Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η.Π.A: Οι περισσότεροι χρήστες internet διαβάζουν ειδήσεις μέσα από το κινητό

Έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α., βασισμένη στην εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, Handmark, ανέδειξε τοκινητό τηλέφωνο ως προτιμώμενο τρόπο ανάγνωσης ειδήσεων μέσω διαδικτύου, που έχει ξεπεράσει τον προσωπικό υπολογιστή.

Περισσότερο από το 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα, απάντησαν ότι το κινητό είναι το κύριο μέσο για την πρόσβαση σε σημαντικές ειδήσεις, ενώ το 29% έδειξε προτίμηση στο desktop, 21% στην τηλεόραση και το 3% στις εφημερίδες, ως το σημαντικότερο μέσο για την ενημέρωση γύρω από κρίσιμα γεγονότα. Επιπλέον το 56% των ερωτηθέντων εκτίμησε πως θα χρησιμοποιεί τον επόμενο χρόνο πιο συχνά τη φορητή του συσκευή για την ανάγνωση ειδήσεων, ενώ το 42% είπε ότι θα διατηρήσει τη χρήση της στα ίδια επίπεδα.

Πέρα από την πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης, οι φορητές συσκευές έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς ως εργαλείο αγορών, με το 69% των ερωτηθέντων να απαντάει πως είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά τη συσκευή του για να αγοράσει κάτι. Ο μέσος συμμετέχων στην έρευνα αναμένει να ξοδέψει περίπου 20-25% περισσότερα χρήματα το 2011 σε αγορές μέσω φορητής συσκευής, σε σχέση με όσα ξόδεψε το 2010. Επιπλέον, το 69% εκτιμά πως η φορητή συσκευή τους θα είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μέσο για τη διεξαγωγή αγορών τον επόμενο χρόνο, ακολουθώντας σε προτίμηση το desktop.

Η χρήση εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα έχει αυξηθεί έντονα τον τελευταίο χρόνο, με το 56% των ανταποκριθέντων στην έρευνα να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία εφαρμογή συστηματικά. Όσον αφορά στα tablet, που αναμένεται να πληθύνουν το προσεχές διάστημα, το 52% απάντησε ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέτοια συσκευή τον επόμενο χρόνο, ενώ το 14% είχε ήδη μία στην κατοχή του.

Ο CEO της Handmark, Paul Reddick, δήλωσε σχετικά:
"Οι φορητές συσκευές έχουν έρθει ως το νέο βασικό μέσο που θα επιφέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ειδήσεις και πληροφορίες, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες. Καθώς περνάμε στο 2011, θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε αυτές τις τάσεις να επιταχύνονται γρήγορα και τους καταναλωτές να βασίζονται ακόμα πιο έντονα στη φορητή τους συσκευή, σαν το κύριο μέσο πρόσβασης σε ειδήσεις και πληροφορίες."


Πηγή: Cellular News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου