Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Apple: παρουσιάζει το iOS 5 το καλοκαίρι

Πιστή στο ραντεβού της, η Apple ανακοίνωσε χθες ότι το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών θα πραγματοποιθεί στις 6-10 Ιουνίου. Όπως όλα δείχνουν η εταιρεία δεν πρόκειται να ακολουθήσει την παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει την εταιρεία να παρουσιάζει ένα καινούργιο μοντέλο iPhone. Σίγουρη είναι πάντως η παρουσίαση του iOS 5, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται το φθινόπωρο του 2011.

Με δηλώσεις του, ο αντιπροέδρος της Apple Phil Schiller αναφέρει ότι στο WWDC 2011 θα παρουσιαστεί το μέλλον του iOS και του Mac OS.

Σύμφωνα με τη φημολογία που επικρατεί, το iPhone 5 θα κάνει την εμφάνιση του μετά το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σε αναφορά που δημοσιεύτηκε διευκρινίζεται ότι η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τις παραγγελίες για τα εξαρτήματα που αφορούν το νέο μοντέλο iPhone.



πηγή: insomnia

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η Amazon «άνοιξε» επίσημα το Appstore για Android συσκευές

amazon.pngΗ Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη λειτουργίας του νέου της καταστήματος για αγορές εφαρμογών που υποστηρίζονται από συσκευές Android. Το Appstore της Amazon εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του θα προσφέρει καθημερινά δωρεάν μια εφαρμογή που είναι επί πληρωμή. Η αρχή έγινε με το νέο τίτλο του Angry Birds με την ονομασία Rio, ο οποίος περιλαμβάνει νέες πίστες του δημοφιλούς παιχνιδιού σε iOS και Android πλατφόρμες.

Η πρόσβαση στο Appstore μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε απευθείας από Android συσκευή, είτε μέσα από οποιονδήποτε υπολογιστή από τον Web browser. Για κάθε εφαρμογή του καταστήματος υπάρχουν αυτοματοποιημένες προτάσεις εναλλακτικών εφαρμογών, οι απόψεις άλλων χρηστών και η δυνατότητα αγορά της. Επίσης κάθε εφαρμογή συνοδεύεται από περιγραφή, φωτογραφίες και video που την αφορούν.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες η Apple μήνυσε την Amazon για παράνομη χρήση του όρου Appstore καθώς όπως υποστηρίζει είναι κατοχυρωμένος από την ίδια.

Δυστυχώς το Appstore της Amazon είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο στις χώρες της Αμερικής και, όπως δηλώνουν άνθρωποι της εταιρείας η διαθεσιμότητά του θα επεκταθεί σταδιακά και στον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη κάποιο επίσημο πλάνο.

πηγή: insomnia

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δικαίωμα αναπαραγωγής ελεύθερης μουσικής για τα καταστήματα στην Ελλάδα

music.pngΤην υποχρέωση να εκδίδουν Άδεια Μουσικής σε όλους τους συνδρομητές της εταιρείας διάθεσης ανοικτής μουσικής Jamendo αναλαμβάνουν πλέον οι δήμοι της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση άδειας από εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η ΑΕΠΙ. Έτσι, οι Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν κατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια και επιθυμούν να παίζουν μουσική σε αυτό, θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από ένα πλήθος κομματιών (ξένης μουσικής για την ώρα) σε μορφή λίστας αναπαραγωγής (playlist), χωρίς την υποχρέωση καταβολής αμοιβών σε οποιοδήποτε Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης δραστηριοποιείται στη χώρα.

Αν και οι άδειες creativecommons για τη διανομή πνευματικών έργων έχουν εισαχθεί στο εθνικό δίκαιο εδώ και αρκετό καιρό, ένα νομικό πρόβλημα εμπόδιζε την νόμιμη αναπαραγωγή της σε καταστήματα, αφού 
οι δήμοι απαιτούσαν άδεια από εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας για την επιτρέψουν. Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, η fairmusic ανέλαβε να αντιπροσωπεύσει τα συμβόλαια που δίνει η εταιρεία διάθεσης ανοικτής μουσικής jamendo στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια, και μετά από αίτηση σ
υνδρομητή της Jamendo στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας έκανε γνωμοδότηση όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

«Εφ' όσον ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης «ΑΕΠΙ» και «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ» θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, ότι η μουσική που χρησιμοποιεί στο κατάστημά του ανήκει σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους, που δεν έχουν αναθέσει την διαχείριση του περιοσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και κυρίως στην ΑΕΠΙ και την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Αντίγραφο της υπέυθυνης δήλωσης κοινοποιείται άμεσα από τον δήμο στους δύο προαναφερόμενους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης».
 

Πρόκειται για απόφαση που θεωρείται σημαντική, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη διάδοση της ελεύθερης και ανοικτής μουσικής που διατίθεται στο διαδίκτυο. 

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ρόδος: Έκλεβαν σήμα της Nova και το πουλούσαν στο ίντερνετ!


Επικεφαλής της απάτης ένας 35χρονος που είχε βρει τη συνταγή για να θησαυρίζει - Διαβάστε τι έκανε αλλά και πόσα υποστηρίζει η Nova ότι έχασε...






Η απάτη ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της Nova στην αστυνομία. Μετά από έρευνες του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνελήφθη ένας 35χρονος, που ομολόγησε ότι μαζί ''με την ομάδα του'' έκλεβε σήμα της Nova
και το πουλούσε στο ίντερνετ, έναντι χρηματικής αμοιβής, που φυσικά ήταν χαμηλότερη από τη μηνιαία συνδρομή της Nova.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως διακομιστές (server) αποκωδικοποιητές (Dreambox/Tecview) του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της εταιρείας, «φορτωμένους» με ειδικό παράνομο λογισμικό, διένειμαν παράνομα, μέσω διαδικτύου, τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της εταιρείας.

 Κατά τη διενέργεια των  ερευνών  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·       Δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
·       Δύο δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές.
·       Μία συσκευή σύνδεσης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ .
·       Ένας φορητός Η/Υ από την επιτόπια έρευνα του οποίου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αρχεία για τον παράνομο προγραμματισμό και ένας δορυφορικός δέκτης .

Η Νova υποστηρίζει ότι η οικονομική ζημια αγγίζει τα 189.600€. Ο 35χρονος οδηγήθηκε  κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: περισσότεροι ενημερώνονται από το internet παρά από τις εφημερίδες

Έρευνα του "Προγράμματος για την Αριστεία στη Δημοσιογραφία" του Pew Research Center για την κατάσταση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις ΗΠΑ το 2010 έδειξε ότι το internet ξεπέρασε μια σειρά από ορόσημα σε σχέση με τις τυπωμένες εφημερίδες ως πηγή για ειδησιογραφική ενημέρωση. Για πρώτη φορά, περισσότεροι Αμερικανοί ενημερώνονται από το internet απ' ό,τι από τις τυπωμένες εφημερίδες, ενώ και η διαφημστική δαπάνη είναι μεγαλύτερη online απ' ότι στις εφημερίδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, για πρώτη φορά το 46% των Αμερικανών λένε ότι διαβάζουν τις ειδήσεις τους online τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα σε σύγκριση με το 40% που απάντησε το ίδιο για τις εφημερίδες. Μόνο η τοπική τηλεόραση είναι πιο δημοφιλής με το 50% των ερωτηθέντων να λένε ότι αποτελεί γι' αυτούς τακτική πηγή ενημέρωσης. Οι ερωτώμενοι μπορούσαν να απαντήσουν θετικά σε περισσότερες από μία ερωτήσεις.

Επίσης, η διαφημιστική δαπάνηση στο internet αυξήθηκε το 2010 κατά 13,9% φτάνοντας τα $25,8 δις και ξεπέραση τη διαφήμιση στις εφημερίδες, που έπεσε κατά 6,4%

Το συρρικνούμενο εισόδημα των εφημερίδων από πωλήσεις μεμονομένων φύλλων και συνδρομών έχει οδηγήσει σε πολλά κλεισίματα και απολύσεις. 30% λιγότεροι δημοσιογράφοι απασχολούνται σήμερα σε σύγκριση με το 2000, αν και οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν προβληματίζονται για αυτό. Πάντως η υποχώρηση των εφημερίδων είχε ξεκινήσει ήδη από τη μαζική διάδοση και επέκταση της τηλεόρασης.

Σε μια συνοδευτική μελέτη του Pew καταγράφεται ότι σχεδόν 1 στους 2 Αμερικανούς στρέφονται στα κινητά τους για ειδήσεις τοπικού ενδιαφέροντος, αν και πρόκειται κυρίως για πληροφορίες για τον καιρό και εστιατόρια π.χ., που είναι πρακτικά και απαιτούν διαρκή ανανέωση. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι για τα τοπικά νέα μόνο 1 στους 10 χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει, και ακόμα λιγότεροι πληρώνουν για την εφαρμογή αυτή.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η Google εξαγοράζει εταιρεία με τεχνολογίες βελτίωσης ποιότητας video

Η Google προχώρησε στην εξαγορά της Green Parrot Pictures, μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε τεχνολογίες βελτίωσης της ποιότητας αρχείων video.

Όπως φαίνεται η Google πρόκειται να υοθετήσει ορισμένες από της τεχνολογίες της παραπάνω εταιρείας σε χαμηλής ποιότητας video στο YouTube που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα και Web κάμερες.

Μία από τις καινοτόμες τεχνολογίες της Green Parrot είναι η απομάκρυνση του θορύβου καθώς και η βελτίωση της ποιότητας των video που σε ορισμένα σημεία της λήψης έχει «κουνηθεί» η συσκευή. Επίσης, δύο ακόμη τεχνολογίες που κέντρισαν το ενδιαφέρον της Google είναι η Slo Motion μέσω της οποίας μπορεί κανείς να μετατρέψει το video του σε αργή κίνηση, καθώς και η τεχνολογία Color Transfer όπου μπορεί να τονίσει τα χρώματα που έχουν ξεθωριάσει στο video ή να τα κάνει να φαίνονται πιο έντονα απ’ όσο πραγματικά είναι.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πώς το YouTube θα καταφέρει να ενσωματώσει τις τεχνολογίες της Green Parrot Pictures στα video του. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι οι μηχανικοί της εταιρείας θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά σκληρά για να τροποποιήσουν κατάλληλα την υπηρεσία ανεβάσματος video στην ιστοσελίδα του YouTube.

Site: downloadsquad.com

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε video που απεικονίζουν δύο από τις πιο γνωστές τεχνολογίες της Green Parrot:






πηγή: insomnia

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σημαντικές αλλαγές στην πολιτική χρεώσεων του eBay

Σημαντικές αλλαγές στην πολιτική χρεώσεων ανακοίνωσε σήμερα το eBay, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα δημοπρασιών στο Διαδίκτυο

Από της 19 Απριλίου 2011 ο κάθε πωλητής θα μπορεί να βάζει έως και 50 διαφορετικές δημοπρασίες το μήνα απολύτως δωρεάν, ανεξαρτήτου αξίας και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κάποιο αντίτιμο στο eBay όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Μάλιστα ο πωλητής θα μπορεί να προσθέτει την επιλογή «Βuy it now» σε οποιαδήποτε από τις καταχωρήσεις του και πάλι χωρίς χρέωση. Όμως στη συνολική αξία του προϊόντος που θα βρίσκεται σε πώληση συμπεριλαμβανομένου και του κόστους μεταφορικών, το eBay θα χρεώνει ένα ειδικό τέλος με την ονομασία FVF (Final Value Fees).

Σε επιπλέον αλλαγές, το eBay καταργεί την έκπτωση 5% που έχουν οι PowerSellers με χαμηλή αξιολόγηση ενώ στις πληρωμές μέσω PayPal θα υπάρχει πρόσθετη χρέωση σε όσους πωλητές δεν έχουν μεγάλο ιστορικό πωλήσεων.

πηγή: insomnia

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

RoboThespian : Ρομπότ για fame story (video)

Στη CeBIT 2011 μπορέσαμε να δούμε από κοντά ένα ρομπότ που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε συναντήσει. Το RoboThespian είναι ειδική περίπτωση ρομπότ αφού όταν άλλα ρομπότ θα πολεμάνε για την κυριαρχία τους έναντι του ανθρώπινου είδους, αυτό θα απαγγέλλει Σαίξπηρ, θα τραγουδάει και θα μαγεύει στις θεατρικές σκηνές 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1010240.JPGΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1010241.JPGΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1010244.JPG


Σχεδιασμένο εξαρχής για ψυχαγωγία, το RoboThespian είναι αποτέλεσμα δουλειάς αρκετών μηχανικών και σχεδιαστών και πρέπει να αποτελεί παγκοσμίως το πρώτο ρομπότ ηθοποιός. Παράλληλα όμως αναλαμβάνει την ενημέρωση του κοινού ανάλογα με την εταιρεία που θα νοικιάσει τις«υπηρεσίες» του και ήδη έχει κάνει τη παρουσία του αισθητή σε χώρες όπως η Αμερική, Ισπανία, Κίνα, Ολλανδία και Πολωνία. Χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής μπορείτε να ελέγξετε το RoboThespian δημιουργώντας νέα "νούμερα" μέσα σε μερικά μόνο λεπτά. Το ρομπότ λέει ότι του πληκτρολογήσετε σε 20 διαφορετικές γλώσσες και κινείται όπως του υποδείξετε. Μπορεί ακόμα να αναγνωρίσει πρόσωπα με την ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει καθώς και την ομιλία. 

Επιπλέον μπορείτε να το ελέγξετε από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, να μιλήσετε μέσω του RoboThespian χρησιμοποιώντας το Skype και να δείτε ότι βλέπει, αλλά και να συνδέσετε όσα ρομπότ θέλετε ώστε να δώσουν ολόκληρη παράσταση με άψογο συγχρονισμό. Για πιο καλλιτεχνικές καταστάσεις μπορεί να τραγουδήσει, να χορέψει και να πραγματοποιήσει ερμηνείες επί σκηνής προσθέτοντας εκφράσεις στην ερμηνεία του. Με τον αισθητήρα κίνησης που διαθέτει, μπορεί να ακολουθήσει κάθε κίνησή σας χρησιμοποιώντας τη σύνδεση του με το Microsoft Kinect για να «αντιλαμβάνεται» τον περίγυρο του.


Το RoboThespian μπορείτε να το δείτε επί το έργον στο παρακάτω βίντεο.

πηγή: insomnia

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η Lenovo ετοιμάζει φορητό που ελέγχεται με τα... μάτια


Η Tobii και η Lenovo παρουσίασαν στην CeBIT μια τεχνολογία την οποία φαίνεται ότι έχουν αναπτύξει σε συνεργασία, χάρη στην οποία  ένας χρήστης είναι σε θέση να ελέγξει βασικές λειτουργίες του φορητού του με τα μάτια του.
Η τεχνολογία είναι η πρώτη του είδους που παρουσιάζεται σε φορητό υπολογιστή και στο πρωτότυπο που έχουν στην έκθεση φαίνεται πως είναι δυνατόν να ελέγχει κανείς σε πρώτη φάση το pointer του ποντικιού απλά κοιτώντας τον, αλλά και να κάνει scroll το κείμενο. Επιπλέον η οθόνη φωτίζεται όταν ο χρήστης την κοιτά και για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας μειώνει την φωτεινότητα της όταν ο χρήστης δεν κοιτά προς την οθόνη.

Το αρχικό πρωτότυπο είναι σαφώς μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα σημερινό φορητό υπολογιστή και αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος του αισθητήρα. Η εταιρεία Tobii ελπίζει ναμειώσει τόσο το μέγεθος του αισθητήρα, όσο και το κόστος του μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε συνεργασία με την Lenovo. Αυτή τη στιγμή οι δύο εταιρείες έχουν από 10 πρωτότυπα συστήματα για τις δοκιμές.

Καμία από τις δύο εταιρείες δεν προχώρησε σε ανακοίνωση ή εικασίες για την επίσημη κυκλοφορία ενός φορητού με ενσωματωμένη αυτή την τεχνολογία. Σε αυτό το κομμάτι της τεχνολογίας η Microsoft, χάρη στο Kinect από το Xbox 360, φαίνεται πως έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά η τεχνολογία που εξελίσσει η Tobii μαζί με την Lenovo θα είναι η πρώτη που θα εκμεταλλεύεται τη ματιά ενός ανθρώπου.
πηγή: pc-mag

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Google δημιουργεί αναζήτηση ανθρώπων στην πληγείσα από σεισμό και tsunami Ιαπωνία

Υπηρεσία που διευκολύνει τον εντοπισμό ανθρώπων που βρίσκονταν στην Ιαπωνία την ώρα του σεισμού 8.9 ρίχτερ, δημιούργησε η Google. Η υπηρεσία διαθέτειΙαπωνική και Αγγλική έκδοση και δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο αναζήτησης προσώπων αλλά και αναφοράς, σε περίπτωση που ο χρήστης έχει πληροφορίες για κάποιον.

Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό κατοίκων της Ιαπωνίας, αλλά και τουριστών που επισκέφτηκαν αυτό το διάστημα τη χώρα. Μάλιστα, η Google διαθέτει και ειδικό κώδικα τον οποίο bloggers και ιδιοκτήτες ιστοχώρων μπορούν να ενσωματώσουν στις σελίδες τους και να προσφέρουν απευθείας πρόσβαση στην υπηρεσία. 



<iframe src=”http://japan.person-finder.appspot.com/?small=yes&lang=en”
width=400 height=300 frameborder=0
style=”border: dashed 2px #77c></iframe>

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τέλος οι διαφορετικές εκδόσεις της Ubuntu


Όπως φαίνεται, η Ubuntu 10.10 ήταν η τελευταία διανομή με διαφορετικές εκδόσεις για desktop και φορητούς υπολογιστές. Η Canonical ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει μιαενιαία έκδοση τον Απρίλιο, όταν θα παρουσιαστεί η Ubuntu 11.04.

Έτσι, τον επόμενο μήνα θα έχουμε τηνUbuntu 11.04, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των desktops, laptops και netbooks και την Ubuntu Server 11.04. Με άλλα λόγια, η Canonical αφαιρεί τη λέξη "Edition" από τις επόμενες Ubuntu, θέλοντας έτσι να αποφύγει συγχύσεις μεταξύ των καταναλωτών.

Η Ubuntu 11.04 έχει την κωδική ονομασία Natty Narwhal και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο alpha.
πηγή: pc-mag

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Έφτασε η σταθερή έκδοση του Chrome 10

Αν και πλέον έχει πάψει σχεδόν να αποτελεί είδηση, η σταθερή έκδοση του Chrome αναβαθμίστηκε, φτάνοντας στο 10. Έτσι, όλοι οι χρήστες του θα αποκτήσουν την αναβαθμισμένη μηχανή Javascript V8 “Crankshaft”, που υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς και κάποιες άλλες αλλαγές που αφορούν την ασφάλεια και την ευχρηστία του δημοφιλούς browser.

Πιο συγκεκριμένα, η Google θεωρεί ότι ο Chrome 10 αναμένεται να είναι έως και κατά 66% ταχύτερος στην επεξεργασία της JavaScript, ενώ η λειτουργία του sandbox επεκτείνεται και στον ενσωματωμένο flash player του browser, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κατά τα άλλα, οι ρυθμίσεις ανοίγουν πλέον σε νέα καρτέλα αντί για ξεχωριστό παράθυρο, ενώ έχει προστεθεί η δυνατότητα συγχρονισμού των κωδικών του χρήστη, πέρα από τα αγαπημένα, ρυθμίσεις, θέματα και επεκτάσεις που ήδη υποστηριζόταν.

Όπως συνήθως, η αναβάθμιση του Chrome πραγματοποιείται αυτόματα και ενεργοποιείται με την πρώτη επανεκκίνηση του browser, ενώ όσοι δεν τον έχουν ήδη μπορούν να τον κατεβάσουν από το google.com/chrome



πηγή: insomnia

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η Apple επιστρέφει $100 σε όσους αγόρασαν πρόσφατα το iPad!

Προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η Apple ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιστροφή του ποσού της τάξης των 100€ σε όσους αγόρασαν πρόσφατα το iPad, λόγω της παρουσίασης του διαδόχου του iPad 2.

Συγκεκριμένα, η επιστροφή χρημάτων ισχύει για όλους όσους αγόρασαν το διάσημο Tablet έως και 15 ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του iPad 2.

Δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση από την αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα, αλλά ευελπιστούμε ότι η προσφορά θα εφαρμοστεί κανονικά και στη χώρα μας.

Να σημειώσουμε βεβαίως, ότι σύμφωνα με την πολιτική επιστροφής χρημάτων της Apple για τις συσκευές της, όσοι προμηθεύτηκαν το iPad τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν την συσκευή και να τους επιστραφεί το πλήρες ποσό.



πηγή: insomnia

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Προς πώληση το MySpace

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Reuters, το MySpace τίθεται επίσημα προς πώληση. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα επικαλείται έμπιστες πηγές από ανθρώπους που εμπλέκονται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς του MySpace περίπου 20 εταιρείες.

Όπως φαίνεται, κινήσεις όπως η ανανέωση του γραφικού περιβάλλοντος της ιστοσελίδας, η μείωση του προσωπικού κατά 50% και το λανσάρισμα της ως «σημείο διασκέδασης» δεν ήταν αρκετές για να αποφευχθεί το πωλητήριο του MySpace.



πηγή: insomnia

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η Fujitsu ανακοινώνει Windows tablet


Μπορεί τα tablets με Android να αφθονούν το τελευταίο διάστημα, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις συσκευές που τρέχουν σε περιβάλλονWindows. Στην έκθεση CeBIT της Γερμανίας, η Fujitsu ανακοίνωσε έναWindows tablet, το οποίο ήδη διατίθεται προς πώληση.

Το Stylistic Q550 απευθύνεται στο κοινό των επιχειρήσεων και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα πωλείται και στα καταστήματα λιανικής. Όσο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αυτά περιλαμβάνουν οθόνη 10.1 ιντσών (η οποία υποστηρίζει και χειρισμό με stylus), επεξεργαστή Intel Atom, 2GB RAM και έως 64GB SSD. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις όσον αφορά το λειτουργικό, μία με Windows 7 Home Premium και μία με Professional.

Ο πλήρης κατάλογος των τεχνικών χαρακτηριστικών αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

πηγή: pc-mag