Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος οι κάρτες της Nvidia από τα MacBook;

Μια φήμη που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να αποσύρει τις κάρτες γραφικών της Nvidia από τα μελλοντικά MacBook. Η Apple φέρεται διατεθειμένη να εξοπλίσει τους φορητούς υπολογιστές της με επεξεργαστές Sandy Bridge της Intel.

Ως γνωστόν, οι Sandy Bridge ενσωματώνουν κύκλωμα γραφικών, συνεπώς δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη discrete κάρτας γραφικών, τουλάχιστον στα μοντέλα που δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple θα καταργήσει τις κάρτες της Nvidia αρχικά στα MacBook των 13 ιντσών, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και τα μεγαλύτερα μοντέλα.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι Sandy Bridge δεν υποστηρίζουν OpenCL. Ωστόσο, η Intel ισχυρίζεται ότι το OpenCL μπορεί να υποστηριχθεί μέχρι ένα σημείο, με τη CPU να βοηθά στους σχετικούς υπολογισμούς.
Αν οι πληροφορίες ευσταθούν, είναι σαφές ότι η Nvidia θα βγει ζημιωμένη από αυτή την εξέλιξη. Μένει να δούμε αν η Apple θα επιλέξει τελικά το δρόμο των ενσωματωμένων γραφικών σε βάρος των "παραδοσιακών" καρτών γραφικών.
Πηγή: nordichardware

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου