Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Τάσεις ...ρατσισμού στο Kinect;

Το πολυαναμενόμενο Kinect (πρώην Project Natal) για το Xbox 360 έχει ήδη κάνει ντεμπούτο στις ΗΠΑ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή, την ιαπωνική και την αυστραλιανή αγορά. Ωστόσο, ο αρχικός ενθουσιασμός μετριάστηκε από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τα πρώτα reviews. Το Kinect κατηγορείται ότι εμφανίζει τάσεις ...ρατσισμού!

Συγκεκριμένα, το Kinect φέρεται να δυσκολεύεται στην αναγνώριση προσώπου όταν έχει απέναντί του έναν άνθρωπο με σκούρο δέρμα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η Microsoft αναμένεται να δεχτεί σκληρή κριτική, καθώς οι φυλετικές διακρίσεις τραβούν εύκολα την προσοχή των αμερικανικών ΜΜΕ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους Αφροαμερικανούς ή άλλες ομάδες με σκούρο δέρμα.

Από τεχνικής άποψης, είναι λογικό να δυσκολεύεται μια συσκευή στην αναγνώριση ενός ανθρώπου με σκούρο δέρμα, καθώς το πρόσωπό του δεν έχει το contrast που έχει το πρόσωπο κάποιου με ανοικτό χρώμα δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρεία οφείλει να έχει λύσει τέτοια προβλήματα πριν κυκλοφορήσει τα προϊόντα της.

Ένα τέτοιο πρόβλημα απασχόλησε και την HP πριν από ένα περίπου χρόνο, με το facial-tracking software στα Media Smart PCs. Η HP παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος και δεσμεύτηκε να το λύσει με software update.
Πηγή: CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου