Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πιθανή διαρροή προσωπικών στοιχείων των χρηστών του PlayStation Network

ps3slim.pngΎστερα από την κατάρρευση των υπηρεσιών του PlayStation Network της Sony την προηγούμενη εβδομάδα και την παραδοχή της ότι πρόκειται για επίθεση από τρίτους, η εταιρεία επανέρχεται σήμερα με περισσότερες πληροφορίες. Με νέα δημοσίευση στο blog του PlayStation αναφέρει πως είναι πολύ πιθανόν να έχουν υποκλαπεί προσωπικές πληροφορίες των λογαριασμών των χρηστών της υπηρεσίας PlayStation Network η οποία παραμένει για 6η μέρα εκτός λειτουργίας. Τα στοιχεία που διακυβεύονται είναι

  • Ονοματεπώνυμο
  • Χώρα διαμονής
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Εmail
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Κωδικοί εισόδου στις υπηρεσίες PlayStation Network/Qriocity 
  • πιθανή υποκλοπή αριθμών πιστωτικών καρτών

Η εταιρεία παροτρύνει τα μέλη της υπηρεσίας να παραμείνουν σε εγρήγορση και παρέχει πληροφορίες έτσι ώστε οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών να επικοινωνήσουν με τις τράπεζές τους ώστε να δηλώσουν πιθανότητα απάτης.

Η Sony ενημερώνει ότι η υπηρεσία θα επανέλθει σε διάστημα μίας εβδομάδας.

πηγή: insomnia

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πιλοτικές μεταδόσεις σε υψηλή ευκρίνεια από την ΕΡΤ

tv.pngΑπό την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ ξεκινά πιλοτικές μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή. Η πρώτη απ’ ευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, για την πρώτη σειρά ημιτελικών του Champions League, σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ.

Για να δοθεί η δυνατότητα μετάδοσης γεγονότων που παράγονται σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας, θα δημιουργηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την ονομασία EΡΤ HD, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3. 

Το κανάλι της Βουλής, τη θέση του οποίου θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD, θα μεταφερθεί στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ. Ταυτοχρόνως, τα προγράμματα του σινε+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινε/σπορ +, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην πρωινή ζώνη και του σινε+ στην βραδινή. 

Τα δύο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ, με τέσσερα τηλεοπτικά προγράμματα ανά ψηφιακό μπουκέτο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 21161/08), θα διαμορφωθούν ως εξής: 

1ο Ψηφιακό Μπουκέτο: 
- Βουλή Τηλεόραση 
- σινε/σπορ+ 
- πρίσμα+ 
- ΡΙΚ Sat 

2ο Ψηφιακό Μπουκέτο: 
- ΝΕΤ 
- ΕΤ1 
- ΕΤ3 
- ΕΡΤ HD 

Η νέα διαμόρφωση των ψηφιακών μπουκέτων θα ξεκινήσει από την Τρίτη 26 Απριλίου 2011, μία ημέρα πριν από την πρώτη μετάδοση σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας. 

Η κωδικοποίηση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου θα μετατραπεί εφεξής στο σύστημα MPEG 4. Το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ θα συνεχίσει με κωδικοποίηση MPEG 2, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι τηλεθεατές δε θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες για τη λήψη των νέων μπουκέτων. Στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο, στη θέση του σινε+ θα εμφανιστεί η Βουλή Τηλεόραση και στη θέση του σπορ+ θα εμφανιστεί το σινε/σπορ+. Το πρίσμα+ και το ΡΙΚ Sat θα παραμείνουν στις ίδιες θέσεις. 

Στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 θα παραμείνουν στη θέση τους και τη θέση του Βουλή Τηλεόραση θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD.

Για τη θέαση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ψηφιακού δέκτη MPEG 4, είτε ενσωματωμένου στην τηλεόραση, είτε εξωτερικού. 
Για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD είναι απαραίτητη η ύπαρξη τηλεόρασης με δυνατότητα HD και ενσωματωμένος ή εξωτερικός δέκτης MPEG 4 HD.

Ο ήχος του προγράμματος ΕΡΤ HD θα είναι στερεοφωνικός. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ θα είναι σε θέση να προσφέρει και ήχο Surround 5.1 στις μεταδόσεις HD. 

Οι ζωντανές μεταδόσεις γεγονότων από την ΕΡΤ HD σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιούνται πάντοτε εκ παραλλήλου με τη μετάδοσή τους σε σύστημα κανονικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του γεγονότος (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ-3). 

Σε συνέχεια της πρώτης μετάδοσης του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στις 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ προγραμματίζει παράλληλες μεταδόσεις και σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας των παρακάτω γεγονότων:

- Ημιτελικός Champions League: Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε, στις 4/5/2011 
- Final 4 Euroleague Basketball: 6 και 8/5/2011 
- Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και τελικός): 10, 12 και 14/5/2011 
- Τελικός UEFA Champions League: 28/5/2011 
- Τελική φάση τουρνουά τένις Roland Garros: 31/5/2011 – 5/6/2011 

Επισημαίνεται πως η παράλληλη μετάδοση των ανωτέρω γεγονότων σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιηθεί χωρίς πρόσθετο κόστος για την ΕΡΤ, καθώς, τα γεγονότα αυτά, επειδή παράγονται σε HD, είναι διαθέσιμα στους κατόχους των δικαιωμάτων τόσο σε SD, όσο σε HD. Και, τέλος, η συγχώνευση των προγραμμάτων σινέ+ και σπορ+ θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μειώσει το λειτουργικό τους κόστος κατά το ήμισυ.

πηγή : insomnia

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ομαδική αγωγή εναντίον της Apple για τις αγορές εντός εφαρμογών

apple.pngΕναντίον της Apple κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες μία ομοσπονδιακής εμβέλειας ομαδική αγωγή. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως η εταιρεία είναι συνεργός σε σχέδιο με σκοπό να παρασυρθούν παιδιά στην αγορά level-ups και εικονικών νομισμάτων σε παιχνίδια «που προωθήθηκαν στα παιδιά ως δωρεάν».

Ο Garen Meguerian, δικηγόρος σε προάστειο της Φιλαδέλφειας, μήνυσε την Apple διότι η κόρη του δημιούργησε χρέος 200 δολαρίων παίζοντας παιχνίδια όπως το City Story και το Tap Fish σε μία συσκευή iPod Touch. Η αγωγή που κατατέθηκε στις 11 Απριλίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο του San Fransisco, επικεντρώνει σε εφαρμογές για παιδιά και τα πρόσθετα που περιέχουν, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών μετρητών του City Story, του εικονικού παγωτού του Sundae Maker και των «ψαροδόλαρων» του Tap Fish.

Στο υπόμνημα της αγωγής, ο επικεφαλής συνήγορος των εναγόντων Jonathan Shub αποκαλεί τις εντός εφαρμογών αγορές εικονικών αγαθών απάτη τύπου "bait-and-switch" που εκμεταλλεύεται τα παιδιά τα οποία πιθανόν να μην καταλαβαίνουν ότι τίποτα στον κόσμο δεν είναι πραγματικά δωρεάν.

«Πολλά παιχνίδια είναι δια σχεδίου εξαιρετικά εθιστικά και αναπτύσσονται στρατηγικά ώστε να επάγουν την αγορά εικονικού νομίσματος. Για παράδειγμα, το παιχνίδι Smurfs' Village (Στρουμφοχωριό) διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα. Ο σκοπός του παιχνιδιού όμως είναι το χτίσιμο ενός εικονικού χωριού και η διαδικασία κατασκευής επιταχύνεται σημαντικά με την αγορά «Στρουμφόμουρων», εικονικού νομίσματος που κοστίζει πραγματικά χρήματα. ... [Το Κατάστημα Στρουμφόμουρων] διαθέτει προς αγορά διάφορες ποσότητες Στρουμφόμουρων. Τα πενήντα Στρουμφόμουρα κοστίζουν 4,99 δολάρια ΗΠΑ. Τα 1000 κοστίζουν 59 δολάρια.»


Στην αγωγή σημειώνεται πως μέχρι πριν την έρευνα που διεξήγαγε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου σχετικά με την χρήση του App Store από ανήλικους, η εξουσιοδότηση μίας αγοράς στο App Store άνοιγε ένα 15λέπτο παράθυρο κατά τη διάρκεια του οποίου ένας μικρός φίλος των παιχνιδιών μπορούσε να προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημία. Για παράδειγμα, αγορά Στρουμφόμουρων συνολικής αξίας 1400 δολαρίων στην περίπτωση ενός συγκεκριμένου λογαριασμού.

Σημειώνεται επίσης πως η Apple έχει προσθέσει επιπλέον προειδοποιήσεις στην οθόνη εγκατάστασης του Smurfs' Village και άλλων δωρεάν παιχνιδιών που αναφέρουν ότι «το πρόσθετο εντός παιχνιδιού περιεχόμενο» θα κοστίσει πραγματικά χρήματα και συμβουλεύει τους χρήστες να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις κλειδώματος στο Γονικό Έλεγχο. Ή να χρηματοδοτήσουν το λογαριασμό του παιδιού τους με μία κάρτα δώρου του iTunes ώστε να αποφύγουν χρεώσεις στην πιστωτική τους κάρτα.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Νέα HD κονσόλα απο τη Nintendo Multiple Sources Confirm New Nintendo HD Console

nintendo.pngΣύμφωνα με το gameinformer η Nintendo αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα της HD κονσόλα στην επερχόμενη Ε3 αν όχι νωρίτερα.

Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα είναι δυνατοτερη απο τις τωρινές HD κονσόλες ή το ίδιο δυνατή μιας και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες αλλα σύμφωνα με τις πηγές τα χαρακτηριστικά της θα είναι ανταγωνιστικά. 

Η Nintendo ήδη παρουσιάζει το σύστημα της σε publishers σε μια προσπάθεια να έχει όση περισσότερη στήριξη μπορεί απο αυτούς για την κονσόλα της που αναμένεται στην αγορά προς το τέλος του 2012.

πηγή : insomnia

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η Forthnet υποστηρίζει το Silver Alert (Γραμμή Ζωής)

Ο Όμιλος Forthnet στηρίζει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γραμμή Ζωής και την υπηρεσία SILVER ALERT HELLAS, το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.

Ο Όμιλος Forthnet στηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης απέναντι στα προβλήματα της τρίτης ηλικίας και προσφέρει την τηλεφωνική γραμμή SOS, Silver Alert 1065. Η Forthnet έχει αναλάβει ως χορηγός και τα τέλη εκχώρησης και χρήσης των τηλεφωνικών γραμμών.
Με την ενεργοποίηση ενός Silver Alert υπάρχει η άμεση, έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που μέχρι σήμερα γίνεται μόνο από εθελοντές τοπικών συλλόγων και Ιστολόγια.

Ειδικά για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος συνήθως ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ή πάσχει από γεροντική άνοια ή Alzheimer κλπ, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης θα ελαχιστοποιηθεί και μπορεί να αποβεί σωτήριος.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο κ. Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Forthnet, μίλησε για την ανταπόκριση του Ομίλου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες των ανθρώπων της ΜΚΟ Γραμμής Ζωής.

«Οι νόμοι της φύσης δεν μπορούν να αλλάξουν, μπορούμε όμως όλοι μαζί, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο μας, λίγη θέληση και φυσικά τις δυνατότητες που σίγουρα ο καθένας μας διαθέτει, είτε είμαστε ιδιώτες είτε εταιρείες, να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής ειδικά στην τρίτη ηλικία. Είναι δύο απλές λέξεις, γεμάτες όμως νόημα και σημασία: Προσφορά και συμμετοχή. Είναι ευχής έργο το 1065 να γίνει μια γραμμή – συνείδηση στους ανθρώπους , ένας διαφορετικός συναγερμός για τη ζωή των συνανθρώπων μας» είπε χαρακτηριστικά».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, κος Γεράσιμος Κουρούκλης, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου προγράμματος.

«Καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, εξαφανίζονται. Κάθε λεπτό που περνάει, μπορεί να κοστίσει την ίδια τους τη ζωή», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι «το SILVER ALERT HELLAS, φιλοδοξεί να ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων. 


Είναι ένα οργανωμένο σύστημα άμεσης και έγκαιρης δημόσιας κοινοποίησης και μετάδοσης πληροφοριών, που αφορούν στην εξαφάνιση ηλικιωμένων, το πρώτο σύστημα που θα λειτουργήσει σε χώρα της Ευρώπης με σκοπό την ανεύρεση των ηλικιωμένων που εξαφανίζονται και αγνοούνται. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης θα ελαχιστοποιηθεί και μπορεί να αποβεί σωτήριος».

Το πρόγραμμα Silver Alert, με τη σημαντική συμβολή του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, που είναι δωρητής του προγράμματος, οργανώθηκε, ξεκινάει και θα φιλοξενηθεί στους χώρους της οργάνωσης Γραμμή Ζωής.



πηγή: pcnea

Η Forthnet υποστηρίζει το Silver Alert (Γραμμή Ζωής)

Ο Όμιλος Forthnet στηρίζει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γραμμή Ζωής και την υπηρεσία SILVER ALERT HELLAS, το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.

Ο Όμιλος Forthnet στηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης απέναντι στα προβλήματα της τρίτης ηλικίας και προσφέρει την τηλεφωνική γραμμή SOS, Silver Alert 1065. Η Forthnet έχει αναλάβει ως χορηγός και τα τέλη εκχώρησης και χρήσης των τηλεφωνικών γραμμών.
Με την ενεργοποίηση ενός Silver Alert υπάρχει η άμεση, έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων που μέχρι σήμερα γίνεται μόνο από εθελοντές τοπικών συλλόγων και Ιστολόγια.

Ειδικά για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος συνήθως ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ή πάσχει από γεροντική άνοια ή Alzheimer κλπ, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης θα ελαχιστοποιηθεί και μπορεί να αποβεί σωτήριος.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο κ. Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου Forthnet, μίλησε για την ανταπόκριση του Ομίλου θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες των ανθρώπων της ΜΚΟ Γραμμής Ζωής.

«Οι νόμοι της φύσης δεν μπορούν να αλλάξουν, μπορούμε όμως όλοι μαζί, διαθέτοντας λίγο από το χρόνο μας, λίγη θέληση και φυσικά τις δυνατότητες που σίγουρα ο καθένας μας διαθέτει, είτε είμαστε ιδιώτες είτε εταιρείες, να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής ειδικά στην τρίτη ηλικία. Είναι δύο απλές λέξεις, γεμάτες όμως νόημα και σημασία: Προσφορά και συμμετοχή. Είναι ευχής έργο το 1065 να γίνει μια γραμμή – συνείδηση στους ανθρώπους , ένας διαφορετικός συναγερμός για τη ζωή των συνανθρώπων μας» είπε χαρακτηριστικά».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, κος Γεράσιμος Κουρούκλης, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου προγράμματος.

«Καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, εξαφανίζονται. Κάθε λεπτό που περνάει, μπορεί να κοστίσει την ίδια τους τη ζωή», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι «το SILVER ALERT HELLAS, φιλοδοξεί να ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων. 


Είναι ένα οργανωμένο σύστημα άμεσης και έγκαιρης δημόσιας κοινοποίησης και μετάδοσης πληροφοριών, που αφορούν στην εξαφάνιση ηλικιωμένων, το πρώτο σύστημα που θα λειτουργήσει σε χώρα της Ευρώπης με σκοπό την ανεύρεση των ηλικιωμένων που εξαφανίζονται και αγνοούνται. Με τη λειτουργία του Silver Alert και τη βοήθεια των ΜΜΕ και άλλων Φορέων ο χρόνος έναρξης της αναζήτησης θα ελαχιστοποιηθεί και μπορεί να αποβεί σωτήριος».

Το πρόγραμμα Silver Alert, με τη σημαντική συμβολή του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, που είναι δωρητής του προγράμματος, οργανώθηκε, ξεκινάει και θα φιλοξενηθεί στους χώρους της οργάνωσης Γραμμή Ζωής.



πηγή: pcnea

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Windows Phone 7 : Έρχεται η πλήρης υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας

win7phonelogo.pngΤο συνέδριο Mix 11 που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, επέλεξε η Microsoft για να δώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση για την πλατφόρμα των Windows Phone 7 με την κωδική ονομασία Mango.

Για τη χώρα μας τα νέα είναι θετικά αφού επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η επόμενη αναβάθμιση θα υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα κάτι που σημαίνει ότι το εξελληνισμένο μενού και φυσικά το ελληνικό πληκτρολόγιο θα είναι μέρος του Mango. Επιπλέον για όσους αναπτύσσουν εφαρμογές για τα Windows Phone 7 (όπως όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό μας) ή όσους θέλουν να αγοράσουν εφαρμογές επί πληρωμή από το Windows Marketplace, τα νέα είναι πάλι πολύ καλά αφού θα υπάρχει υποστήριξη και της χώρας μας χωρίς να χρειάζεται να δηλώνετε άλλη χώρα προκειμένου να μπορείτε να αγοράζετε εφαρμογές ή παιχνίδια.

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά όπως ξέρουμε ήδη στο Mango θα είναι η υποστήριξη Multitasking με διάφορα σενάρια για την καλύτερη αυτονομία της συσκευής. Από τις πρώτες εφαρμογές που θα υποστηρίζουν πλήρως το Multitasking θα είναι το Skype και το Spotify που θα κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο. Εξίσου σημαντική θα είναι και η παρουσία της mobile έκδοσης του Internet Explorer 9 η οποία θα παρέχει υποστήριξη HTML 5 με πολύ καλές επιδόσεις όπως φάνηκε από το σχετικό demo σε σύγκριση με τον Safari browser του iPhone 4.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της αναβάθμισης Mango δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα αλλά ανεπίσημα στελέχη της Microsoft την τοποθετούν για τον προσεχή Οκτώβριο. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε, η εταιρεία αναγνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου με τις πρώτες αναβαθμίσεις που κυκλοφόρησε η Microsoft και οι οποίες ακόμα δεν έχουν βρεθεί σε αρκετά κινητά τηλέφωνα εξαιτίας δοκιμών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Στο θέμα αυτό η Microsoft θα απλοποιήσει τη διαδικασία για το Mango, φέρνοντας το πιο γρήγορα ως δωρεάν ενημέρωση σε όλες τις συσκευές Windows Phone που θα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τότε.

πηγή: insomnia

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Google: η επιτυχία στα social media θα καθορίσει τα bonus των υπαλλήλων

google.gifΤο πόσο σημαντικός είναι για τη Google ο χώρος της κοινωνικής δικτύωσης καταδεικνύει η απόφαση να ανταμείψει όλους τους υπαλλήλους της εάν επιτευχθούν οι στόχοι στον συγκεκριμένο τομέα ή να τους στερήσει μέρος των bonus στην αντίθετη περίπτωση. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το memo που έστειλε ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Larry Page, και στο οποίο προειδοποιεί ότι το 25% του ετήσιου bonus των υπαλλήλων εξαρτάται από το πόσο επιτυχημένη θα είναι η στρατηγική της Google στα κοινωνικά δίκτυα το 2011.

Πρόκειται για απόφαση που επηρεάζει όχι μόνο τους υπαλλήλους που εργάζονται πάνω σε κάποιο σχετικό project αλλά και όλους τους υπολοίπους, από τους οποίους ζητείται να δοκιμάσουν τα προϊόντα, να καταθέσουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους και να τα διαδώσουν σε συγγενείς και φίλους.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν από 10 περίπου μέρες η Google κυκλοφόρησε το +1, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να αξιολογήσει θετικά τα αποτελέσματα αναζήτησης, και που από ότι φαίνεται είναι μόνο η αρχή…

πηγή : insomnia

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Στην Ελλάδα από τις 11 Απριλίου τα αυτοκίνητα της Google

google.gifΣτους ελληνικούς δρόμους αναμένεται να δούμε από τις 11 Απριλίου τα αυτοκίνητα της Google με τον ειδικό φωτογραφικό εξοπλισμό τους, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για λογαριασμό του Google Maps. Πρόκειται για υλικό που δεν έχει σχέση με το Street View και δεν θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στόχος της εταιρείας είναι η συγκέντρωση αναλυτικών πληροφοριών που αφορούν τη σωστή καταγραφή οδών και πινακίδων σήμανσης, η επιβεβαίωση των τροποποιήσεων στους χάρτες που υποδεικνύουν οι χρήστες αλλά και η καταγραφή της ακριβούς τοποθεσίας επιχειρήσεων. 

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρωθεί δεν θα χρησιμοποιηθεί για το Street View, αφού μετά τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας. 

πηγή : insomnia

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δικαίωμα αναπαραγωγής ελεύθερης μουσικής για τα καταστήματα στην Ελλάδα

Την υποχρέωση να εκδίδουν Άδεια Μουσικής σε όλους τους συνδρομητές της εταιρείας διάθεσης ανοικτής μουσικής Jamendo αναλαμβάνουν πλέον οι δήμοι της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση άδειας από εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η ΑΕΠΙ. Έτσι, οι Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν κατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια και επιθυμούν να παίζουν μουσική σε αυτό, θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από ένα πλήθος κομματιών (ξένης μουσικής για την ώρα) σε μορφή λίστας αναπαραγωγής (playlist), χωρίς την υποχρέωση καταβολής αμοιβών σε οποιοδήποτε Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης δραστηριοποιείται στη χώρα.

Αν και οι άδειες creativecommons για τη διανομή πνευματικών έργων έχουν εισαχθεί στο εθνικό δίκαιο εδώ και αρκετό καιρό, ένα νομικό πρόβλημα εμπόδιζε την νόμιμη αναπαραγωγή της σε καταστήματα, αφού 
οι δήμοι απαιτούσαν άδεια από εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας για την επιτρέψουν. Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, η fairmusic ανέλαβε να αντιπροσωπεύσει τα συμβόλαια που δίνει η εταιρεία διάθεσης ανοικτής μουσικής jamendo στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια, και μετά από αίτηση σ
υνδρομητή της Jamendo στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας έκανε γνωμοδότηση όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

«Εφ' όσον ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης «ΑΕΠΙ» και «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ» θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, ότι η μουσική που χρησιμοποιεί στο κατάστημά του ανήκει σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους, που δεν έχουν αναθέσει την διαχείριση του περιοσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και κυρίως στην ΑΕΠΙ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Αντίγραφο της υπέυθυνης δήλωσης κοινοποιείται άμεσα από τον δήμο στους δύο προαναφερόμενους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης».
 

Πρόκειται για απόφαση που θεωρείται σημαντική, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη διάδοση της ελεύθερης και ανοικτής μουσικής που διατίθεται στο διαδίκτυο. 

πηγή: insomnia

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρώτα στατιστικά στοιχεία για τα Windows Phone 7

Η Microsoft προχώρησε σήμερα στη δημοσιοποίηση των πρώτων στατιστικών στοιχείων που αφορούν την πλατφόρμα Windows Phone 7 η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον Οκτώβρη του 2010 σε 10 smartphones από εταιρείες όπως η LG, η HTC, η Samsung κ.α

Αναλυτικά
  • Τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών για τα Windows Phone 7 έχουν κατέβει περισσότερες από 1.5 εκατομμύρια φορές και περιλαμβάνουν το Visual Studio Express για Windows Phone καθώς και το Expression Blend 4 για Windows Phone.
  • Ο πραγματικός αριθμός προγραμματιστών που έχουν γραφτεί ήδη στο App Hub πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή ώστε να ανεβάσουν την εφαρμογή τους στο Windows Marketplace, κυμαίνεται στους 36.000 και κάθε εβδομάδα προστίθενται περίπου 1.200. Από αυτούς το 40% έχει ήδη καταθέσει κάποια εφαρμογή ενώ το υπόλοιπο 60% αναμένεται να το κάνει το επόμενο διάστημα.
  • Στον αριθμό των εφαρμογών που διαθέτει το Windows Marketplace για Windows Phone 7, η Microsoft ανακοινώνει ότι έχουν ξεπεράσει τις 11.500 χιλιάδες ενώ τονίζει ότι δεν «φουσκώνει» τα νούμερα με το να περιλαμβάνει στη μέτρηση εφαρμογές από κατηγορίες όπως Wallpapers ή με το να περιλαμβάνει εφαρμογές trial οι οποίες ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι εξαιτίας της απουσίας Trial API. Επιπλέον στη μέτρηση μία εφαρμογή που έχει κυκλοφορήσει σε πολλές γλώσσες, προστίθεται μία φορά στο σύνολο και όχι δύο ή παραπάνω.
  • Το χρονικό διάστημα έγκρισης μιας εφαρμογής ή παιχνιδιού για το Windows Marketplace κυμαίνεται λίγο κάτω από τις 2 ημέρες και με το 62% να εγκρίνονται την πρώτη φορά.
  • Ο χρήστης κινητού τηλεφώνου με Windows Phone κατεβάζει ανά μέσο όρο 12 εφαρμογές το μήνα,

Περισσότερες ανακοινώσεις για τα Windows Phone 7 και μελλοντικές αναβαθμίσεις αναμένονται το διάστημα 12-14 Απριλίου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MIX 11 που διοργανώνει η Microsoft. 

πηγή : insomnia