Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Υπογραφή µε περιεχόµενο


Οι email signatures σάς επιτρέπουν να ολοκληρώσετε όπως πρέπει ένα email, εξοικονοµώντας χρόνο και πληκτρολόγηση. Αποτελούν, δε, κι έναν εξαιρετικό τρόπο για να αφήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε ο αποδέκτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας να γνωρίζει πώς να έρθει σε επαφή µαζί σας µε άλλους τρόπους εκτός από το email. To Wise Stamp είναι ένα δωρεάν plugin για τον browser σας [προς το παρόν, λειτουργεί µε τους Firefox, Chrome και Safari αλλά, δυστυχώς, όχι και µε τον IE], το οποίο σας βοηθά να δηµιουργήσετε εντυπωσιακές signatures.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ
Για να εγκαταστήσετε το plugin, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.wisestamp.com και κάντε κλικ στο µεγάλο κίτρινο πλήκτρο install. Πιθανόν ο browser σας να µην αφήσει να προχωρήσει η εγκατάσταση πριν δώσετε τη σχετική άδεια [εικ. 1]. Επιτρέψτε να εγκατασταθεί το plugin και προχωρήστε. Όταν η εγκατάσταση τελειώσει, επανεκκινήστε τον browser και είστε έτοιµοι. Για να ρυθµίσετε το plugin, επιλέξτε, στον Firefox για παράδειγµα, Εργαλεία > Πρόσθετα, και πατήστε τα πλήκτρα Wise Stamp και Eπιλογές. Έτσι, θα εµφανιστεί το πλαίσιο ρυθµίσεων. Μπορείτε να δείτε κι ένα σχετικό εισαγωγικό βίντεο ή να το αγνοήσετε και να συνεχίσετε στο κυρίως θέµα, που είναι η δηµιουργία του signature.

Όπως θα δείτε, υπάρχει µια περιοχή όπου, µέσω ενός απλού web editor, µπορείτε να πληκτρολογήσετε την υπογραφή σας [εικ. 2]. Μπορείτε να επιλέξετε ανάµεσα σε δύο είδη υπογραφών: την προσωπική ή την επαγγελµατική, να κάνετε τις κλασικές µορφοποιήσεις στο κείµενό σας [bold, italic, underline], να αλλάξετε τις γραµµατοσειρές, τα µεγέθη και τα χρώµατά τους, να εισάγετε ένα link κ.ά.  Αφού δηµιουργήσετε την υπογραφή σας, µπορείτε να προχωρήσετε στο δεύτερο µέρος, την προσθήκη δηλαδή των στοιχείων από τις διάφορες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Πατήστε στην καρτέλα email apps και επιλέξτε all για να δείτε ποιες υπηρεσίες του Web υποστηρίζονται. Κάνετε κλικ σε αυτήν που θέλετε να προσθέσετε στην υπογραφή σας και ακολούθως κλικ στο add. Επιλέγοντας την καρτέλα Social Icons, προσθέτετε στο προφίλ σας και τα sites κοινωνικής δικτύωσης στα οποία έχετε λογαριασµό. Στην καρτέλα Design µπορείτε να δώσετε ένα περίγραµµα στην υπογραφή σας, Αν το αποτέλεσµα σας ικανοποιεί, προχωράτε µε κλικ στο Apply. Ακολούθως, επιλέγοντας το OK, το plugin σάς ενηµερώνει ότι η υπογραφή που δηµιουργήσατε θα εµφανίζεται στα emails σας. Αυτό ήταν


Troubleshooting

Αν χρησιµοποιείτε το Gmail και τον Firefox, και η υπογραφή δεν εισάγεται αυτόµατα στα emails σας, δοκιµάστε τα ακόλουθα: Καθαρίστε την cache του Firefox µε Ctrl +Shift+ R ενώ βρίσκεστε µέσα στο email σας και βεβαιωθείτε ότι χρησιµοποιείτε το Rich Formatting. Aν δε δείτε αποτέλεσµα, απενεργοποιήστε όλα τα extensions [Εργαλεία > Πρόσθετα] και επανεκκινήστε τον Firefox. Ακολούθως, ενεργοποιήστε ξανά το Wise Stamp και επανεκκινήστε τον Firefox ξανά. Μπορείτε να συνεχίσετε να ενεργοποιείτε τα extensions ένα-ένα, ώστε να δείτε ποιο έρχεται σε conflict µε το Wise Stamp. Και αν δε… βαριέστε, στείλτε ένα email στον κατασκευαστή για να τον ενηµερώσετε για το πρόβληµα.

πηγή : e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου