενός Έλληνα επιστήμονα έλαμψαν σε μια άλλη χώρα. Ερευνητές του αμερικανικού κολοσσού της πληροφορικής ΙΒΜ, με επικεφαλής τον φυσικοχημικό Φαίδωνα Αβούρη, δημιούργησαν το πρώτο κύκλωμα υψηλής ταχύτητας από γραφένιο, στο οποίο όλα τα στοιχεία είναι ολοκληρωμένα σε ένα μοναδικό "τσιπάκι". Πρόκειται για μια παγκόσμια "πρωτιά" και ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών βασισμένων στο γραφένιο και όχι στο πυρίτιο όπως μέχρι σήμερα, με δυνητικές εφαρμογές από τις ασύρματες επικοινωνίες μέχρι τους ενισχυτές.

Κατά τα τελευταία χρόνια είχε υπάρξει πρόοδος στη δημιουργία συσκευών βασισμένων στο πολύ λεπτό γραφένιο, που θεωρείται το "υλικό του μέλλοντος", ενώ είχαν κατασκευαστεί μεμονωμένα τρανζίστορ από γραφένιο. Όμως δεν είχε καταστεί δυνατό να ενοποιηθούν (ολοκληρωθούν) τα τρανζίστορ από γραφένιο με άλλα ηλεκτρονικά συστατικά μέσα σε ένα ενιαίο και μοναδικό "τσιπ", αυτό ακριβώς που κατάφεραν οι ερευνητές της ΙΒΜ. Η δυσκολία έγκειτο κυρίως στο ότι το γραφένιο δεν κολλάει πολύ καλά στα μέταλλα και τα οξείδια, τα οποία χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών.

Ο Φαίδων Αβούρης, που έκανε τη σχετική επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" και το "Physics World", καθοδήγησε μια ομάδα ερευνητών του Κέντρου Ερευνών Γουότσον της ΙΒΜ στη Νέα Υόρκη, ώστε να ξεπεράσουν για πρώτη φορά τις τεχνικές δυσκολίες, ενοποιώντας σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ένα τρανζίστορ γραφενίου και ένα ζεύγος πηνίων επαγωγικής αντίστασης πάνω σε μια πλακέτα από καρβίδιο του πυριτίου. Είναι σημαντικό ότι η όλη διαδικασία κατασκευής είναι συμβατή με τις υφιστάμενες συμβατικές μεθόδους παραγωγής ημιαγωγών, πράγμα που διευκολύνει την πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Τα νέα ολοκληρωμένα κυκλώματα από γραφένιο λειτουργούν σε ραδιοσυχνότητες μέχρι 10 GHz και είναι κατ' εξοχήν κατάλληλα για συστήματα ασύρματων επικοινωνιών. Η ομάδα του Αβούρη (Nanometer Scale Science and Technology), στην οποία περιλαμβάνεται ο επίσης ελληνικής καταγωγής ερευνητής Χρήστος Δημητρακόπουλος, ήδη εργάζεται για να τελειοποιήσει το νέο ολοκληρωμένο κύκλωμα από γραφένιο, ενώ σχεδιάζει την ανάπτυξη ακόμα πιο πολύπλοκων κυκλωμάτων για πιο εξελιγμένες συσκευές. Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατόν, στο μέλλον, να συνδυάσουν γραφένιο και πυρίτιο και να δημιουργήσουν "υβριδικά" κυκλώματα με νέες λειτουργικές δυνατότητες.

Το γραφένιο ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ΄70 και βαθμιαία οι επιστήμονες, μέσα από διαδοχικές ανακαλύψεις, έχουν καταφέρει να παρασκευάζουν "φιλμ" αυτού του υλικού με πάχος μόλις ένα άτομο. Το φιλμ συνίσταται σε μια εξαγωνική διάταξη μορίων άνθρακα και έχει ποικίλα πλεονεκτήματα, όπως ότι είναι εύκαμπτο, διαφανές και φθηνό.

Προς το παρόν πάντως, το γραφένιο δεν φαίνεται ικανό να αντικαταστήσει τα σημερινά τρανζίστορ CMOS, που αποτελούν τη βάση όλων των μικροεπεξεργαστών και των μνημών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών. Το γραφένιο δεν έχει τις ίδιες φυσικές ιδιότητες με τα υλικά των παραδοσιακών ημιαγωγών και δεν μπορεί -ακόμα τουλάχιστον- να πετύχει τα ίδια πράγματα με ένα συμβατικό τρανζίστορ. Όμως η βιομηχανία ημιαγωγών -στην Ευρώπη και την Ασία ακόμη περισσότερο από ό,τι τις ΗΠΑ- το θεωρεί πολλά υποσχόμενο και επενδύει σε αυτό, καθώς, όπως δήλωσε ο Αβούρης, η ενσωμάτωση των συγκριτικά φθηνότερων κυκλωμάτων γραφένιου μπορεί στο μέλλον να μειώσει τις τιμές πολλών ηλεκτρονικών συσκευών.

Ο Φαίδων Αβούρης γεννήθηκε το 1945 στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ πήρε το διδακτορικό του στην Φυσικοχημεία από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 1974. Έκανε την μεταδιδακτορική του έρευνα στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες (UCLA) και μετά εργάστηκε ως ερευνητής στα Εργαστήρια Bell της AT&T. Το 1978 μεταπήδησε στην ΙΒΜ, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα ως κορυφαίος ερευνητής, επικεφαλής του τομέα νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας, όπου θεωρείται πρωτοπόρος σε διεθνές επίπεδο. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής στα πανεπιστήμια Κολούμπια και Ιλινόις.

Η θεωρητική (βασική) και πειραματική (εφαρμοσμένη) έρευνά του εστιάζεται στις ηλεκτρικές, οπτικές και οπτοηλεκτρονικές ιδιότητες των νανοσωλήνων άνθρακα και του γραφένιου, έχοντας δημοσιεύσει περισσότερες από 360 επιστημονικές εργασίες πάνω σε αυτά τα θέματα. Το 1998, η ομάδα του στην ΙΒΜ παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο μοριακό τρανζίστορ βασισμένο σε νανοσωλήνες άνθρακα, το οποίο βελτίωσε περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Ο Αβούρης έχει ανοίξει το δρόμο για μια ενοποιημένη ηλεκτρονική και οπτοηλεκτρονική τεχνολογία με βάση τα υλικά από άνθρακα. Είναι μέλος πολλών επιφανών επιστημονικών και ακαδημαϊκών ενώσεων και έχει βραβευτεί κατ' επανάληψη για το έργο του.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Steve Jobs αποκάλυψε το μελλοντικό campus της Apple

Σε χθεσινό συμβούλιο στο Cupertino ο Steve Jobs αποκάλυψε το πλάνο της Apple για την ολοκλήρωση ενός νέου campus το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για ερευνητικούς σκοπούς της εταιρείας. Η τελειοποίησή του αναμένεται μέχρι το 2015 ενώ πρόκειται να απασχολεί 12.000 εργαζομένους. Το σχήμα του νέου campus θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα διαστημόπλοιο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, θα αποτελείται από ένα τεραστίων διαστάσεων κυκλικό κτήριο στη μέση του οποίου θα υπάρχει μία αυλή που θα περιλαμβάνει παραπάνω από 6.000 δέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την έκταση του campus δε θα υπάρχει καμία επίπεδη επιφάνεια γυαλιού, παρά μόνο κυρτές επιφάνειες. Οι ενεργειακές απαιτήσεις του campus θα καλύπτονται με τη βοήθεια ενός φυσικού ενεργειακού κέντρου παράγοντας φυσικό αέριο, ενώ το parking αυτοκινήτων θα είναι υπόγειο.

image.png

Ακόμη θα υπάρχει χώρος καφετέριας ικανός να χωρέσει 3.000 ανθρώπους, ενώ 20 λεωφορεία θα ναλάβουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων της εταιρείας. Όπως δήλωσε ο Steve Jobs, το νεό campus της Apple θα σχεδιαστεί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου.


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνέλαβαν 18χρονο Έλληνα hacker απ' το Μπραχάμι

Οι άνδρες του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που συνέλαβαν τον 18χρονο στον Άγιο Δημήτριο δεν πίστευαν ούτε στα μάτια τους ούτε στα αυτιά τους όταν άκουσαν από τους συναδέλφους τους τη ζημιά που είχε κάνει σε διάφορες κεντρικές υπηρεσίες πληροφοριών ήδη απ' τα 16 του χρόνια.

Η πρώτη επίθεση του 16χρονου τότε δράστη έγινε το 2008 εναντίον του δικτύου της Interpol που φυσικά τον επικήρυξε. 
Ακολούθησε επίθεση εναντίον γαλλικών υπηρεσιών, αλλά και εναντίον αμερικανικών με αποτέλεσμα να τον επικηρύξει και το FBI.

Ουσιαστικά ο πιτσιρικάς απ' το Μπραχάμι είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Μόλυνε" χιλιάδες υπολογιστές ( bot net) και τους χρησιμοποιούσε για να κάνει τις επιθέσεις του εναντίον όποιου δικτύου ήθελε.

Μπορούσε να βγάζει μάλιστα και αρκετά χρήματα κάνοντας “ζόμπι” τους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του internet φτιάχνοντας ένα tool bar το οποίο όποιος το ¨κατέβαζε” και το χρησιμοποιούσε του άνοιγε την πόρτα σε όλα του τα αρχεία.

Κάπως έτσι έκλεβε χρήματα από πιστωτικές κάρτες και όχι μόνο. 

Οι άνδρες του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος βρήκαν σπίτι του πέντε πιστωτικές, άλλες 100 “λευκές” έτοιμες να τις χρησιμοποιήσει αλλά και 8.800 ευρώ σε μετρητά και άλλες 30 με 40 χιλιάδες σε μετοχές!

Άλλωστε όπως γράφει και το τατουάζ που έχει στην πλάτη του (σε διάφορες γλώσσες) “ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία”

Ο 18χρονος πάντως φαίνεται είχε κάνει τόση ζημιά που με το που έμαθαν οι Αμερικανοί του FBI ότι πιάστηκε πήραν το πρώτο αεροπλάνο και έρχονται να τον... γνωρίσουν
CRACKER_593_355.jpg

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η Panda Security παρουσιάαει τα νέα προϊόντα ασφάλειας της σειράς 2012

panda 2012.jpgΗ Panda Security ανακοίνωσε χθες τη νέα σειρά προϊόντων ασφαλείας 2012, για οικιακή χρήση και συγκεκριμένα τα προϊόντα: Panda Internet Security 2012 για Netbooks, Panda Antivirus Pro 2012, Panda Internet Security 2012 και Panda Global Protection 2012. Όλες οι λύσεις είναι διαθέσιμες για online αγορά στη διεύθυνση www.pandasecurity.com ενώ στα καταστήματα θα είναι διαθέσιμες τον Ιούλιου 2011.

Η σειρά προϊόντων 2012 της Panda Security είναι η πιο ολοκληρωμένη σειρά μέχρι σήμερα. Οι νέες λύσεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους χρήστες του Internet που θέλουν να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες του Web 2.0 και του ψηφιακού κόσμου.

Αυτές οι λύσεις προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο από γνωστές και άγνωστες απειλές, αφού εκμεταλλεύονται τη γνώση και την πείρα εκατομμυρίων χρηστών που κάνουν χρήση της cloud-based τεχνολογίας της Panda, Collective Intelligence.

Καθημερινά, τα PandaLabs δέχονται περίπου 98.000 νέα αρχεία για ανάλυση. Από αυτά, τα 73.000, είναι νέα malware τα οποία η τεχνολογία Collective Intelligence αναλύει, κατηγοριοποιεί και επανορθώνει στο 99,4% των περιπτώσεων. Συλλέγοντας πληροφορίες για τα malware από την κοινότητα της Panda σε ολόκληρο κόσμο, η τεχνολογία Collective Intelligence βελτιώνει συνεχώς τα επίπεδα προστασίας και προσφέρει ακόμη ταχύτερη ανταπόκριση σε νέες επιθέσεις από malware. 

Το Panda Global Protection 2012, η πιο πλήρης λύση της νέας σειράς προϊόντων, είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήστες με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Περιλαμβάνει επίσης το Panda Safe Browser, το οποίο διαφυλάττει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών στο Internet και ειδικά στα περιβάλλοντα Web 2.0, όπως τα sites κοινωνικών δικτύων.

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αποκρύπτουν προσωπικά αρχεία και folders ώστε να εμποδίσουν την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, πληροφοριών που χρησιμοποιούνται στις τραπεζικές συναλλαγές και οικονομικά δεδομένα καθώς και κάθε είδους περιεχόμενο multimedia που έχει αξία για αυτούς. 

Η νέα έκδοση βασίζεται στη λειτουργικότητα που έχει τοποθετήσει το Panda Global Protection στην κορυφή των προτίμησης των χρηστών. Περιλαμβάνει μια πολύ αποτελεσματική antivirus «μηχανή» προκειμένου να προσφέρεται προστασία από γνωστούς και άγνωστους ιούς; ένα firewall με WiFi προστασία ώστε να μπλοκάρει τους εισβολείς και τους hackers; το Panda USB Vaccine που εμποδίζει τη διανομή μολύνσεων μέσω των USB συσκευών; φίλτρα εμπιστευτικών πληροφοριών ώστε τα προσωπικά δεδομένα να παραμένουν ασφαλή; δυνατότητα αντίγραφων ασφάλειας και επαναφοράς και ρυθμίσεις που αφορούν στην απόδοση του υπολογιστή. 

Επιπλέον η λύση περιλαμβάνει νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά: 

- Νέες τεχνολογίες ενίσχυσης του ελέγχου που βασίζεται στο cloud για ιούς και άλλες απειλές, και βελτιωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου για ακόμη ασφαλέστερο σερφάρισμα στο Internet.
- Προστασία Anti-spam με βελτιωμένα ποσοστά μπλοκαρίσματος ανεπιθύμητων emails.
- Νέο σύστημα URL filtering.
- Προσωπικό firewall με WiFi προστασία για μπλοκάρισμα των εισβολέων και των hackers.
- Νέα εμφάνιση του interface.

Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν τα νέα προϊόντα 2012 κατεβάζοντάς τα από το http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/ ή να τα αγοράσετε μέσω τουhttps://shop.pandasecurity.com/

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το Xbox 360 σημείωσε 55 εκατομμύρια πωλήσεις

xbox360.pngΠρόσφατη έρευνα του NPD group αποκάλυψε ότι η Microsoft πούλησε πάνω από 55 εκατομμύρια κονσόλες Xbox 360 από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της μέχρι και σήμερα. Η κονσόλα έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ παράλληλα απειλεί να φτάσει το ρεκόρ πωλήσεων του Nintendo Wii.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της κονσόλας της Microsoft έχουν σημειώσει 29% άνοδο το πρώτο τετράμηνο του 2011 σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τα στατιστικά του ανταγωνισμού. Αναφέρεται επίσης ότι τα νούμερα πωλήσεων του Xbox 360 αυξάνονται 3 φορές πιο γρήγορα από τα αντίστοιχα του PlayStation 3. Ενδιαφέρον ακόμη παρουσιάζει η αντίθετη πορεία των πωλήσεων του Xbox 360 με αυτή του Wii, όπου η πρώτη κονσόλα έκανε ντεμπούτο με χαμηλές πωλήσεις και σταδιακά ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ η δεύτερη σημείωσε ακριβώς την αντίθετη πορεία πωλήσεων.

Σίγουρα στην επιτυχία της κονσόλας συνετέλεσαν το Kinnect controller όπως επίσης και οι υπηρεσίες του Xbox Live στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 35 εκατομμύρια ενεργοί gamers.

Η εξέλιξη του Xbox 360 και οι αριθμοί των πωλήσεων του, αναμένεται να δοκιμαστούν στα τέλη του 2011 καθώς ο ανταγωνισμός πρόκειται να παρουσιάσει τα νέα του όπλα στην έκθεση Ε3 την επόμενη εβδομάδα.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνεργασία YouTube με Creative Commons, για ευκολότερο διαμοιρασμό βίντεο

Την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Creative Commons πραγματοποίησε το YouTube, θέλοντας να δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα εύκολου εντοπισμού βίντεο που δεν υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς την άδεια χρήσης τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να εντοπίσουν και να χρησιμοποιήσουν ολόκληρα βίντεο ή αποσπάσματα τους, χωρίς να ανησυχούν για το αν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα. 

Ο εντοπισμός των βίντεο μπορεί να γίνει απευθείας από τον YouTube Video Editor, που αποτελεί το οnline πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο της δημοφιλούς υπηρεσίας, μέσω της επιλογής CC

Για να διευκολυνθεί ο χρήστης, η συγκεκριμένη επιλογή περιλαμβάνει μόνο βίντεο που υπόκεινται στην άδεια CC-BΥ 3.0, που επιτρέπει την χρήση και επεξεργασία του περιεχομένου εφόσον συνοδεύεται από σχετική μνεία (credit). Η αναφορά αυτή είναι κάτι που γίνεται αυτόματα με την δημοσίευση του βίντεο και δεν απαιτεί την εμπλοκή του χρήστη. 

Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, με την οποία αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του κοινού αρκετές χιλιάδες βίντεο, οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημοσιεύουν και τα δικά τους βίντεο κάτω από το ίδιο καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας, επιτρέποντας έτσι με τη σειρά τους την ελεύθερη χρήση τους. 

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Oracle παραχωρεί το OpenOffice στο ίδρυμα Apache Software Foundation

Το πρωί της 1ης Ιουνίου η Oracle ανακοίνωσε πως υποβάλλει τον κώδικα του OpenOffice.org στο Εκκολαπτήριο του Apache Software Foundation. Σύμφωνα με δήλωση του Luke Kowalski, αντιπροέδρου του τμήματος Εταιρικής Αρχιτεκτονικής της Oracle, η παραχώρηση του OpenOffice.org στο ίδρυμα Apache θα προσδώσει στο project «μία ώριμη, ανοικτή και καλώς εδραιωμένη υποδομή ώστε να εξασφαλιστεί η μελλοντική του ανάπτυξη με τη συμβολή και συνεργασία τόσο εταιρειών όσο και ανεξάρτητων εθελοντών».

Σχετική ανακοίνωση υπήρξε και από την IBM, με το στέλεχος της εταιρείας Kevin Cavanaugh να δηλώνει την υποστήριξη της IBM στη διαδικασία «εκκόλαψης». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kevin Cavanaugh άσκησε στο παρελθόν πιέσεις ώστε η Oracle να απελευθερώσει το OpenOffice όταν κάτεστη σαφές ότι η Oracle δεν επρόκειτο να αφιερώσει πόρους στο project. Επίσης, το ενδιαφέρον της εταιρείας στην εξέλιξη αυτή ενδέχεται να συνδέεται και με το γεγονός ότι η σουίτα γραφείου Lotus Symphony της ΙΒΜ βασίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον κώδικα του OpenOffice.

Εκ μέρους Apache, ο πρόεδρος του ιδρύματος Jim Jagielski δήλωσε πως η υποβολή του κώδικα του OpenOffice.org είναι ένδειξη της επιτυχημένης πορείας του «Εκκολλαπτηρίου» στην εκκόλαψη εδραιωμένων και αξιοσέβαστων projects όπως τα Apache SpamAssassin και Apache Subversion.

Η Oracle, που είχε αποκτήσει το OpenOffice.org μέσω της εξαγοράς της Sun Microsystems, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί εμπορικά τη σουίτα, κυκλοφορώντας μία εμπορική της έκδοση με το όνομα "Oracle Open Office" και ανακοινώνοντας σχέδια για μία cloud έκδοση με όνομα "Oracle Cloud Office". Το μειωμένο ενδιαφέρον της αγοράς όμως την οδήγησε στην εγκατάλειψη αμφότερων των προσπαθειών. Επίσης, είχε προηγηθεί ρήξη της εταιρείας με συμβάλλοντα μέλη της κοινότητας του OpenOffice.org, ορισμένα από τα οποία αποσχίστηκαν για να δημιουργήσουν ένα παράγωγο project με όνομα LibreOffice και ένα ίδρυμα γύρω από αυτό, το Document Foundation.

Στο επίσημο blog του, το Document Foundation χαιρετίζει την κίνηση της Oracle, εκφράζοντας όμως και κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τη διαφορά δεδηλωμένων στόχων, θεμάτων αδειών χρήσης και κανόνων συμμετοχής που διέπουν την κοινότητα Apache και των υφιστάμενων κοινοτήτων των projects LibreOffice και OpenOffice.org. Παρ' όλα αυτά, το Document Foundation φέρεται πρόθυμο να ξεκινήσει συνομιλίες με το Apache Software Foundation για την επίτευξη συνεργασίας.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Apple: Παρουσίαση του iCloud, iOS 5.0 και Mac OS X Lion στις 6 Ιουνίου

Σε μια κίνηση την οποία δε συνηθίζει, η Apple μόλις επιβεβαίωσε με δελτίο τύπου ότι στην προγραμματισμένη παρουσίαση της στις 6 Ιουνίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την υπηρεσία iCloud, το iOS 5.0 καθώς και το νέο Mac OS X Lion.

Η παρουσίαση η οποία θα γίνει από τον Steve Jobs, θα διεξαχθεί στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου WWDC που απευθύνεται σε προγραμματιστές και θα ξεκινήσει στις8.00μμ ώρα Ελλάδος. 

Δημοσιευμένη Εικόνα


Η υπηρεσία iCloud της Apple αναμένεται να φέρει την μουσική σας συλλογή στο «σύννεφο» έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού προς αναπαραγωγή ενώ κατά πάσα πιθανότητα η εταιρεία κρατάει μερικούς άσους στο μανίκι της οι οποίοι θα την ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Google και η Amazon παρουσίασαν παρόμοιες υπηρεσίες με ονομασίεςMusic beta και Cloud Drive αντίστοιχα.

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας iOS για iPhone, iPad και iPod Touch αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού φήμες αναφέρουν ότι η Apple έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές με την προσθήκη αναγνώρισης εξειδικευμένων φωνητικών εντολών, νέο σύστημα ειδοποιήσεων για εφαρμογές καθώς και τη δυνατότητα προσθήκης widgets.

Τέλος αναμένεται η ανακοίνωση ολοκλήρωσης της ανάπτυξης του Lion, της όγδοης έκδοσης του Mac OS X το οποίο διαθέτει χαρακτηριστικά από το iOS και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά.