Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συζήτηση μεταξύ μαθητών με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


Μια πρωτότυπη εκδήλωση διοργάνωσαν η Microsoft Ελλάς και ο οργανισμός το Χαμόγελο του Παιδιού την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων».

Περισσότεροι από 100 μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρέθηκαν στα γραφεία της Microsoft Ελλάς για να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν εμπειρίες σχετικά με τη ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Γιώργος ΠατούληςΔήμαρχος Αμαρουσίου,  ο κ. Κωνσταντίνος ΛουκάςΕμπορικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάςκαι ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη συζήτηση αναφορικά με τη σχέση των νέων με το διαδίκτυο τροφοδότησε η σύντομη παρουσίαση των βασικών γνώσεων ασφαλούς πλοήγησης από την κα Έλενα Ζαγλαρίδου,Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Microsoft Ελλάς. Η κα Ζαγλαρίδου παρείχε στους μαθητές ένα σύνολο απλών και χρήσιμων συμβουλών για την καθημερινή χρήση του διαδικτύου και τους ενημέρωσε σχετικά με μεθόδους και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προστατέψουν τους υπολογιστές τους, αλλά και να διαφυλάξουν τους εαυτούς τους από πιθανούς κινδύνους. Οι βασικές συμβουλές ήταν: (1) Να «θωρακίζουν» τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές, ενεργοποιώντας το Τοίχος Προστασίας του διαδικτύου, ενημερώνοντας τακτικά το λειτουργικό τους σύστημα, χρησιμοποιώντας λογισμικό antivirusκαι διατηρώντας αντίγραφα ασφαλείας, (2) να αξιολογούν το περιεχόμενο που βρίσκουν στο διαδίκτυο και να μην εγκαθιστούν, μεταφορτώνουν ή αντιγράφουν υλικό (όπως εικόνες, videoκαι μουσική), το οποίο προέρχεται από αναξιόπιστη πηγή ή διακινείται παρανόμως, (3) να μην δημοσιοποιούν προσωπικά τους στοιχεία (όπως όνομα, διεύθυνση ή τηλέφωνο) και (4) να ενημερώνουν τους γονείς τους σε περίπτωση που δέχονται οποιαδήποτε παρενόχληση μέσω διαδικτύου ή όταν άγνωστα άτομα επιχειρούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης αναπτύχθηκε σε δύο διαφορετικές συζητήσεις, στις οποίες το νεαρό ακροατήριο κλήθηκε να παρέμβει δυναμικά, μεταφέροντας τις απόψεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς του. Στο πρώτο πάνελ συζήτησης με θέμα την«Εμπειρία της χρήσης του Υπολογιστή στο σπίτι από τα παιδιά και τη σχέση με τους γονείς», τις απόψεις τους επί του θέματος διατύπωσαν δύο μαθητές από το 1ο Λύκειο Κηφισιάς, ενώ την «ενήλικη» διάσταση έδωσαν η κα Κωνσταντίνα Καρνάτσου, ως γονιός, και η κα Σίσσυ Γκίκα, ως εκπαιδευτικός. Η συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε στη σχέση των νέων με τον υπολογιστή και το διαδίκτυο, τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιοι γνωρίζουν και λαμβάνουν, καθώς και τις πηγές ενημέρωσής τους όσον αφορά στα θέματα αυτά. Επίσης, τα παιδιά μίλησαν για το βαθμό εξοικείωσης των γονέων τους με την ψηφιακή τεχνολογία, καθώς και για τους κανόνες που έχουν υιοθετηθεί στο σπίτι τους σχετικά με τη χρήση του υπολογιστή.

Στη δεύτερη συζήτηση, η οποία είχε θέμα «Cyberbullying και άλλες απειλές, διάγνωση κινδύνων και έξυπνη αντιμετώπιση»,συμμετείχαν δύο μαθήτριες από το Λύκειο της Σχολής Ουρσουλίνων, οι οποίες συζήτησαν με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη, Διευθυντή στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το φαινόμενο του cyberbullying και τις διαστάσεις του στο σχολικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της εν λόγω συζήτησης, ο κ. Σφακιανάκης και ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκαν σε παραδείγματα περιστατικών, όπου νέοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους. Παράλληλα, διατύπωσαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών, μεταξύ των οποίων ήταν η σύσταση εθελοντικών ομάδων τεχνολογίας μέσα στα σχολεία, αποτελούμενων από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στόχος των ομάδων αυτών είναι οι ίδιοι οι νέοι να εκπαιδεύσουν τους ενήλικες στη χρήση της τεχνολογίας. Από την πλευρά τους οι μαθητές μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και αναφέρθηκαν στους κινδύνους, που οι ίδιοι ή φίλοι τους έχουν διαπιστώσει ως χρήστες του διαδικτύου. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση ότι η συνεχής επαγρύπνηση είναι απαραίτητη για τον έγκαιρο εντοπισμό και την έξυπνη αντιμετώπιση των διαδικτυακών απειλών.

Ο κ. Κωνσταντίνος ΛουκάςΕμπορικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Το διαδίκτυο αποτελεί για όλους μας ένα μοναδικό μέσο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επικοινωνίας. Η αμεσότητά του, η ευελιξία του και οι απεριόριστες δυνατότητές του συνιστούν ιδιότητες που ταιριάζουν απόλυτα στους εφήβους. Οι νέοι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, ωστόσο θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από απρόσεκτη συμπεριφορά. Σταθερή μας προσπάθεια και επιδίωξη στη Microsoft Ελλάς είναι, μέσα από πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, να συμβάλουμε στην ενημέρωση του νεανικού κοινού και να προσφέρουμε χρήσιμες και απλές συμβουλές στους μαθητές για την ασφαλή τους πλοήγηση».

 Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε: «Για Το Χαμόγελο του Παιδιού και εμένα προσωπικά συναντήσεις όπως η σημερινή αποτελούν προτεραιότητα και εύχομαι τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία τηςMicrosoft να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Η σημερινή συνάντηση είναι διαφορετική με τα παιδιά να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα παιδιά είναι το μέλλον της τεχνολογίας, έχουν άριστη γνώση και ο δικός μας ρόλος «των μεγάλων», συχνά άχαρος, είναι να μοιραζόμαστε μαζί τους τις εμπειρίες μας ώστε μέσα από αυτές να ενημερωθούν για τους κινδύνους, που πιθανά αντιμετωπίσουν και να είναι ικανά να προστατευθούν. Για Το Χαμόγελο του Παιδιού η τεχνολογία έχει πρωτεύοντα ρόλο. Ωστόσο ο ρόλος μας είναι διττός, αφενός είμαστε χρήστες, την αξιοποιούμε δηλαδή για την επιτέλεση του έργου μας, αφετέρου μέσω συγκεκριμένων δράσεων μας για τα παιδιά συμβάλλουμε στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία προκύπτουν από την εσφαλμένη χρήση της. Ως χρήστες απολαμβάνουμε τα σημαντικά οφέλη της. Σημαντικές δράσεις μας βασίζονται στην τεχνολογία και συγκεκριμένα το διαδίκτυο. Ενδεικτικά αναφέρω τοAmber Alert Hellas. Ως οργανισμός όμως που καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην χώρα μας αναλαμβάνουμε έναν διαφορετικό ρόλο. Από τη μία μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 και σε συνεργασία πάντα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. παρέχουμε στήριξη σε παιδιά θύματα ηλεκτρονικού εγκλήματος.Από την άλλη και για να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των παιδιών άρα και στην πρόληψη αυτών των φαινομένων έχουμε συγκροτήσει Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Εκπαιδευτικών και Γονέων, τα στελέχη του οποίου πραγματοποιούν ενημερώσεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα».

Συντονίστρια των συζητήσεων ήταν η κα Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και της NET FM.

Το video της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://onlinesafety.slpro.gr έως και τις 6 Μαρτίου 2011.

πηγή: pc-mag

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

H Apple παρουσίασε τη νέα σειρά φορητών υπολογιστών MacBook Pro


Η Apple ανανέωσε τη δημοφιλή σειρά φορητών υπολογιστών MacBook Pro, οι οποίοι τώρα διαθέτουν επεξεργαστές και γραφικά νέας γενιάς, τη νέα θύρα Input/Output υψηλής ταχύτητας Thunderbolt, καθώς καιHD κάμερα FaceTime για υψηλής ευκρίνειας βιντεοκλήσεις.

Οι νέοι MacBook Pro με οθόνη 13 ιντσών ενσωματώνουν διπύρηνους επεξεργαστές Core i5 & Core i7, ενώ τα μοντέλα 15 & 17 ιντσών περιλαμβάνουν τους νέους τετραπύρηνους επεξεργαστές Core i7. Αυτή η νέα γενιά των επεξεργαστών Intel Core έχει ως αποτέλεσμα όλα τα νέα μοντέλα MacBook Pro να έχουν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τα προηγούμενα. Για την απόλυτη απόδοση γραφικών, τα νέα MacBook Pro 15 ιντσών και 17 ιντσών διαθέτουν την τελευταία γενιά σε κάρτες γραφικών της AMD Radeon HD, ώστε να αποδίδουν 3 φορές πιο γρήγορα από τα προηγούμενα μοντέλα και να είναι ιδανικά για παιχνίδια και απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές.

Η νέα γενιά των MacBook Pro χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη νέα θύρα I/O Thunderbolt. Είναι γρήγορη, απλή και ευέλικτη, ενώ επιτρέπει για πρώτη φορά τη σύνδεση με υψηλής ανάλυσης οθόνες και τη μεταφορά δεδομένων με πρωτοφανή ταχύτητα μέσα από μια και μόνο θύρα και ένα καλώδιο.

Τα νέα MacBook Pro διαθέτουν ακόμα ενσωματωμένη HD κάμερα ανάλυσης 720p καθώς και την εφαρμογή FaceTime για να έχετε υψηλής ευκρίνειας βιντεοκλήσεις σε ευρυγώνια απεικόνιση. Τα MacBook Pro συνεχίζουν να απολαμβάνουν το εννιαίο περίβλημα αλουμινίου unibody, την γυάλινη επιφάνεια multi-touch, τις LED-backlit οθόνες, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και μπαταρία που διαρκεί έως και 7 ώρες. Τέλος τα MacBook Pro είναι πιο “πράσινα” και οικολογικά από ποτέ.

Κάθε νέο MacBook Pro συνοδεύεται από το λειτουργικό Mac OS X Snow Leopard και την μοναδική σουίτα για φωτογραφίες και video, iLife.

πηγή: pc-mag

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

MWC 2011: Τα καλύτερα από τη Βαρκελώνη

Το Mobile World Congress 2011 έφτασε στο τέλος του και λίγες μέρες μετά την επιστροφή μας από τη Βαρκελώνη, επιλέγουμε και επαναφέρουμε στο προσκήνιο μερικές από τις καλύτερες στιγμές από την μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου για την κινητή τηλεφωνία.

Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1010051.JPG
Tablets

Όπως ήταν αναμενόμενο, φέτος ήταν η χρονιά των tablets και του Android. Πολλά ήταν αυτά που είδαμε, και αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα τιμές, μας άρεσε η καλή αισθητική και η ευχρηστία του HTC Flyer, τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy Tab 10.1 και οι 3D δυνατότητες του LG Optimus Pad.

Επίσης, θετικές εντυπώσεις μας άφησε το Motorola Xoom, το πρώτο tablet με Android 3.0 που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αλλά και το Dell Streak 7', κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής με την οποία περιμένουμε να κυκλοφορήσει.

Όσο για αυτούς που ψάχνουν κάτι διαφορετικό από το Android, τα HP TouchPad με το web OS 3.0 και το BlackBerry Playbook με το Tablet OS αποτελούν ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

Κινητά

Στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Όπως και στην περίπτωση των tablets έτσι και εδώ (ίσως μάλιστα ακόμη περισσότερο), χαρακτηριστική είναι η κυριαρχία του Android, με το Samsung Galaxyy S II να το αναδεικνύει καλύτερα ίσως από κάθε άλλο. Εντύπωση μας έκανε επίσης το Xperia Play, το πρώτο Playstation Phone, αλλά και το ZTE Skate, κυρίως λόγω της προσιτής τιμής με την οποία ενδέχεται να κυκλοφορήσει.

Κατά τα άλλα, αξιόλογη εναλλακτική στο Android δείχνει να αποτελεί το, μεγέθους πιστωτικής, HP veer με το webOS, ενώ ειδική μνεία αξίζει και στο LG Optimus 3D, που μπορεί να μην εντυπωσίασε, παραμένει ωστόσο το πρώτο 3D smartphone.

Όσο για την Fujitsu και τις …αμφιλεγόμενες προτάσεις της, αξίζει να αναφερθεί μόνο και μόνο για το άφθονο γέλιο που μας χάρισε στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τον dimitris2006 να καταλήξει σε τίτλο για το άρθρο του.

Τεχνολογίες

Κατά τα άλλα, στην έκθεση MWC 2011 είδαμε ένα demo από το WiFi Direct, του προτύπου που δίνει τη δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη hotspot, ενώ μάθαμε και πως δουλεύει το NFC, η τεχνολογία που προορίζεται να αντικαταστήσει στο άμεσο μέλλον την πιστωτική κάρτα, τουλάχιστον για πληρωμές μικρών ποσών. 



πηγή : insomnia

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

BlackBerry PlayBook - Έτοιμο για κυκλοφορία

Η επαγγελματική πρόταση στα tablets έρχεται από την RIM η οποία είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το BlackBerry PlayBook, ένα αρκετά ενδιαφέρον tablet 7' ιντσών το οποίο θα τρέχει τη νέα πλατφόρμα BlackBerry Tablet OS. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα στηρίζεται στο λειτουργικό σύστημα QNX και οι φήμες αναφέρουν ότι θα είναι σε θέση να«τρέξει» και εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί για το Android. Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν ισχύει η συγκεκριμένη φήμη, λάβαμε την τυπική απάντηση ότι η εταιρεία δεν έχει να ανακοινώσει κάτι επίσημο ακόμα.

Στα ενδότερα του BlackBerry PlayBook βλέπουμε διπύρηνο επεξεργαστή A9 Cortex 1GHz, 1 GB Ram, δύο κάμερες για βιντεοκλήσεις με την πίσω κάμερα των 5megapixel να είναι ικανή για εγγραφή βίντεο Full HD το οποίο μπορείτε να αναπαράγεται στη συνέχεια στη τηλεόραση σας μέσω της HDMI θύρας. Η οθόνη όπως είπαμε είναι 7' ιντσών με ανάλυση 1024x600 ενώ οι διαστάσεις του PlayBook είναι μικρές, κάνοντας το να μπαίνει σε εσωτερικές τσέπες πολύ εύκολα ειδικά αν φοράτε σακάκι.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1040594.JPGΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1040605.JPGΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1040607.JPGΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1040608.JPG

Μας άρεσε αρκετά το Tablet OS της RIM το οποίο είναι πολύ γρήγορο και υποστηρίζει πραγματικό multitasking μεταξύ των εφαρμογών. Θέλουμε σίγουρα να δούμε την αυτονομία του μηχανήματος όταν και θα κυκλοφορήσει επίσημα με την RIM να αναφέρει ότι θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι η απουσία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης εφαρμογών που θα έκανε πιο προσιτή την αγορά, κάτι που όμως θα λυθεί άμεσα αν τελικά το BlackBook υποστηρίξει τις Android εφαρμογές οι οποίες ξεπερνάνε τις 200.000. Ο browser υποστηρίζει πλήρως τις τεχνολογίες Flash, Air και HTML 5.

Αν και το έχει παρουσιάσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η RIM ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το PlayBook προς το τέλος Μαρτίου στην Αμερική και στο διάστημα Απριλίου - Μαϊού στην Ευρώπη. Η τιμή όπως μας είπαν θα ανακοινωθεί μέσα στο Μάρτιο για όλα τα μοντέλα.








πηγή: insomnia

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Και νέα αναβολή για την τελική έκδοση του Firefox 4


Εν αναμονή της 12ης έκδοσης betaγια τον Firefox 4, η ομάδα ανάπτυξης της Mozilla ετοιμάζεται για το σπριντ που θα οδηγήσει στην τελική έκδοσητου πολυαναμενόμενου browser. Όπως όλα δείχνουν, ο Firefox 4 δε θα κυκλοφορήσει τελικά μέσα στοΦεβρουάριο.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάθεση της έκδοσης release candidate στις 25 Φεβρουαρίου. Όπως είναι λογικό, θα χρειαστούν πάνω από τρεις ημέρες για να αξιολογηθεί η έκδοση αυτή, οπότε η final version δε θα πρέπει να αναμένεται πριν το Μάρτιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται στον αρχιμηχανικό της Mozilla, Damon Sicore, οι developers έχασαν αρκετό χρόνο ασχολούμενοι με bugs που δεν ήταν πολύ κρίσιμα και τώρα πρέπει να επικεντρωθούν στα λεγόμενα hard blockers, έτσι ώστε να λυθούν τα σημαντικά προβλήματα.

πηγή: pc-mag

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Chrome beta 10 με 66% ταχύτερη Javascript και GPU acceleration

Ενώ η σταθερή έκδοση του Chrome βρίσκεται στο 9, η Google κυκλοφόρησε την beta 10, που φέρνει αρκετές σημαντικές προσθήκες. Σημαντικά ταχύτερη Javascript, επιτάχυνση της κάρτας γραφικών αλλά αρκετές λειτουργικές αλλαγές, υπόσχονται να βελτιώσουν την απόδοση αλλά και τη λειτουργικότητα του browser.

Πιο συγκεκριμένα, ο Chrome beta 10.0.648.82 περιλαμβάνει αναβάθμιση της μηχανής Javascript V8 “Crankshaft” που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Google, βελτιώνει την απόδοση κατά 66% σε σχέση με την σταθερή τρέχουσα έκδοση.


Δημοσιευμένη Εικόνα
Παράλληλα, η επιτάχυνση της κάρτας γραφικών (GPU acceleration) μπορεί να μειώσει την χρήση του επεξεργαστή ακόμη και κατά 80% σε συνθήκες προβολής βίντεο σε πλήρη οθόνη, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας στην περίπτωση των φορητών υπολογιστών.

Κατά τα άλλα, οι ρυθμίσεις ανοίγουν πλέον σε νέα καρτέλα αντί για ξεχωριστό παράθυρο, ενώ έχει προστεθεί η δυνατότητα εύκολου εντοπισμού μιας συγκεκριμένης ρύθμισης. Επίσης, ο Chrome beta 10 προσθέτει τη δυνατότητα συγχρονισμού των κωδικών του χρήστη, πέρα από τα αγαπημένα, ρυθμίσεις, θέματα και επεκτάσεις που ήδη υποστηριζόταν.

Στο μεταξύ, ο Chrome Dev (η διανομή του browser για τους developers), έφτασε στην έκδοση 11. 




πηγή: insomnia

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινώθηκε το 10ιντσο Galaxy Tab


Στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο tablet και πιο συγκεκριμένα την ανανεωμένη έκδοση του Galaxy Tabπου κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην αγορά. Το βασικό χαρακτηριστικό της νέας ταμπλέτας είναι η οθόνη των 10 ιντσών.

Το panel έχει ανάλυση 1280x800, όση δηλαδή και το Xoom της Motorola, και δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι τα δύο tablets είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα. Σ' αυτό συμβάλει και η άρνηση της Google να επιτρέψει την παραμετροποίηση του user interface που υπάρχει στο Android Honeycomb, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλά περιθώρια για πρωτοτυπία από την πλευρά των κατασκευαστών.

Το Galaxy Tab 10.1 είναι εξοπλισμένο με το διπύρηνο επεξεργαστή Tegra 2 στο 1GHz, ενώ οι κάμερες έχουν ανάλυση 8MP (πίσω) και 2MP (μπροστά). Το πάχος του είναι κάτι λιγότερο από 11 χιλιοστά και η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει 3G (21Mbps), Bluetooth 2.1+EDR και Wi-Fi. 

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή και διαθεσιμότητα.




πηγή: pc-mag

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στο χορό των tablets η HTC με το Flyer

Αθόρυβα μεγαλοφυές είναι το σύνθημα της htc για το νέο tablet που παρουσίασε σήμερα στα πλαίσια της έκθεσης MWC 2011 που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Για όσους δε θυμούνται, η htc είχε κυκλοφορήσει και UMPC το 2007, το αποτυχημένο πείραμα φορητού computing των Microsoft/Intel με Windows Vista, ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και υψηλή τιμή. 

Στην ομιλία του ο πρόερδρος της htc, Peter Chou, έκανε σαφές ότι η εταιρεία του ήθελε να παρουσιάσει όχι ακόμη ένα συνηθσμένο tablet στην αγορά αλλά κάτι που θα κάνει τη διαφορά. Το νέο htc Sense UI καθώς και το είναι αυτό που κάνει τη διαφορά κατά την htc και στο δικό μας demo όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο είναι όντως κάτι που αξίζει την προσοχή σας. Περιλαμβάνει διάφορα widgets που κάνουν πολύ πιο όμορφο και εύχρηστο το Android 2.3 όπως αυτό του καιρού χαρακτηριστικά. 


Δημοσιευμένη Εικόνα

Με οθόνη 7' ιντσών TFT touch sensitive με ανάλυση 1024x600 και αλουμίνιο ενιαίο περίβλημα, το htc Flyer δείχνει πολύ όμορφο και συμπαγές. Η ποιότητα κατασκευής του είναι κορυφαία ενώ περιλαμβάνει GPS, 2 κάμερες για βιντεοκλήσεις, μία των 5 megapixel στο πίσω μέρος και μία των 2 megapixel στο μπροστινό μέρος. Η συνεργασία της htc με την Qualcomm συνεχίζεται και στο Flyer με επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5 GHz ενώ από διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο θα διαθέτει 32 gb και πιθανόν να κυκλοφορήσει και 2ο μοντέλο των 16gb. 


Εκτός του htc Sense σε επίπεδο λογισμικού, στο htc Flyer βλέπουμε και μια σημαντική προσθήκη σε επίπεδο hardware, τη τεχνολογία Scribe, με την οποία διαφοροποιείται άμεσα από άλλες tablet συσκευές. Συγκεκριμένα η συσκευή θα έρχεται μαζί με ένα stylus από τα παλιά και βοηθάει στο να κρατάτε σημειώσεις (ακόμα και φωνητικές με ιστορικό) με το γραφικό σας χαρακτήρα σε αρκετές εφαρμογές του Flyer και παράλληλα να τις μοιράζεστε μέσω email, Evernote, Facebook κ.α 


Επισυναπτόμενη Εικόνα: P1040491.jpgΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1040497.jpgΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1040500.jpgΕπισυναπτόμενη Εικόνα: P1040503.jpg

Όπως αναφέραμε και στο live blogging της παρουσίασης της htc, το Flyer θα είναι η πρώτη συσκευή της htc που θα διαθέτει την δυνατότητα να παίξετε παιχνίδια μέσω της υπηρεσίας Onlive. Η συγκεκριμένη υπηρεσία διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από παιχνίδια τα οποία και αναπαράγονται στους servers της εταιρείας με τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αναλαμβάνει να τα μεταδώσει μέσω της ευρυζωνικής σύνδεσης στον χρήστη ο οποίος χρησιμοποιώντας τα touch controls μπορεί να παίξει αυτά τα παιχνίδια στο Flyer με κορυφαία γραφικά. Η υπηρεσία θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες και θα θέλαμε να τη δούμε από κοντά για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει πρόβλημα καθυστέρησης στην απόκριση.

Το htc Flyer αναμένεται τους επόμενους 2 μήνες με τιμή που σύμφωνα με πληροφορίες μας θα κυμαίνεται στο όριο των 499 ευρώ.




πηγή: pc-mag

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ντεμπούτο με γκρίνια για το νέο σύστημα διαχείρισης φωτογραφιών στο Facebook


Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την περίοδο των δοκιμών, οι υπεύθυνοι του Facebook άρχισαν να ενσωματώνουν σταδιακά τον νέο photo viewer της υπηρεσίας σε όλους τους λογαριασμούς των χρηστών. Βέβαια, όπως συμβαίνει με όλες τις κατά καιρούς αλλαγές στο Facebook, δε λείπουν και τα παράπονα.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Facebook, κάθε μέρα ανεβαίνουν στην υπηρεσία περίπου 100 εκατομμύρια φωτογραφίες και κατά συνέπεια ήταν επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή του πεπαλαιωμένου συστήματος διαχείρισης. Ο νέος photo viewer εμαφνίζεται σε ένα pop-upπαράθυρο και σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι πολύ πιο γρήγορος και αξιόπιστος από τον προηγούμενο. 

Ωστόσο, τα πρώτα παράπονα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι ο νέος viewer είναι πιο αργός από τον προηγούμενο, προσθέτοντας ότι η νέα φόρμα υποβολής σχολίων είναι κουραστική.

Το νέο σύστημα διαχείρισης των φωτογραφιών αναμένεται να ενσωματωθεί σε όλους τους λογαριασμούς μέσα στις επόμενες ημέρες.

πηγή: pc-mag

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Γίνετε "αθάνατος" με το Resistance 3


Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) προσφέρει στους ανά τον κόσμο λάτρεις του PlayStation την ευκαιρία να κερδίσουν την αθανασία στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών χάρη σε ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2011, το Resistance 3για PS3.  Μέσω ενός μοναδικού διαγωνισμού, που έχει ξεκινήσει από τις 08/02/11, δύο τυχεροί νικητές θα εμφανιστούν στο παιχνίδι ως επιζήσαντες στην επική μάχη της ανθρωπότητας εναντίον των Chimera.

Επιπλέον, οι τυχεροί θα κερδίσουν ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, όπου θα περάσουν μια μέρα με την ομάδα ανάπτυξης του Resistance 3. Εκεί θα υποβληθούν σε πλήρη σάρωση κεφαλής 3D, ώστε όλα τους τα χαρακτηριστικά να αποτυπωθούν και να χρησιμοποιηθούν από την ομάδα της Insomniac για τη δημιουργία του ψηφιακού σωσία τους.  Μόλις ο προσωπικός τους χαρακτήρας τελειοποιηθεί και αποτυπωθεί, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης του Resistance 3 και να ρίξουν μια ματιά στο παιχνίδι πριν από οποιονδήποτε άλλο.  Μάλιστα, το ταξίδι δεν θα είναι μοναχικό, αφού οι νικητές θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν και κάποιο φίλο τους στην Καλιφόρνια. 

Για να διεκδικήσετε το έπαθλο, θα πρέπει να επισκεφθείτε τη διεύθυνσηhttp://eu.playstation.com/resistance3competition και να στείλετε μια φωτογραφία σας που θα φαίνεστε σαν να έχετε συμμετάσχει σε μια μάχη σε στυλ Resistance ή σαν να έχετε μόλις καταφέρει να βγείτε ζωντανοί από μια τέτοια μάχη. Επίσης, θα πρέπει να γράψετε ένα μικρό κείμενο για τους λόγους που πιστεύετε ότι αξίζετε να είστε ένας από τους επιζήσαντες του Resistance. Δέκα επιλεγμένοι φιναλίστ θα δουν τις συμμετοχές τους να παρουσιάζονται σε όλη την Ευρώπη μέσω του PlayStation Blog, ενώ στη συνέχεια η Insomniac Games θα επιλέξει τους δύο νικητές. Ο διαγωνισμός λήγει στις 08/03/11.

πηγή: pcmag

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Υπογραφή µε περιεχόµενο


Οι email signatures σάς επιτρέπουν να ολοκληρώσετε όπως πρέπει ένα email, εξοικονοµώντας χρόνο και πληκτρολόγηση. Αποτελούν, δε, κι έναν εξαιρετικό τρόπο για να αφήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ώστε ο αποδέκτης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας να γνωρίζει πώς να έρθει σε επαφή µαζί σας µε άλλους τρόπους εκτός από το email. To Wise Stamp είναι ένα δωρεάν plugin για τον browser σας [προς το παρόν, λειτουργεί µε τους Firefox, Chrome και Safari αλλά, δυστυχώς, όχι και µε τον IE], το οποίο σας βοηθά να δηµιουργήσετε εντυπωσιακές signatures.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ
Για να εγκαταστήσετε το plugin, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.wisestamp.com και κάντε κλικ στο µεγάλο κίτρινο πλήκτρο install. Πιθανόν ο browser σας να µην αφήσει να προχωρήσει η εγκατάσταση πριν δώσετε τη σχετική άδεια [εικ. 1]. Επιτρέψτε να εγκατασταθεί το plugin και προχωρήστε. Όταν η εγκατάσταση τελειώσει, επανεκκινήστε τον browser και είστε έτοιµοι. Για να ρυθµίσετε το plugin, επιλέξτε, στον Firefox για παράδειγµα, Εργαλεία > Πρόσθετα, και πατήστε τα πλήκτρα Wise Stamp και Eπιλογές. Έτσι, θα εµφανιστεί το πλαίσιο ρυθµίσεων. Μπορείτε να δείτε κι ένα σχετικό εισαγωγικό βίντεο ή να το αγνοήσετε και να συνεχίσετε στο κυρίως θέµα, που είναι η δηµιουργία του signature.

Όπως θα δείτε, υπάρχει µια περιοχή όπου, µέσω ενός απλού web editor, µπορείτε να πληκτρολογήσετε την υπογραφή σας [εικ. 2]. Μπορείτε να επιλέξετε ανάµεσα σε δύο είδη υπογραφών: την προσωπική ή την επαγγελµατική, να κάνετε τις κλασικές µορφοποιήσεις στο κείµενό σας [bold, italic, underline], να αλλάξετε τις γραµµατοσειρές, τα µεγέθη και τα χρώµατά τους, να εισάγετε ένα link κ.ά.  Αφού δηµιουργήσετε την υπογραφή σας, µπορείτε να προχωρήσετε στο δεύτερο µέρος, την προσθήκη δηλαδή των στοιχείων από τις διάφορες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Πατήστε στην καρτέλα email apps και επιλέξτε all για να δείτε ποιες υπηρεσίες του Web υποστηρίζονται. Κάνετε κλικ σε αυτήν που θέλετε να προσθέσετε στην υπογραφή σας και ακολούθως κλικ στο add. Επιλέγοντας την καρτέλα Social Icons, προσθέτετε στο προφίλ σας και τα sites κοινωνικής δικτύωσης στα οποία έχετε λογαριασµό. Στην καρτέλα Design µπορείτε να δώσετε ένα περίγραµµα στην υπογραφή σας, Αν το αποτέλεσµα σας ικανοποιεί, προχωράτε µε κλικ στο Apply. Ακολούθως, επιλέγοντας το OK, το plugin σάς ενηµερώνει ότι η υπογραφή που δηµιουργήσατε θα εµφανίζεται στα emails σας. Αυτό ήταν


Troubleshooting

Αν χρησιµοποιείτε το Gmail και τον Firefox, και η υπογραφή δεν εισάγεται αυτόµατα στα emails σας, δοκιµάστε τα ακόλουθα: Καθαρίστε την cache του Firefox µε Ctrl +Shift+ R ενώ βρίσκεστε µέσα στο email σας και βεβαιωθείτε ότι χρησιµοποιείτε το Rich Formatting. Aν δε δείτε αποτέλεσµα, απενεργοποιήστε όλα τα extensions [Εργαλεία > Πρόσθετα] και επανεκκινήστε τον Firefox. Ακολούθως, ενεργοποιήστε ξανά το Wise Stamp και επανεκκινήστε τον Firefox ξανά. Μπορείτε να συνεχίσετε να ενεργοποιείτε τα extensions ένα-ένα, ώστε να δείτε ποιο έρχεται σε conflict µε το Wise Stamp. Και αν δε… βαριέστε, στείλτε ένα email στον κατασκευαστή για να τον ενηµερώσετε για το πρόβληµα.

πηγή : e-pcmag

Η Opera ετοιμάζει browser για το iPad

Την είσοδό της στην αγορά των tablets επιβεβαίωσε η Opera, ανακοινώνοντας ότι μια νέα έκδοση του Opera Mini για το iPad θα παρουσιαστεί στο Mobile Word Congress, τη μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Λίγο νωρίτερα, η Νορβηγική εταιρεία είχε ανακοινώσει νέο ρεκόρ χρηστών του browser της σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές, με τον αριθμό τους να φτάνει τα 100 εκατομμύρια το μήνα.

Η εταιρεία ερευνών Gartner εκτιμά ότι φέτος θα έχουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των tablets συσκευών από τα 19,5 εκατομμύρια της περασμένης χρονιάς, στα 55 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με την StatCounter, ο Opera βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της αγοράς των browsers για κινητές συσκευές, με μερίδιο αγοράς 21%.

Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι 90,4 εκατομμύρια άνθρωποι το μήνα χρησιμοποιούν τον Opera Mini ενώ άλλα 15 εκατομμύρια τον Opera Mobile.



πηγή: insomnia

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Angry Birds για ερωτευμένους


H παράδοση τουAngry Birds Seasons ξεκίνησε με το Angry Birds Halloween για να έρθει μετά ειδική έκδοση για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές. Τώρα εν όψει της γιορτής των ερωτευμένων η Rovio ετοιμάσε νέα έκδοση ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.  

Το νέο spin-off του υπερεπιτυχημένου παιχνιδιού δεν θα προσφέρει απλά 15 νέα levels, αλλά θα έχει και μερικά φρέσκα χαρακτηριστικά. Έτσι η Rovio δίνει την επιλογή στους παίχτες να στείλουν μέσω του Facebook ευχετήριες κάρτες ενώ αν κάνετε like στη Facebook σελίδα της εταιρείας μέσα από το παιχνίδι, θα ξεκλειδώνουν ακόμα 3 levels.
  
Τέλος, η Rovio έχει συνεργαστεί και με τη Microsoft και το Bing δίνοντας ένα έτοιμοweb search  που σας εμφανίζει walkthrough, ώστε να βρείτε όλα τα κρυμμένα golden eggs του παιχνιδιού.  H νέα “αγαπησιάρικη” έκδοση του Angy Birds είναι διαθέσιμη τις 7 Φεβρουαρίου για iPhone, iPad και Android. 

πηγή: pc mag  

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ενημερώσεις με την ντουζίνα


Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ηMicrosoft θα κυκλοφορήσει 12 ενημερώσεις  ασφαλείας και ενημερωμένες εκδόσεις λογισμικού που θα “μπαλώνουν” συνολικά 22 τρωτά σημεία. Μάλιστα τρεις από τις ενημερώσεις ανήκουν στην κατηγορία των κρίσιμων, ενώ από τις 12 η μία αφορά το Visio.

Δύο από τις ενημερώσεις αφορούν δημοσίως γνωστά σφάλματα: έναbug που αφορά στηναπομακρυσμένη εκτέλεση κώδικαστη μηχανή γραφικών των Windows και ένα bug του Internet Explorer. Επίσης ανάμεσα στις “τρύπες” που θα κλείσουν είναι ένα θέμα ευπάθειας στην υπηρεσία FTP για τις εκδόσεις 7.0 και 7,5 του IIS.

Μαζί με τις παραπάνω ενημερώσεις θα διατεθεί και ένας μεγάλος αριθμός ενημερώσεων που χαρακτηρίζονται ως "μη-ασφάλειας". Αυτές περιγράφονται ως ενημερώσεις αξιοπιστίας και “επίλυσης θεμάτων”, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Τέλος μαζί θα βγει και νέα έκδοση του Malicious Software Removal Tool και του Mail Junk Filter των Windows. 

πηγή: pc-mag