Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Nvidia Kal-El : Το πρώτο gameplay demo

Πριν λίγους μήνες είχαμε μάθει για τον διάδοχο του Nvidia Tegra 2 ο οποίος θα είναι ο Tegra 3 που μας παρουσιάστηκε μέσα από ένα project με την κωδική ονομασία Kal-El , πριν λίγες ώρες η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο demo των δυνατοτήτων του επεξεργαστή .

Η παρουσίαση έγινε μέσα από ένα βίντεο που ανέβηκε στο επίσημο blog της εταιρείας , η δυνατότητες του Kal-El είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για έναν επεξεργαστή που προορίζεται για φορητές συσκευές όπως ταμπλέτες ή κινητά τηλέφωνα .

Ο Kal-El όπως ήδη γνωρίζουμε θα είναι τετραπύρινος και θα έχει ενσωματωμένους 12 επεξεργαστές γραφικών με αποτέλεσμα να προσφέρει επιδόσεις διπλάσιες από τον Nvidia Tegra 2 , επίσης όπως αναφέρθηκε ο τελικός επεξεργαστής θα είναι 30% πιο ισχυρός από το demo στο βίντεο .


πηγή : insomnia

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Google Street View, Κόκκινο Opel Astra εθεάθει στον Ταύρο

Από τον προηγούμενο μήνα κυκλοφορούν και πάλι στους δρόμους της Αττικής τα αυτοκίνητα της Google για να χαρτογραφήσουν τους δρόμους με το ειδικό φωτογραφικό σύστημα 360 μοιρών Street View. Ο Κωνσταντίνος επισκέπτης και φίλος του Techblog μας έστειλε αυτή τη φωτογραφία με ένα κόκκινο Opel Astra με ελληνικές πινακίδες το οποίο συνάντησε σήμερα στην περιοχή του Ταύρου.

Το Google Street View δεν θα λανσαριστεί στη χώρα μας και τα αυτοκίνητα της Google τραβάνε φωτογραφίες για να εμπλουτίσουν τους χάρτες Google Maps. Δείτε εδώ το Google Street View στην πράξη.

Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπει στο Street View η Αθήνα και μεγάλες ελληνικές πόλεις. Εσείς;

Google Street View Athens Opel Astra

πηγή : techblog

Google Street View Athens Opel Astra

Google Street View Athens Opel Astra


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αντίο στο πορτοφόλι λέει η Google με το Google Wallet

Την πίστη της στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication) η οποία ενσωματώνεται στα κινητά τηλέφωνα και αναμένεται να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες κηρύσσει σήμερα η Google σε ειδική εκδήλωση στην οποία παρουσίασε 2 νέες υπηρεσίες για το μέλλον των πληρωμών.

Η πρώτη και πιο σημαντική είναι το Google Wallet η οποία θέλει να αντικαταστήσει το πορτοφόλι σας με το κινητό σας τηλέφωνο φτάνει αυτό να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC όπως το Samsung Nexus S και το Samsung Galaxy S II. Η Google πιστεύει ότι μέχρι το 2014, το 50% των smartphones που θα υπάρχουν στην αγορά, θα υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και θα κάνουν τη χρήση της πολύ πιο διαδεδομένη. Ήδη με μετρήσεις της εταιρείας, το 70% του κόσμου που έλεγε όχι στις αγορές μέσω Internet το 1998, πλέον στις μέρες μας δεν έχει κανένα φόβο και προβαίνει σε εκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά.

Το Google Wallet θα τρέχει αρχικά σε Android συσκευές και θα υποστηρίζει την εισαγωγή πολλαπλών πιστωτικών καρτών. Επιπλέον η Google δίνει τη δυνατότητα προσθήκης προπληρωμένης πιστωτικής κάρτας την οποία εκδίδει η ίδια και στην οποία εσείς εισάγετε το χρηματικό αντίτιμο που θέλετε κάθε φορά. 

Δημοσιευμένη Εικόνα


Ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας δεν αποκαλύπτεται ποτέ σε οποιαδήποτε επιχείρηση χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία και είναι πολύ πιο ασφαλής από το απλό πορτοφόλι που κουβαλάμε όλοι μαζί μας. Για την ασφάλεια της συναλλαγής υπάρχει αριθμός pin ο οποίος κλειδώνει ξεχωριστά την υπηρεσία στο κινητό τηλέφωνο προκειμένου να έχετε πρόσβαση ενώ ένα ειδικό τσιπ αναλαμβάνει το κλείδωμα από πλευράς hardware. Κατά την συναλλαγή, τα δεδομένα περνάνε πρώτα από τη τράπεζα που ανήκει η πιστωτική κάρτα και στη συνέχεια μέσα από την εταιρεία First Data η οποία ελέγχει την ασφάλεια της αγοράς και δίνει την τελική έγκριση. Όπως αναφέρθηκε, αν η οθόνη του smartphone είναι κλειστή τότε το NFC τσιπ είναι απενεργοποιημένο αποκλείοντας έτσι την ασύρματη πρόσβαση σ' αυτό.

Το Google Wallet ξεκινά αυτό το καλοκαίρι από το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη ενώ αναμένεται σύντομα να επεκταθεί σε ολόκληρη την Αμερική. Δεν έγινε καμία αναφορά περί επέκτασης της υπηρεσίας εκτός Αμερικής και δή στην Ευρώπη.

Παράλληλα η Google παρουσίασε και μια δεύτερη υπηρεσία, το Google Offers η οποία αναλαμβάνει να εμφανίσει στον χρήστη προσφορές από επιχειρήσεις που υπάρχουν κοντά του, σε διαφημίσεις είτε σε διάφορες επιχειρήσεις που έχουν αποφασίσει να προωθήσουν κάποια από τα προιόντα τους σε ανταγωνιστική τιμή. Μάλιστα κατά τη παρουσίαση έγινε επίδειξη της δυνατότητας δήλωσης ενδιαφέροντός μιας προσφοράς από μία ιστοσελίδα όπου πατώντας την επιλογή [Save to Wallet], η προσφορά πέρασε απευθείας στο smartphone για πληρωμή.

Η Google ξεκινά την υπηρεσία Wallet με αρχικούς συνεργάτες την τράπεζα Citi, τη Mastercard και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Sprint ενώ προσκαλεί όλες τις τράπεζες και επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσα από τα κανάλια υποστήριξης. Μπορείτε να δείτε μια μικρή παρουσίαση της τεχνολογίας NFC είχαμε κάνει τον περασμένο Φεβρουάριο στα πλαίσια της έκθεσης Mobile World Congress.


πηγή : insomnia

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Το πρώτο desktop PC με Chrome OS

chrome.pngΣτις 4 Ιουλίου θα αρχίσει η διάθεση του πρώτου desktop PC που θα τρέχει Chrome OS, με την ονομασία Xi3 ChromiumPC.
Στα μέσα Μαΐου η Google ανακοίνωσε ότι η Acer και η Samsung θα είναι οι πρώτες εταιρείες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, μέσα στο καλοκαίρι, τα πρώτα notebooks τα οποία θα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Θα θυμάστε ίσως ότι πριν από λίγο καιρό, η ίδια η Google είχε κυκλοφορήσει ένα πρωτότυπο notebook ονόματι Cr48, το οποίο έστειλε σε επιλεγμένους αποδέκτες στις ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν μια πρώιμη μορφή του καινούριου αυτού λειτουργικού, το οποίο στηρίζεται εξολοκλήρου στο web και παρέχει "cloud-based" εφαρμογές.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι η εταιρεία Xi3 ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πρώτου desktop συστήματος, βασισμένο στο Chrome OS, και το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του Ιουλίου. Δεν θα πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του ογκώδη desktop cases, καθώς το Xi3 ChromiumPC, όπως θα ονομάζεται, έρχεται στη μορφή μεταλλικού κύβου me διαστάσεις 10x9x9 εκατοστών περίπου. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα μικρό σύνολο ηλεκτρονικών που φιλοξενεί επεξεργαστή μονού ή διπλού πυρήνα, αρχιτεκτονικής x86.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αρχιτεκτονική με την οποία είναι δομημένη η πλακέτα του, επί της ουσίας τη διαιρεί σε τρία διακριτά κομμάτια (modules), εκείνο του επεξεργαστή, και δύο I/O που αναλαμβάνουν την επικοινωνία του συστήματος με περιφερειακές συσκευές. Έτσι, μπορείτε να προσθαφαιρέσετε modules και να προσδώσετε νέες δυνατότητες στο σύστημά σας. Θεωρητικά αυτό φαίνεται ιδιαίτερα πρακτικό, αλλά μένει να δει κανείς στην πράξη τι είδους υποστήριξη θα έχει αυτή η ιδέα από κατασκευαστές που θα θελήσουν να κυκλοφορήσουν συμβατά modules.

Μια πιο προσεκτική ματιά στα specs του συστήματος αποκαλύπτουν δύο εκδόσεις: το 5A Model # 5342 βασίζεται σε επεξεργαστή AMD Athlon 64 X2 3400e, ενώ το, χαμηλότερων προδιαγραφών 5A Model # 5202, βασίζεται στον μονοπύρηνο AMD Athlon 64 2000+. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς δεν έχουμε να κάνουμε με ότι το νεώτερο από τεχνολογικής πλευράς, ωστόσο το σκεπτικό είναι ότι αυτά τα μικρά PCs θα καλύψουν βασικές υπολογιστικές ανάγκες, ενώ θα αποτελέσουν βάση για συστήματα που θα ενσωματωθούν σε συσκευές όπως ATMs, Info-kiosks και άλλα αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και δύο I/O modules: το πρώτο περιέχει τις βασικές θύρες επέκτασης, me άλλα λόγια: 2 θύρες eSATA 2.5, 6 θύρες USB 2.0, 3 προγραμματιζόμενες θύρες ήχου (εξωτερικά), ενώ εσωτερικά θα διαθέτει απλώς μία θύρα για τη σύνδεση του USB 2.0 connector και την τροφοδοσία του ανεμιστήρα.

Το δεύτερο module "στεγάζει" το υποσύστημα γραφικών με τις εξής προδιαγραφές:

Υποστήριξη DX11 και Open GL v2.0, αποκωδικοποίηση UVD 2.0 – VC-1, MPEG2, MPEG4, συμμόρφωση με το πρωτόκολλο HDCP: v1.3b (up to 1080p), μνήμη 128MB (DDR2-800), μέγιστη ανάλυση 2560×1600 με χρώμα 32bpp, και εξόδους DVI-DL + VGA, DVI-DL + DP, VGA + DP, με προαιρετικό converter σε HDMI.
πηγή: insomnia

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

iPad 2, Μειωμένη η παραγωγή μετα το πρόσφατο δυστύχημα

Η παραγωγή διακόπηκε στο εργοστάσιο της Foxconn στην πόλη Chengdu City στη δυτική Κίνα μετά από έκρηξη που προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή 20 Μαΐου από άγνωστη αιτία αφήνοντας πίσω της 3 νεκρούς και 15 τραυματίες. Το εργοστάσιο είχε ξεκινήσει πρόσφατα την παραγωγή iPad 2 και υπάρχουν ανησυχίες για πιθανό πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Υπολογίζεται ότι το εργοστάσιο της πόλης Chengdu κατασκευάζει το 25-30% το iPad 2 ενώ το υπόλοιπο 65-70% κατασκευάζεται στο μεγάλο εργοστάσιο της Foxconn στην περιοχή Shenzhen στο οποίο συνεχίζεται κανονικά η παραγωγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι τοπικές αρχές διερευνούν τις αιτίες του δυστυχήματος.

Foxconn iPad 2

πηγή : insomnia

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν το 2012 επιβεβαιώνει ο Steve Ballmer

Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για προγραμματιστές στην Ιαπωνία, ο Steve Ballmer αποκάλυψε ότι τα Windows 8 πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2012.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μέχρι τώρα κανείς από τους συντελεστές της Microsoft δεν αναφερόταν στην επόμενη γενιά των Windows με κάποιο συγκεκριμένο όνομα, καθώς επίσης απέφευγαν να αναφερθούν στο πότε θα κυκλοφορήσουν. Αντ’ αυτού ο Ballmer δε δίστασε να κάνει αναφορά για την ονομασία τους και τη χρονολογία την οποία θα κυκλοφορήσουν. Τους τελευταίους μήνες, η ονομασία “Windows 8” που έχει επικρατήσει στο Internet προέρχεται από διαρροές πρώιμων εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης των Windows Steven Sinofsky, αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στο συνέδριο D9 το περιβάλλον εργασίας των Windows 8 για tablets.

πηγή : insomnia

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Έτοιμη η beta του Firefox 5

Έτοιμη η beta του Firefox 5

Το 'πε και το 'κανε η Mozilla. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του Firefox 4, η εταιρεία δήλωσε ότι οι νέες εκδόσεις του Firefox θα έρχονται πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι στο παρελθόν. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Mozilla είναι αποφασισμένη να κρατήσει το λόγο της.

 

Η έκδοση beta του Firefox 5 είναι γεγονός. Βέβαια, μην περιμένετε εντυπωσιακές αλλαγές σε σχέση με τον Firefox 4, καθώς δεν είναι δυνατόν να σημειωθεί τεράστια πρόοδος μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Πέρα από τις αναμενόμενες βελτιώσεις σε ταχύτητα, σταθερότητα κλπ, ο Firefox 5 έχει μόλις δύο νέα χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η υποστήριξη για CSS animations, κάτι που δίνει στους developers τη δυνατότητα να προσθέσουν διάφορα εφέ στα sites τους. Το δεύτερο είναι η δυνατότητα για γρήγορη επιλογή του development channel. Τα τρία κανάλια ονομάζονται Aurora (το αρχικό στάδιο του browser), Beta (μια πιο σταθερή έκδοση) και Release (η τελική έκδοση). Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει channel από το About του προγράμματος.

 

Είναι φανερό ότι η Mozilla υιοθετεί το μοντέλο της Google, η οποία κυκλοφορεί νέα έκδοση του Chrome κάθε λίγες εβδομάδες. Ο Chrome έκανε ντεμπούτο αρκετά χρόνια μετά τον Firefox, βρίσκεται όμως ήδη στη 11η έκδοση


πηγή : pcmag

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Απόκρυψη της μπάρας διευθύνσεων δοκιμάζουν Chrome και Firefox

Η μπάρα διευθύνσεων, που μέχρι σήμερα θεωρούταν αυτονόητο τμήμα του βασικού περιβάλλοντος χρήσης κάθε browser, φαίνεται πως έχει αρχίσει να επανεξετάζεται από δύο μεγάλους παίκτες του χώρου. Πρώτα η Google και αμέσως μετά η Mozilla έχουν ήδη ξεκινήσει να πειραματίζονται με λύσεις που αποκρύπτουν την μπάρα διευθύνσεων από την βασική επιφάνεια των Chrome και Firefox αντίστοιχα, για να την εμφανίζει ο ίδιος ο χρήστης μόνο όταν τη χρειάζεται. Ο λόγος; Μερικά επιπλέον ωφέλιμα χιλιοστά στην οθόνη. 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Ειδικά στην περίπτωση του Chrome oι προθέσεις είχαν γίνει ήδη γνωστές εδώ και κάποιους μήνες, αφού είχαν διαρρεύσει wireframes που περιέγραφαν – μεταξύ άλλων – τη συγκεκριμένη λύση. Εδώ και λίγες μέρες όμως η Google αποφάσισε να περάσει τη λειτουργία απόκρυψης της μπάρας στην τελευταία έκδοση του Chrome Canary για Windows. Η ενεργοποίηση γίνεται από το about:flags (επιλογή “Compact Navigation”) και εφόσον επιλεγεί αφαιρεί εντελώς τη μπάρα διευθύνσεων και την εμφανίζει μόνο εάν ο χρήστης κάνει κλικ στην εκάστοτε καρτέλα. 

Στην απέναντι πλευρά, η Mozilla έσπευσε να κυκλοφορήσει πειραματική επέκταση που προσθέτει στον Firefox αντίστοιχη δυνατότητα. Πρόκειται για το LessChrome HD, που μπορεί να εγκατασταθεί στον Firefox 4 και αυτό που κάνει είναι να αποκρύπτει την μπάρα διευθύνσεων για να την εμφανίσει όταν ο κέρσορας μεταφερθεί επάνω σε μια καρτέλα ή στην περίπτωση που η ανοιχτή καρτέλα είναι κενή. 


Αν και οι δύο προσεγγίσεις εμφανίζουν σίγουρα ενδιαφέρον, ειδικά στις περιπτώσεις φορητών υπολογιστών με μικρή οθόνη, το να μην είναι, ωστόσο, συνεχώς ορατή στο χρήστη η διεύθυνση στην οποία βρίσκεται δεν αποκλείεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις ως προς την ασφαλή πλοήγηση του. 

πηγή : insomnia

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Amazon: Περισσότερες οι πωλήσεις των ebook έναντι των παραδοσιακών βιβλίων

amazon.pngΤέσσερα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του Kindle και την εμφάνιση των πρώτων ψηφιακών βιβλίων, η Amazon ανακοίνωσε ότι η πωλήσεις των ebook στο ηλεκτρονικό κατάστημά της έχουν ξεπεράσει αυτές των παραδοσιακών εκτυπωμένων βιβλίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ειδικά από την 1η Απριλίου και ύστερα, για κάθε 100 εκτυπωμένα βιβλία που πουλήθηκαν, αντιστοιχούν 105 ηλεκτρονικά βιβλία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από την αρχή του έτους η Amazon έχει πουλήσει τον τριπλάσιο αριθμό ψηφιακών βιβλίων σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2010.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos, μέσα από δήλωσή του αποκάλυψε ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες της κυκλοφορίας του Kindle οι προσδοκίες ήταν αρκετά υψηλές ενώ υπήρχε η σιγουριά ότι οι αριθμοί ορόσημο που ανακοινώθηκαν θα επιτυγχάνονταν έτσι κι αλλιώς.

πηγή: insomnia

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας στα κινητά Android

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ulm στη Γερμανία, το 99% των κινητών με λειτουργικό σύστημα Android κινδυνεύουν από μία "τρύπα ασφαλείας" του λειτουργικού που επιτρέπει σε τρίτους να λάβουν γνώση των πληροφοριών που αποθηκεύονται στο Ημερολόγιο (Google Calendar) και στις Επαφές (Contacts) του κινητού. 

Οι ερευνητές αποκαλύπτουν ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο τονίζει τη δυσκολία πολλών κατόχων κινητών Android να κρατούν ενήμερο το λειτουργικό τους σύστημα με τις τελευταίες ενημερώσεις. 

Σύμφωνα με την επιστημονική εργασία των ερευνητών "Ψαρεύοντας Κλειδιά Πιστοποίησης Στον Αέρα: Το ανασφάλιστο πρωτόκολλο της Google στην σύνδεση πελατών", οι εφαρμογές Google Calendar και Contacts που τρέχουν σε Android 2.3.3 ή προηγούμενες εκδόσεις, στέλνουν πληροφορίες χωρίς κρυπτογράφηση μέσω πρωτοκόλλου HTTP και λαμβάνουν από την Google ένα κλειδί ασφαλείας (authToken). Η έλλειψη ασφάλειας στην όλη επικοινωνία, καθιστά ευάλωτες τις πληροφορίες σε όποιους τυχόν "κρυφακούνε" στην συγκεκριμένη επικοινωνία μέσω ασύρματου δικτύου, οι οποίοι μπορούν να υποκλέψουν το κλειδί ασφαλείας. 

πηγή: insomnia

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε η σταδιακή επαναλειτουργία του PSN στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ύστερα από τη χθεσινή κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του firmware 3.61 για το PlayStation 3 η Sony ανακοίνωσε μέσω του Kazuo Hirai ότι η αποκατάσταση λειτουργίας του PlayStation Network ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σε φάσεις ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επανέναρξη του PSN περιλαμβάνει τόσο τα online games αλλά και υπηρεσίες όπως Netflix, Hulu, Vudu κά. Επίσης οι χρήστες τις υπηρεσίας θα έχουν πρόσβαση στη λίστα φίλων, στο chat αλλά και στο PlayStation Home. Για τις περιοχές όπου πραγματοποιείται η επανέναρξη του PSN η Sony έχει δημοσιεύσει ένα online χάρτη που ενημερώνεται αυτόματα σύμφωνα με κάθε νέα χώρα στην οποία επαναλειτουργεί η υπηρεσία.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης κατά την πρώτη σας είσοδο στο PSN. Όπως αναφέρει ο Kazuo Hirai θα υπάρξουν “δώρα καλωσορίσματος” για όλους τους χρήστες που επανασυνδέονται στο PSN τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.


πηγή : insomnia

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Νέο Android Market και αγορά επί πληρωμή εφαρμογών στην Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ορισμένες προσθήκες και βελτιώσεις που αφορούν το Android Market τόσο για την Web έκδοσή του όσο και την αντίστοιχη εφαρμογή του για κινητά και ταμπλέτες.

Αξιοσημείωτη είναι η προσθήκη λιστών στην Web έκδοση του Android Market η οποία παρουσιάζει προτεινόμενες εφαρμογές για εγκατάσταση. Ξεχωρίζουν οι λίστες “Trending” και “Top Grossing" στις οποίες θα εμφανίζονται οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές καθώς και αυτές με τα περισσότερα κέρδη. Όσον αφορά την εφαρμογή του Android Market στα smartphones έχουν γίνει αρκετές εμφανείς βελτιώσεις στο σχεδιασμό του καταστήματος Επίσης έχουν προστεθεί προτάσεις εφαρμογών που διαμορφώνονται από αντίστοιχες εφαρμογές που έχουν αναζητήσει ή εγκαταστήσει άλλοι χρήστες.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφορά την υποστήριξη αγοράς εφαρμογών που είναι επί πληρωμή σε 99 χώρες συμπεριλαμβανομένης επιτέλους και της Ελλάδας.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως δηλώνει η Google, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μεγάλη ανάπτυξη του Android Market ειδικότερα από πελάτες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός της είναι να αυξήσει ακόμα παραπάνω το ρυθμό ανάπτυξης του Market κάτι που συνάδει με την παραπάνω ανακοίνωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα των επί πληρωμή εφαρμογών σε νέες χώρες.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Fwd: Νέο Android Market και αγορά επί πληρωμή εφαρμογών στην Ελλάδα

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ορισμένες προσθήκες και βελτιώσεις που αφορούν το Android Market τόσο για την Web έκδοσή του όσο και την αντίστοιχη εφαρμογή του για κινητά και ταμπλέτες.

Αξιοσημείωτη είναι η προσθήκη λιστών στην Web έκδοση του Android Market η οποία παρουσιάζει προτεινόμενες εφαρμογές για εγκατάσταση. Ξεχωρίζουν οι λίστες “Trending” και “Top Grossing" στις οποίες θα εμφανίζονται οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές καθώς και αυτές με τα περισσότερα κέρδη. Όσον αφορά την εφαρμογή του Android Market στα smartphones έχουν γίνει αρκετές εμφανείς βελτιώσεις στο σχεδιασμό του καταστήματος Επίσης έχουν προστεθεί προτάσεις εφαρμογών που διαμορφώνονται από αντίστοιχες εφαρμογές που έχουν αναζητήσει ή εγκαταστήσει άλλοι χρήστες.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφορά την υποστήριξη αγοράς εφαρμογών που είναι επί πληρωμή σε 99 χώρες συμπεριλαμβανομένης επιτέλους και της Ελλάδας.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως δηλώνει η Google, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μεγάλη ανάπτυξη του Android Market ειδικότερα από πελάτες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός της είναι να αυξήσει ακόμα παραπάνω το ρυθμό ανάπτυξης του Market κάτι που συνάδει με την παραπάνω ανακοίνωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα των επί πληρωμή εφαρμογών σε νέες χώρες.

πηγή : insomnia

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κυκλοφόρησε το Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal"

ubuntu.pngΜετά από τρεις alpha και δυο beta εκδόσεις, η Canonical έθεσε και επίσημα στη διάθεση του κοινού την τελική έκδοση του Ubuntu 11.04, με την κωδική ονομασία “Natty Narhwal”. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας αυτής έκδοσης αποτελεί η καθιέρωση του Unity ως προεπιλεγμένου γραφικού περιβάλλοντος, που αντικαθιστά στο ρόλο αυτό το Gnome. Έτσι, η διανομή πλέον διαθέτει μία και μοναδική έκδοση τόσο για τα επιτραπέζια συστήματα όσο και για τα netbooks. 

Κατά τα άλλα, στο Ubuntu 11.04 έχει αφαιρεθεί η σουίτα γραφείου του OpenOffice από την αρχική εγκατάσταση με τη θέση του να έχει πάρει το LibreOffice, ενώ προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής είναι πλέον το Banshee αντί για το Rhythmox.

Όσοι χρησιμοποιούν ήδη το Ubuntu 10.10 μπορούν να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση απευθείας από τον Update Manager, ενώ το CD image για την εγκατάσταση της διανομής είναι διαθέσιμο στο releases.ubuntu.com/11.04/.

Παράλληλα, διαθέσιμα για κατέβασμα είναι και τα Κubuntu 11.04, με το ΚDE SC 4.6.2 και Xubuntu 11.04, που χρησιμοποιεί το Xfce 4.8.