Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Φήμες για μεγάλες απαιτήσεις στο επόμενο Android

Ο διευθύνων σύμβουλος της κορεάτικης εταιρείας ηλεκτρονικών Enspert αποκάλυψε ότι το επερχόμενο Android 3.0, με την κωδική ονομασία Honeycomb, θα έχει αυξημένες απαιτήσεις σε hardware. Είναι, δε, τόσο αυστηρές οι προδιαγραφές του, που αποκλείονται tablets όπως το Galaxy Tab της Samsung.

Συγκεκριμένα, ο Bobby Cha υποστηρίζει ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις του Honeycomb περιλαμβάνουν διπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A9, ενώ η ανάλυση της οθόνης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1280x720. Είπε, επίσης, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στις ίντσες της οθόνης, αρκεί να πληρούνται οι προδιαγραφές της ανάλυσης.

Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε η Google θα έχει δύο παράλληλα κανάλια ανάπτυξης software, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν κάποιος developer θέλει να αναπτύξει εφαρμογή που να καλύπτει όλες τις συσκευές, θα πρέπει να το κάνει και στο Android 2.2/2.3 (Froyo/Gingerbread) και στο Android 3.0 (Honeycomb).

Μένει να δούμε αν οι πληροφορίες που δίνει ο Cha είναι ακριβείς. Το Honeycomb αναμένεται να δοθεί στους κατασκευαστές προς εγκατάσταση περί τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε τότε θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις απαιτήσεις του.

source: pc magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου