Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η Google βάζει στο επίκεντρο τις εφαρμογές για φορητές συσκευές


Απ' ό,τι φαίνεται, η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στη Google συνοδεύεται και από επανασχεδιασμό της στρατηγικής της εταιρείας. Η εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να διαθέσει περισσότερους πόρους στην ανάπτυξη εφαρμογών για smartphones, tablets και άλλες φορητές συσκευές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πολλοί από τους ανθρώπους που θα προσληφθούν μέσα στο 2011 θα απασχοληθούν στην ανάπτυξη εφαρμογών. Παράλληλα, αρκετοί από τους ανθρώπους που ήδη εργάζονται στη Google μετατάσσονται στο τμήμα που ασχολείται με τα mobile applications.

Προφανώς, ο Larry Page θέλει να δώσει άμεσα το στίγμα των προθέσεών του από τη θέση του CEO της εταιρείας. Ο στόχος της Google δεν είναι άλλος από την επικράτηση στο χώρο των smartphones και των tablets. Τα κινητά τηλέφωνα με Android είναι ήδη περισσότερα από τα iPhone και το επόμενο βήμα για τη Google είναι να κυριαρχήσει και στο χώρο των applications, εκεί όπου το App Store της Apple είναι αυτή τη στιγμή ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης.

πηγή: pc-mag

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

10 δισ. downloads από το App Store της Apple

BillionthApp.jpgΣτις 22 Ιανουαρίου 2011 το App Storeτης Apple έσπασε το φράγμα των 10 δισεκατομμυρίων downloads. Η Gail Davis από το Kent της νοτιοανατολικής Αγγλίας είναι ο άνθρωπος που κατέβασε την εφαρμογή με αύξοντα αριθμό download 10.000.000.000 και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε χωρίς να το θέλει σε ένα αστείο περιστατικό.

 

Η Apple θέλησε να γιορτάσει το ορόσημο των 10 δισ. downloads δίνοντας δωροεπιταγή 10.000 δολαρίων για το iTunes. Η κα Davis δεν είχε ιδέα για αυτή την πρωτοβουλία της εταιρείας και κατά πάσα πιθανότητα δεν ήξερε καν για το φράγμα των 10 δισ. όταν κατέβαζε το παιχνίδι Paper Glider για την κόρη της. Λίγες ώρες μετά το download, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον αντιπρόεδρο της Apple Eddy Cue, ο οποίος την ενημέρωσε γεμάτος ενθουσιασμό για το δώρο της. Η απάντηση της κας Davis ήταν "ευχαριστώ πολύ, δεν ενδιαφέρομαι" και έκλεισε το τηλέφωνο στον εμβρόντητο Cue. 

 

Η κα Davis θεώρησε προφανώς ότι πρόκειται για κάποια εταιρεία telemarketing που προσπαθούσε να τις αποσπάσει χρήματα προφασιζόμενη ένα δήθεν δώρο. Όταν, όμως, η κόρη της την ενημέρωσε ότι κάποιος κατέβασε το game Paper Glider και κέρδισε 10.000 δολάρια, κατάλαβε τη γκάφα της και προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην Apple. Ωστόσο, δεν έβγαλε άκρη, καθώς ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου δε μπόρεσε να την εξυπηρετήσει.

 

Ευτυχώς για την κα Davis, οι συνεργάτες του Cue επικοινώνησαν άλλη μια φορά μαζί της και προσπάθησαν να την πείσουν ότι δεν πρόκειται για φάρσα ή διαφημιστικό κόλπο πριν ξανακλείσει το τηλέφωνο. Απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε, δεν πρέπει να χρειάστηκε πολλή ώρα για να πειστεί η κα Davis...


πηγή : pc-mag

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Concept smartphone με 3 εύκαμπτες οθόνες Super AMOLED, Το θέλουμε τώρα!

Η φαντασία δεν έχει όρια και με τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως τις εύκαμπτες οθόνες της Samsung το concept smartphone που παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο, δεν δείχνει ακατόρθωτο να κατασκευαστεί κάποτε. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα dual core κινητά και πάμε σε κάτι πιο εκλεπτισμένο. Σας αρέσει;




πηγή : techblog

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η HTML5 αποκτά επίσημο λογότυπο

Χρησιμοποιώντας μια εικόνα που μοιάζει βγαλμένη από υπερηρωϊκά κόμικς, το W3C (World Wide Web Consortium) έδωσε στην HTML5 το δικό της επίσημο λογότυπο. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική έκδοση της HTML που αποκτά το δικό της έμβλημα, με εξαίρεση ίσως την …αρχαία περίπτωση του λογοτύπου της HTML2 που χρονολογείται πριν από το 1995 και εμφανίστηκε σε ελάχιστους ιστοχώρους. 

Το νέο λογότυπο συνοδεύεται από το μότο “Take control - your web, your logo” (Πάρε τον έλεγχο - το δικό σου διαδίκτυο, το δικό σου λογότυπο) και μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

Στη σελίδα του λογοτύπου περιλαμβάνεται το Badge Builder, μια εφαρμογή με την οποία ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει το δικό του λογότυπο πριν το ενσωματώσει στον ιστοχώρο του, ανάλογα με τις υπηρεσίες HTML5 που υποστηρίζει. Επίσης, οι πολύ φανατικοί υποστηρικτές της HTML5 μπορούν να παραγγείλουν σχετικά αυτοκόλλητα και μπλουζάκια. 

πηγή: insomnia

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

iPad 2, Θα ανακοινωθεί το Φεβρουάριο με οθόνη Retina;

Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα και όταν συμβεί αυτό όλες τις πληροφορίες-φήμες που θα σας μεταφέρω για το αναμενόμενο iPad 2 θα είναι με πάσα επιφύλαξη. Σήμερα διάβασα ότι η ανακοίνωσή του αναμένεται τον Φεβρουάριο και η κυκλοφορία του από Μάρτιο και μετά. Θα φοράει λέει οθόνη τεχνολογίας Retina όπως αυτή του iPhone 4 και θα έχει δύο κάμερες, μπροστά και πίσω.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Tο πρώτο 3D κινητό με Android

Τα κινητά με Android φαίνεται πως σιγά σιγά κατακτούν τον κόσμο και όλο ένα και περισσότερη κατασκευαστές προτιμούν να βγάζουν κινητά με το συγκεκριμένο λειτουργικό .

Έτσι μετά τα πρώτα διπύρηνα κινητά που κάναν την εμφάνιση τους με Android τώρα έρχεται και το πρώτο κινητό με απεικόνιση 3D που δεν χρειάζεται ειδικά γυαλιά .

Πρόκειται για το Galapagos 003SH που θα λανσάρει η Sharp και θα έχει την τεχνολογία Parallax Barrier όπου ο χρήστης δεν χρειάζεται ειδικά γυαλιά , είναι η ίδια τεχνολογία που η Sharp έχει εφοδιάσει την Nintedo με οθόνες για το νέο 3DS .

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του κινητού καθώς επίσης και ένα βίντεο από την πρόσφατη CES .

* Οθόνη 3.8 ίντσες touchscreen με ανάλυση 800×480
* Λειτουργικό Android 2.2 Froyo
* Επεξεργαστής 1GHz Snapdragon 
* Κάμερα 9.6MP CCD με δυνατότητα 720p βίντεο έγγραφης 
* Wi-Fi, Bluetooth
* Ψηφιακός δέκτης
* Μέγεθος : 121×62×12mm
* Βάρος :139 γραμμάρια



πηγή : insomnia

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέο gaming laptop υψηλών προδιαγραφών από την Alienware

Οι υπολογιστές της Alienware ήταν ανέκαθεν γνωστοί για τις υψηλές επιδόσεις τους και το hardware κορυφαίων προδιαγραφών. Η θυγατρική, πλέον, της Dell πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα ένα νέο laptop, το οποίο απευθύνεται σε φανατικούς gamers που δεν κάνουν συμβιβασμούς στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το νέο laptop θα ονομάζεται M18x και θα διαθέτει οθόνη 18.4 ιντσών, με ανάλυση 1920x1080 και τεχνολογία WLED TrueLife. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, θα δίνει στους υποψήφιους αγοραστές δύο επιλογές, όσον αφορά τα γραφικά: είτε δύο Nvidia GeForce GTX 460M σε διάταξη SLI, είτε δύο AMD Radeon HD 6970M σε CrossFire. Όσο για τη μπαταρία, η Alienware έχει επιλέξει μια 12-cell για αυξημένη αυτονομία. Κατά πάσα πιθανότητα, το M18x θα βασίζεται στην πλατφόρμαHuron River (η φορητή έκδοση των Sandy Bridge).

Η Dell εξαγόρασε την Alienware το 2006, με την τελευταία να διατηρεί αυτονομία σε ό,τι έχει να κάνει με το design υπολογιστών. Το 2008, η Dell υποβάθμισε τη δική της σειρά υπολογιστών XPS, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στην Alienware και τα προϊόντα της.

πηγή: pc-mag

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η Apple κυκλοφορεί την beta έκδοση του iOS 4.3

Εδώ και λίγες ώρες η Apple έχει διαθέσει στους προγραμματιστές εφαρμογών iOS, την πρώτη δοκιμαστική έκδοση της έκδοσης 4.3 που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Το iOS 4.3 αναμένεται να κυκλοφορήσει για συσκευές iPhone 4/3GS, iPad, iPod Touch 3ης & 4ης γενιάς καθώς και για το νέο Apple TV. Όπως όλα δείχνουν, το iPhone 3G αλλά και το iPod Touch 2ης γενιάς δε θα λάβουν άλλη αναβάθμιση από την Apple, με την 4.2 να είναι η τελευταία που θα υποστηρίζεται από την εταιρεία.

Το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό που φέρνει το iOS 4.3 είναι η δυνατότητα Προσωπικού Hotspot μέσω του οποίου μπορείτε να μοιράσετε την σύνδεση Internet του iPhone σε έως 5 διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναμένεται να μην είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες αφού η Apple δίνει το δικαίωμα στους παρόχους να αποφασίσουν αν θα το διαθέσουν στους συνδρομητές τους, κάτι αντίστοιχο με το Internet Tethering. 

Eπιπλέον ξεχωρίζει η δυνατότητα ενσωμάτωσης της τεχνολογίας AirPlay από όλους τους κατασκευαστές εφαρμογών και παιχνιδιών. Έτσι πλέον είναι εφικτή η ζωντανή μετάδοση περιεχομένου από την εφαρμογή ή το παιχνίδι στην τηλεόραση σας φτάνει να έχετε συμβατή συσκευή AirPlay όπως το νέο Apple TV.

Για το iPad, το νέο iOS φέρνει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό όπως η υποστήριξη νέων gestures με τη χρήση τεσσάρων ακόμα και πέντε δακτύλων. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, δοκιμάσαμε τη συγκεκριμένη λειτουργία με επιτυχή αποτελέσματα κάτι που φέρνει το Home button σε διακοσμητικό ρόλο. Η Apple παράλληλα διορθώνει το λάθος να αφαιρέσει την αρχική δυνατότητα χρήσης του πλήκτρου στο άνω δεξί μέρος του iPad για κλείδωμα της περιστροφής της εικόνας, επαναφέροντας τη συγκεκριμένη δυνατότητα αντί της σίγασης μέσω ρύθμισης.

Ακόμα ειδικά για το iPad, ένας πιο αναλυτικός έλεγχος στο αρχείο info.plist φανερώνει νέα εφέ για την κάμερα στα πρότυπα του photo booth κάτι που σαφώς προορίζεται για το iPad 2 το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα.


πηγή: insomnia

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το Mac App Store διπλασιάζει τους νέους χρήστες του Evernote

Τον ευεργετικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ύπαρξη ενός κεντρικού, οργανωμένου χώρου για τον εντοπισμό και εγκατάσταση εφαρμογών αλλά και η έγκαιρη είσοδος σε αυτό, καταδεικνύει η περίπτωση του Evernote. Το δημοφιλές πρόγραμμα διαχείρισης σημειώσεων απέκτησε περισσότερους από 40.000 νέους χρήστες Mac από τη μέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί το Mac App Store, υπερδιπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό των νέων χρηστών του.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως φαίνεται και από το γράφημα, 166.789 νέοι χρήστες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Evernote μέσα στις πρώτες μέρες του 2011 και από την έναρξη λειτουργίας του Mac App Store και μετά, περισσότεροι από τους μισούς είναι χρήστες Mac.

Ας σημειωθεί ότι οι παραπάνω αριθμοί αφορούν μόνο τους νέους χρήστες, αφού ο συνολικός αριθμός λήψεων της εφαρμογής από το Mac App Store, όπου περιλαμβάνονται και ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες, έφτασε τις 90.000 έως τις 7 Ιανουαρίου.

source : insomnia

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η νέα έκδοση του Google Goggles γίνεται ταχύτερη, εξυπνότερη και λύνει Sudoku

Η Google ανακοίνωσε σήμερα την νέα έκδοση του Google Goggles, η οποία είναι αισθητά γρηγορότερη και εξυπνότερη απ’ όλες τις προηγούμενες εκδόσεις. Το νέο Goggles 1.3 για Android μπορεί πλέον να σκανάρει barcodes (κωδικούς προϊόντων κλπ) σχεδόν άμεσα. Όλες οι εκδόσεις του Goggles μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν διαφημίσεις σε περιοδικά και εφημερίδες. Τέλος, το Goggles «έμαθε» επίσης ένα νέο τρικ για τους θαυμαστές του Sudoku. Αναλυτικά:

Αναγνώριση Barcode

Με το νέο χαρακτηριστικό του Goggles, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να σκανάρει άμεσα (χωρίς να πατήσει κάποιο πλήκτρο) το barcode ή το QR code του προϊόντος και να αποκτήσει πρόσβαση μέσω της εφαρμογής σε διάφορες πληροφορίες όσον αφορά το προϊόν.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: on-the-road-bar-code.JPG Εμφανίσεις: 12 Μέγεθος: 32,9 KB

Αναγνώριση διαφημίσεων από περιοδικά και εφημερίδες

Με αυτό το χαρακτηριστικό, ο χρήστης απλά τραβάει φωτογραφία της διαφήμισης που είδε σε κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα και το Goggles αναλαμβάνει την αναζήτηση στο διαδίκτυο του προϊόντος ή της υπηρεσίας που διαφημίζεται.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: goggles-bridals.JPG Εμφανίσεις: 8 Μέγεθος: 39,3 KB

Σημείωση: Προς το παρόν, η εν λόγω δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για τις διαφημίσεις που παρουσιάζονται σε μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες των Η.Π.Α. από τον Αύγουστο του 2010 και μετά.

Sudoku

Πλέον το Goggles για το Android και το iPhone έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τους συνδυασμούς ενός Sudoku και να το επιλύει πολύ γρηγορότερα από έναν πρωταθλητή στο άθλημα. Έτσι όταν ο χρήστης κολλήσει κατά την επίλυση ενός Sudoku και χρειαστεί μια μικρή βοήθεια, μπορεί απλά να τραβήξει μια φωτογραφία του puzzle και το Goggles να του βρει γρήγορα και εύκολα τη λύση.

Δίπλα μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαφήμιση της νέας δυνατότητας.


Το Goggles 1.3 είναι πλέον διαθέσιμο μέσω του Android Market.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εφαρμογές για την ελληνική Wikipedia και τη LivePedia.gr

Οι πEDIA 2011 και πEDIA+ 2011 είναι εφαρμογές ανάγνωσης εγκυκλοπαίδειας για συσκευές iPad και iPhone / iPod. Περιλαμβάνουν ολόκληρη την ύλη των εγκυκλοπαιδειών LivePedia.gr και της ελληνικής Βικιπαίδειας (el.Wikipedia.org), μαζί με τις εικόνες.
Τα λήμματα προέρχονται και από τις δύο εγκυκλοπαίδειες και παρουσιάζονται όπως ακριβώς θα τα έβλεπε κάποιος επισκεπτόμενος την online έκδοσή τους και στα οποία δεν έγινε καμία επεξεργασία, προσθήκη, αφαίρεση ή προσαρμογή. Κατά την εμφάνιση των λημμάτων, ένα ειδικό σύμβολο δείχνει την πηγή τους, τη LivePedia ή τη Wikipedia. Αναλυτικές πληροφορίες και εικόνες μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: http://www.magenta.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=98

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET). Το λογισμικό αναπτύχθηκε ειδικά για τις συσκευές iPhone / iPod και iPad και ειδικά όταν δεν είναι διαθέσιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο, με σκοπό να φέρε ι στους κατόχους τους όλον τον πλούτο γνώσης, όπου και αν βρίσκονται, στο γραφείο, στο σχολείο, στο αεροπλάνο, στο ξενοδοχείο, στο βουνό, στη θάλασσα, στο κρεβάτι... για μελέτη ή για "ξεφύλλισμα".

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Γράφοντας τη ζητούμενη λέξη, το λογισμικό αναζητά και εμφανίζει όλα τα λήμματα που την περιέχουν στον τίτλο τους και όχι μόνον αυτά που ξεκινούν με αυτή.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Περιέχονται όλες οι εικόνες και των δύο εγκυκλοπαιδειών
  • Πάνω από 180.000 λήμματα
  • Δεν απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο (Internet)
  • Ακαριαία φόρτωση και αναζήτηση λημμάτων
  • Εμφάνιση των λημμάτων όπως στην online έκδοσή τους
  • Ενεργές εσωτερικές συνδέσεις από λήμμα σε λήμμα
  • Όρθια και πλάγια λειτουργία
  • Διατήρηση ιστορικού αναζητήσεων
  • Αυξομοίωση μεγέθους χαρακτήρων για ευκολότερη ανάγνωση
  • Μετάβαση απευθείας στην online έκδοση τού λήμματος
      
    source: pc-mag

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η νέα διαδραστική… επιφάνεια της Microsoft

Η νέα έκδοση της διαδραστικής επιφάνειας της Microsoft έρχεται να διορθώσει τις όποιες αδυναμίες της πρώτης γενιάς. Κατασκευάζεται από τη Samsung και έχει την κωδική ονομασία Surface SUR40. Έχει πάρει μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή που προσμοιάζει το σχεδιασμό των σύγχρονων οθονών LCD με το μέγεθος της να βρίσκεται στις 40 ίντσες ανάλυσης Full HD 1080p και θα μπορεί ακόμη να κρεμαστεί στον τοίχο.

Η νέα αυτή συσκευή είναι προσανατολισμένη στο κοντινό μέλλον, οπού κάθε οθόνη θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή στο παραδοσιακό πληκτρολόγιο και ποντίκι…

Ένα από τα κύρια κατασκευαστικά υλικό της επιφάνειας είναι το Gorilla Glass (ίδιο με αυτό του iPhone) για την προστασία της κύριας συσκευής απεικόνισης από «ατυχήματα».

Το συνολικό της πλάτος δεν ξεπερνά τα 11 cm και είναι εξοπλισμένη με διπλοπύρηνο επεξεργαστή AMD Athlon II X2 και κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 6700M. Το λειτουργικό της σύστημα στηρίζεται σε μια embedded έκδοση των Windows 7 Professional 64-bit, που έχουν εγκατεστημένο το Surface 2.0 SDK.





H λειτουργία της δεν έχει επεξηγηθεί με σαφήνεια… Έχει, όμως, δηλωθεί πως στηρίζεται σε μια πρότυπη τεχνολογία με το όνομα PixelSense που συμφώνα με τα λόγια της εταιρίας: «Επιτρέπει σε κάθε εικονοστοιχείο να λειτουργεί σαν κάμερα, δίνοντας της τη δυνατότητα να επεξεργάζεται αντικείμενα που βρίσκονται πάνω της».

Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να ψηφιοποίει σε πραγματικό χρόνο και να παρουσιάζει το κείμενο ενός χαρτιού, ανοίγοντας το δρόμο για εφαρμογές αναγνώρισης γραφής (OCR)…

Θα προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή των 7.600 δολαρίων (έναντι της έκδοσης πρώτης γενιάς με κόστος πέραν των 120.000 δολαρίων), πράγμα που θα την κάνει πιο προσιτή, ενώ η εμπειρία χρήσης έχει ανέβει αισθητά. Αναμένεται στην αγορά στα μέσα του 2011.

source: newsbeast

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ο Steve Ballmer μιλά για τη στρατηγική της Microsoft

Η ομιλία του Steve Ballmer στην έκθεση CES δεν έβγαλε πολλές ειδήσεις. Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft περιορίστηκε να αναπτύξει τη στρατηγική της εταιρείας για το μέλλον, δίνοντας έμφαση στις φορητές συσκευές και τη διαρκώς αυξανόμενη δυναμική τους.

Η Microsoft θέλει να έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις φορητές συσκευές, με επίκεντρο φυσικά τα smartphones και τα tablets. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ballmer, "ό,τι συσκευή κι αν χρησιμοποιείτε, τώρα ή στο μέλλον, τα Windows θα είναι εκεί". Για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του, ο Ballmer παρουσίασε ένα prototype φορητής συσκευής που τρέχει Windows και βασίζεται σε επεξεργαστή της ARM. Η συγκεκριμένη έκδοση των Windows 7 είχε υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις, έτσι ώστε να λειτουργεί κανονικά στην πλατφόρμα της ARM.

Βέβαια, ο Ballmer δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Kinect, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές του στο χώρο του home entertainment.

source: pc magazine

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Άνοιξε το Mac App Store

Άνοιξε σήμερα το Mac App Store της Apple, το κατάστημα εφαρμογών για τους υπολογιστές Mac, αντίστοιχο με το iTunes για τα iPhone, iPad και iPod touch.

Το Mac App Store εγκαθίσταται με το software update σε Mac OS X v10.6.6 και ξεκινάει με 1.000 εφαρμογές, δωρεάν και προς πώληση, από πολλές κατηγορίες. Για την αγορά και το κατέβασμα των εφαρμογών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον λογαριασμό που έχουμε στο iTunes. Εφαρμογές που είναι άμεσα διαθέσιμες είναι τα γνωστά και δημοφιλή προγράμματα της Apple iPhoto, iMovie και GarageBand από τη σουίτα iLife, καθώς και τα Pages, Keynote και Numbers από τη σουίτα iWork. Νέες εφαρμογές, που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στο Mac App Store, έχουν ανέβει από τις Autodesk, Ancestry.com και Boinx




source: insomnia

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το BlackBerry PlayBook υποστηρίζει πλήρως Flash και HTML5 (video)

Η RIM δημοσίευσε σήμερα στο επίσημο blog της, ένα νέο video σχετικά με τις δυνατότητες του επερχόμενου tablet BlackBerry PlayBook. Εστιάζοντας κυρίως στις λειτουργίες του browser, αποκαλύπτεται η πλήρης συμβατότητα της συσκευής με τις HTML5 και Flash video τεχνολογίες. καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Πέρα από την αναπαραγωγή video σε μορφή Flash και HTML5, οι χρήστες του tablet έχουν τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια σε μορφή Flash, απροβλημάτιστα. Σημαντικές ιστοσελίδες όπως αυτές του YouTube και Facebook φορτώνουν στον browser της συσκευής με την κανονική desktop έκδοση τους εν αντίθεση με συσκευές ανταγωνιστών, όπου η πρόσβαση πραγματοποιείται μόνο μέσω της αντίστοιχης έκδοσης για φορητές συσκευές.




Το PlayBook ανακοινώθηκε από τη RIM το Σεπτέμβριο του 2010 και αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο τετράμηνο του 2011. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2011 στο Λας Βέγκας.

source: insomnia

Ο Firefox προσπερνά τον Internet Explorer στην Ευρώπη

Ο Internet Explorer έχασε για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία του στην ευρωπαϊκή αγορά των browsers, αφού τον Δεκέμβριο ο Firefox κατάφερε να τον προσπεράσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του StatCounter, το ποσοστό του Firefox στην Ευρώπη κατά τον μήνα που μας πέρασε διαμορφώθηκε στο 38,11%, με τον Internet Explorer να φτάνει το 37,52%.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σύμφωνα με τον CEO της StatCounter, Aodhan Cullen, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν οφείλεται τόσο στην δημοτικότητα του Firefox, που παρέμεινε σταθερή, αλλά στην σημαντική άνοδο του Chrome, που κατάφερε να «κλέψει» μερίδιο από τον Internet Explorer. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο browser της Google έφτασε το 14,58% τον Δεκέμβριο του 2010, τριπλασιάζοντας σχεδόν το μερίδιό του σε σχέση με αντίστοιχο 5,06% που είχε τον Δεκέμβριο του 2009.

Ο Cullen θεωρεί επίσης πως οι συγκεκριμένες ανακατατάξεις οφείλονται εν μέρει και στην συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Microsoft ώστε να δίνεται στους χρήστες Windows η δυνατότητα να επιλέξουν τον browser που προτιμούν κατά την πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού.

Στη Βόρεια Αμερική ο Internet Explorer εξακολουθεί να είναι με διαφορά ο δημοφιλέστερος browser, έχοντας ένα μερίδιο της τάξης του 48,92%. Ο Firefox έρχεται δεύτερος με 26,7% και ακολουθούν ο Chrome με 12,82% και ο Safari με 10,16%.

Για την ακρίβεια, η μόνη άλλη ήπειρος (εκτός από την Ευρώπη) στην οποία ο Firefox προηγείται, είναι η Ανταρκτική.


source: insomnia

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Φήμες για μεγάλες απαιτήσεις στο επόμενο Android

Ο διευθύνων σύμβουλος της κορεάτικης εταιρείας ηλεκτρονικών Enspert αποκάλυψε ότι το επερχόμενο Android 3.0, με την κωδική ονομασία Honeycomb, θα έχει αυξημένες απαιτήσεις σε hardware. Είναι, δε, τόσο αυστηρές οι προδιαγραφές του, που αποκλείονται tablets όπως το Galaxy Tab της Samsung.

Συγκεκριμένα, ο Bobby Cha υποστηρίζει ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις του Honeycomb περιλαμβάνουν διπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A9, ενώ η ανάλυση της οθόνης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1280x720. Είπε, επίσης, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στις ίντσες της οθόνης, αρκεί να πληρούνται οι προδιαγραφές της ανάλυσης.

Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε η Google θα έχει δύο παράλληλα κανάλια ανάπτυξης software, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν κάποιος developer θέλει να αναπτύξει εφαρμογή που να καλύπτει όλες τις συσκευές, θα πρέπει να το κάνει και στο Android 2.2/2.3 (Froyo/Gingerbread) και στο Android 3.0 (Honeycomb).

Μένει να δούμε αν οι πληροφορίες που δίνει ο Cha είναι ακριβείς. Το Honeycomb αναμένεται να δοθεί στους κατασκευαστές προς εγκατάσταση περί τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε τότε θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις απαιτήσεις του.

source: pc magazine

Αποσύρεται το αμφιλεγόμενο DRM από τα παιχνίδια της Ubisoft;

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, η Ubisoft εισήγαγε ένα σύστημα προστασίας στα παιχνίδια της, το οποίο απαιτούσε μόνιμη σύνδεση στο Internet για να τα τρέξει κανείς, ακόμα κι αν έπαιζε σε offline mode. Κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει τώρα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από αναφορές πολλών gamers.

Το DRM της Ubisoft ενσωματώθηκε σε παιχνίδια όπως το Assassins Creed 2 και το Splinter Cell: Conviction και απέτρεπε την εκτέλεση του game αν ο υπολογιστής δεν ήταν συνδεδεμένος στο Internet. Το εν λόγω σύστημα είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς διέκοπτε τη λειτουργία του παιχνιδιού αν κάποια στιγμή χανόταν η σύνδεση. Πολλοί gamers είχαν εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στη Ubisoft, καθώς δε μπορούσαν να παίξουν ακόμα κι όταν ετίθεντο εκτός λειτουργίας οι servers της εταιρείας, δηλαδή όταν η ευθύνη βάραινε τη Ubisoft.

Κάποιοι gamers αναφέρουν τώρα ότι μπορούν να παίξουν τα games τους ακόμα κι όταν δεν είναι συνδεδεμένοι στο Internet, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η Ubisoft ενδέχεται να έχει αποσύρει το συγκεκριμένο σύστημα.

Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει ακόμα την είδηση και μένει να δούμε αν πράγματι τερματίζεται το αμφιλεγόμενο DRM ή αν πρόκειται για μια προσωρινή δυσλειτουργία του συστήματος.

source: pc magazine

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το ξυπνητήρι του iPhone αποδεικνύεται εκ νέου ελαττωματικό

Τις δύο πρώτες μέρες του χρόνου επανεμφανίστηκε πρόβλημα με το ενσωματωμένο ξυπνητήρι του iPhone, εκθέτοντας τον κόσμο που βασίζει στη συσκευή την αφύπνισή του.

Εκνευρισμένοι blogger και χρήστες του Twitter παραπονούνται ότι καθυστέρησαν να πάνε στη δουλειά τους ή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν για να πάρουν τραίνα και αεροπλάνα. Η Apple παραδέχτηκε και πάλι το πρόβλημα και είπε ότι θα το επιδιορθώσει μέχρι αύριο. Δεν έδωσε εξηγήσεις για την προβληματική συμπεριφορά της συσκευής, που παρουσιάζεται τόσο στο iPhone 4 όσο και στις παλαιότερες συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί ως προς το λογισμικό τους.

Αντίστοιχο πρόβλημα είχε εμφανιστεί πριν από δύο μήνες με την αλλαγή της ώρας σε χειμερινή, εκθέτοντας τότε τους χρήστες που εμπιστεύτηκαν την αφύπνισή τους στο iPhone, αφού καθυστέρησαν στη δουλειά και στα ταξιδιωτικά τους ραντεβού.

Η Natalie Harrison, δήλωσε εκ μέρους της Apple:
"Είμαστε ενήμεροι για το ζήτημα που σχετίζεται με τη μεμονωμένη ρύθμιση του ξυπνητηριού που εμφανίστηκε την 1η και 2η του Γενάρη. Οι πελάτες μπορούν να ρυθμίζουν τα ξυπνητήρια τους σε επαναλαμβανόμενη λειτουργία γι' αυτές τις ημερομηνίες, οπότε όλα τα ξυπνητήρια θα λειτουργήσουν σωστά στις 3 Ιανουαρίου."
Ο Jonathan Flides, δημοσιογράφος τεχνικών ζητημάτων του BBC, χαρακτήρισε το πρόβλημα ντροπιαστικό για την Apple, όχι μόνο επειδή συνέβη ξανά πριν από 2 μήνες, αλλά επειδή η εταιρεία υπερηφανεύεται για τον απλό τρόπο λειτουργίας των συσκευών της. Πρόκειται για ένα απλό λάθος, που δρα όμως προσθετικά στην καταστροφή της φήμης της εταιρείας.

Κατά τα λεγόμενα του Flides, η Apple απέτυχε να επιλύσει το πρόβλημα την προηγούμενη φορά, αφού το πρόβλημα εμφανίστηκε σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, παρ' όλη τη διαφορά ημερών για την αλλαγή της ώρας στις διάφορες χώρες. Θα έπρεπε να είχε πάρει το μάθημά της από εκείνη την περίπτωση και να προβλέψει το σημερινό πρόβλημα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα θα επιλυθεί στις 3 Ιανουαρίου, αλλά οι δύο μέρες καθυστέρησης είναι σημαντικές για κάποιους ανθρώπους.

source: adslgr

$16 εκατομμύρια από δωρεές κρατάνε τη Wikipedia «καθαρή» από διαφημίσεις

Η Wikimedia, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της Wikipedia, ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια με στόχο να παραμείνει η δημοφιλής online εγκυκλοπαίδεια «καθαρή» από διαφημίσεις. Περίπου μισό εκατομμύριο δωρητές κατέθεσαν κατά μέσο όρο $22 με σκοπό να στηρίξουν τη Wikipedia και το έργο της.

Σε λίγες ημέρες η εγκυκλοπαίδεια κλείνει τα 10 χρόνια ζωής. Όλα αυτά τα χρόνια η ιστοσελίδα διατηρείται από τις δωρεές των χρηστών της οι οποίοι ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια μηνιαίως.

Το τελευταίο διάστημα σε κάθε άρθρο της Wikipedia εμφανιζόταν ένα μήνυμα από τον ιδρυτή της, Jimmy Wales, το οποίο ενθάρρυνε τους χρήστες να δωρίσουν ένα οποιοδήποτε ποσό έτσι ώστε να μη χρειαστεί να προστεθούν διαφημίσεις στην ιστοσελίδα. Πλέον, μετά τη συγκέντρωση των $16 εκατομμυρίων, το μήνυμα έχει αντικατασταθεί με ευχαριστίες και θα αφαιρεθεί εντός ολίγων ημερών.

source: insomnia

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Hotmail: Παράπονα από χρήστες για άδειασμα γραμματοκιβωτίων

Χρήστες λογαριασμών της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Hotmail της Microsoft γράφουν αλλεπάλληλα μηνύματα σε forum της εταιρείας παραπονούμενοι για χαμένα e-mail, όχι μόνο από τον κεντρικό φάκελο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αλλά και από όλους τους φακέλους του λογαριασμού τους.

Κάποιοι χρήστες νόμιζαν ότι οι λογαριασμοί τους έχουν παραβιαστεί, ενώ μερικοί αναφέρουν πως το πρόβλημα έχει εμφανιστεί εδώ και δύο μέρες. Οι εκπρόσωποι της Microsoft παραδέχονται το πρόβλημα και αναφέρουν ότι το τεχνικό τμήμα της εταιρείας εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Νωρίτερα δόθηκε η εντύπωση ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε σε κάποιους λογαριασμούς, αλλά πάρα πολλοί χρήστες δεν έχουν ανακτήσει τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα, χωρίς να έχουν λάβει επίσημη απάντηση από τη Microsoft, σχετικά με την αιτία του προβλήματος. Ένας χρήστης γράφει χαρακτηριστικά στο forum της εταιρείας:
"Στην πραγματικότητα το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί. Ακόμα δεν έχει πρόσβαση στους προσωπικούς καταλόγους ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Αυτό συμβαίνει εδώ και δύο ημέρες. Το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν το ζήτημα; Δεν είναι μόνο απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν μπορώ να προσπελάσω τα e-mail που έχω αποθηκεύσει, αλλά και η πλήρης απουσία επικοινωνίας και η σιωπή από μέρους σας [της Microsoft] είναι ύποπτη, ενώ η αντιμετώπισή σας είναι πολύ αντιεπαγγελματική για έναν από μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής λογισμικού στον κόσμο."
Μερικοί χρήστες έχουν απογοητευτεί τόσο πολύ από την από την αποστασιοποίηση της Microsoft στο ζήτημα της επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να οργανώνονται μέσω Facebook για να απαιτήσουν από τη Microsoft να πάρει θέση στο ζήτημα.

Το BBC επικοινώνησε με τη Microsoft και η εκπρόσωπός της παραδέχτηκε το πρόβλημα, αλλά δεν το θεώρησε ευρέως διαδεδομένο. Η εταιρεία είπε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και ζήτησε συγγνώμη για την όχληση που προκαλεί.


source: adslgr

Το YouTube αντιμετωπίζεται νομικά ως τηλεοπτικός σταθμός στην Ιταλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, το YouTube και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που βασίζονται σε περιεχόμενο που παράγεται από τους ίδιους τους χρήστες (βλ. Vimeo, Dailymotion κ.α), θα θεωρούνται από τον ιταλικό νόμο ως τηλεοπτικοί σταθμοί και θα υπόκεινται στις ίδιες υποχρεώσεις. Βασική συνέπεια αυτού είναι πως οι εν λόγω ιστοχώροι θα είναι νομικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες τους.

Άλλες υποχρεώσεις που πηγάζουν από την παραπάνω απόφαση περιλαμβάνουν μια μικρή φορολογική εισφορά της τάξης των 500 ευρώ, την υποχρέωση διορθώσεων εντός 48 ωρών σε περίπτωση που το δημοσιευμένο περιεχόμενο θίγει κάποιον, αλλά και την μη δημοσίευση περιεχομένου που θεωρείται ακατάλληλο για ανηλίκους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Υποχρεώνοντας το YouTube να αναλάβει την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες του, διευκολύνεται η μήνυση 500 εκατομμυρίων ευρώ που είχε κάνει παλαιότερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για δημοσίευση περιεχομένου που αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των τηλεοπτικών του δικτύων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός του Μπερλουσκόνι, TeleCinco, είχε ηττηθεί σε παρόμοια υπόθεση με την αιτιολογία ότι το YouTube δεν αποτελεί παραγωγό περιεχομένου.


source: insomnia